Баласт на ксенон или???
Започната от ionata, 23 апр 2012 - 14:19:29
9 мнения по тази тема
Публикувано 23 април 2012 - 14:19
Здравейте Колеги!
Колата ми има китайски ксенон (така я закупих), от скоро започна единия фар да не пали винаги. Трябва няколко пъти да го включа и изключа, за да тръгне. Та въпроса ми е, какво да го правя, защото явно не е изгорял баласт или крушка и не знам какво да правя и най-важното е Къде да го направя. Ако някой има идеи или знае при кой жичкаджия да ида, моля да ме посъветва.
П.П. Не знам дали тук е правилното място на темата, ако не е, моля преместете я.
Колата ми има китайски ксенон (така я закупих), от скоро започна единия фар да не пали винаги. Трябва няколко пъти да го включа и изключа, за да тръгне. Та въпроса ми е, какво да го правя, защото явно не е изгорял баласт или крушка и не знам какво да правя и най-важното е Къде да го направя. Ако някой има идеи или знае при кой жичкаджия да ида, моля да ме посъветва.
П.П. Не знам дали тук е правилното място на темата, ако не е, моля преместете я.
Публикувано 23 април 2012 - 15:40
Не знам дали е от значение
, но нали ти седяха пуснати непрекъснато фаровете, доколкото помня още с паленето се включваха?
Знам ли....може да има нещо свързано с това как са го направили?
Знам ли....може да има нещо свързано с това как са го направили?
ex C124 220 '94
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
ex W163 270 CDI '03
Публикувано 23 април 2012 - 16:17
Емка, те се пускат само като вкараш на директна, задна или някоя друга скорост освен на Р и на N, там се гасят след около 10сек. Казаха ми, че така си е било от Канада, ама аз не вярвам много, много, защото докато съм в движение няма как да ги угася, а не ми се вярва нещо оргинално да е направено, така че да не може да се изключи.
Публикувано 23 април 2012 - 22:39
Да, сигурно и китайският ксенон са го слагали в Канада.... 
Виж Венцислав каквото ти е казал, може това да е проблема.
Виж Венцислав каквото ти е казал, може това да е проблема.
ex C124 220 '94
ex W163 270 CDI '03
ex W163 270 CDI '03
Публикувано 24 април 2012 - 08:50
Колеги, вчера като си тръгнах от работа фара вече въобще не пожела да запали. Все пак като се прибрах поразглобих и смених крушката на работещия фар и я сложих на другия баласт. След смяната веднага си светна и няма грижи. Не работещата крушка явно е била тръгнала и вчера си е изгоряла.
Имате ли предложения от къде да си взема крушка Н7 6000 келвина на прилична сума. Аз намерих един сайт (xenon.bg) и там са доста ефтини, ама трябва да си я поръчам, че няма в София. Ако се сещата за някъде тука да мина да си взема една, ако ли не да си поръчвам. Благодаря ви!
Имате ли предложения от къде да си взема крушка Н7 6000 келвина на прилична сума. Аз намерих един сайт (xenon.bg) и там са доста ефтини, ама трябва да си я поръчам, че няма в София. Ако се сещата за някъде тука да мина да си взема една, ако ли не да си поръчвам. Благодаря ви!
Публикувано 24 април 2012 - 20:20
Вземи си две крушки. Дори да ти пишат, че е 6000 келвина, винаги ще имаш разлика със старат крушка и ще те дразни.
Публикувано 24 април 2012 - 21:56
Колеги, вчера като си тръгнах от работа фара вече въобще не пожела да запали. Все пак като се прибрах поразглобих и смених крушката на работещия фар и я сложих на другия баласт. След смяната веднага си светна и няма грижи. Не работещата крушка явно е била тръгнала и вчера си е изгоряла.
Eто от тука си вземи http://www.bktuning....p?CategoryID=31
Аз съм с ксенон от там, вече две години, денонощно на фарове и нямам никакви проблеми. Зимата взимахме крушки за един приятел с МЛ400, сложи ги и няма ядове.
Но както казва Блонд вземи си две крушки, винаги ще има разлика между цвета на новата и на старата светила не се знае колко време крушка..
Публикувано 26 април 2012 - 09:12
Колеги, да ви кажа, че си закупих крушки. Добре че ви послушах та си взех две, защото цвета и яркостта нямаха нищо общо с останалата работеща крушка. Ако ви интересува и имате нужда ги взех от XONON.BG за по 11.30лв. за един брой, с една година гаранция. Просто вече ги бях поръчал когато видях коментара на колегата Алфонсо. Ще видим колко ще издържат и дали ако стане нещо ще уважат гаранцията.
Благодаря на всички.
Благодаря на всички.
Публикувано 29 април 2012 - 20:04
Много добра цена , дано да са качествени, но щом са с 1 година гаранция, значи са добри. 
За колко ватови крушки става въпрос 35 или 55??
За колко ватови крушки става въпрос 35 или 55??
Този пост е редактиран от Алфонсо: 29 април 2012 - 20:04
Публикувано 29 април 2012 - 22:14
35, толкова пишеше и на старите
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА