Абе така е

Не се правя на светец

Но в икономически план, нещата са значително по-рискови и мащабни от един % хора с мощни и масивни коли

Само веднъж са ме спирали на магистрала с превишена скорост (с палка), което нямат право да правят... но така е в Булгаристан.
Винаги ме спират по села и паланки и темподобни хранилки. Радарите са с 20км/ч отгоре. Т.е. като лепна автопилота на 140 и съм спокоен цялата магистрала.
А каквото и да си говорим, единствено огромни машини не усещат неравностите по магистралите ни. Дори с ЦЛК-то не беше комфортно да пера със 180-190+ цялата магистрала. Моментно да, но цялата... абсурд. Не че колата не може, просто е адски некомфортно. Максималната средна скорост, която съм постигал по компютър (а не с колко съм си мислил, че съм карал) е 110км/ч от Бургас до София, което беше доста идиотско каране по моите разбирания.
А сега да си представим какво става с малките коли.
На каката Нисана е 90ина коня. За толкова малка кола върви на изрод. Веднъж съм я карал колкото може... ами тя не можеше да поддържа 130-140 по нагорнищата. Трябваше да цедя скорости и да я карам на супер високи обороти на 4та.
Ами тая кола ще преживее още 5-6 такива мои карания и ще хвърли мотора... така и така половината му карантии са от пластмаса, а съединителя е с размер на заден венец на планински байк.
Нормалната й скорост на равно е не повече от 130-140км/ч реални по GPS, а не по километраж, което е към 150 по уредите. По магистрално нагорнище пада с 20 надолу, и това е за да не седи оборотомера в лютеницата или близо до него.
Това не е изолиран случай и не става въпрос за бракма, а за доста нова, поддържана кола.
А сега да умножим този частен случай по всички дами, служебни бараки и темподобни кошове, които умишлено са търсени под 100 коня за ниския данък. Всички Октавии, Ренца, Фиатки, Дачии и т.н.
Те няма да грохнат изведнъж, но ще почнат да се амортизират значително по-бързо от досега... Да ама Българина не ремонтира, щото колата му е "нова". Той я е взел такава, да не ремонтира

Нали преди това е карал втора ръка и му се е сторила скъпа поддръжката. Значи затова си е купил нова.
Е хубаво, ще кажете че в Германия все едно не ги юркат тея малки кочинки. Ами юркат ги, ама имат ТУВ-ове и темподобни прегледи... Не е като нашия: Ръчна, криво ляво да спира на валяците и да й светят крушките... Хлопат биалетки, каренца щракат, ама перфектна е, давай батко, минавай прегледа, а кат земеш заплата хвани оправи тука тея железа, че ще се разпадне...
Значи какво излиза... няма да ме глобавят по-малко, щото изненадващите знаци 40км/ч, скрити тихичко в дърветата няма да изчезнат.
Ама тънкото е, че вдигат с 10 ограничението на нормалните м/уградски пътища.
Значи вместо с 50км/ч над ограничението, ще ме спират със 60км/ч над него

Дааа... изобщо няма умисъл в това приятели.
А в такова време като сегашното със снега и всичко останало, нали знаете че е перфектната хранилка. Ходи обяснявай, че знакът се е маскирал на борче и нищо не се вижда на него. Пробвал съм, наквадратиха ми го и си платих кат пич глобата.
Нещо project management-a не ми се отразява добре, трябва да се върна към sales.