Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Сметката от коледното партичисти сметки - добри приятели

• Please log in to reply
52 мнения по тази тема

#31 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 декември 2011 - 19:15

моята сметка ;

1.овчарска салата 1.бр-5.99 лв

2.мин.вода 2 бр.3.40 лв

3.кока кола 1 бр 1.99 лв

4.суджук 1 парче най много да е 300 гр което е 10 лв.

5.кафе, което не е описано в сметката

тотал; 20.40 лв оставил 55 лв,защото бях Дядо Коледа :)

Да Ви кажа честно като си сложа и транспортните разходи от Петрич, това парти ми излезе колкото една Рибарица.

• 1
Публикувано изображение

By Batev

#32 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 декември 2011 - 19:28

бай Васо, всичката скара е на грамаж - това, което го носят сурово и си го печеш на масата. Цената на пилешката пържола е 3,90 лв. за 100 гр. което за пържола от 200 гр. което е нормална пилешка пържола) излиза около 8 лв. което е съвсем нормална цена за заведение! За пример можеш да видиш пилешката пържола от бут (само аз ядох такава и беше точно 1 бр.) е била 196 гр. и е струвала 7.82 лв. което е съвсем нормална цена за пилешка пържола. В менюто беше описано много ясно, че цената за всичко на скарата е за 100 гр. Не е изключено някой да не е обърнал внимание, затова пускам и темата.

Alipi, както казах излиза средно по 30 лв. на човек - това е със скарите и с всичкия алкохол. Не е най-евтиното заведение, но далеч не бих го нарекъл скъпо... за сравнение - уискито в Петрич беше по-скъпо :)

Илийка,малко цирк стана с тази галимация но да продължим коментара. Аз съм ходил на толкова много места по света че не си ги спомням вече,знам кое е нормално,кое става и кое е надуто. Както и да е!
Въпреки това,жена ми е сметнала точно така 2 бр пържоли по 8 лв , 1 бира 7лв, 1 чийз кейк 7лв и 1 вода 2лв. Както и да ги смятам са 32лв. Оставила е 40лв да не стане няква грешка, като в тази цена не е сложила салатите които са били на местата където е била настанена. Тя не ги е платила като е мислела че след като не сме с куверт,тези салати са от организацията,била на заведението,била на организаторите.....защото в някой случай така се постъпва и това не е нещо което би учудило клиент който е видял доста ресторанти и оправий у етера. Макар и неплатени салатите от нас, ако се направи точна сметка по касовата бележка,отново от тези 40 остават 1.40 лв ресто.

Аз за себе си знам че е платила като трябва, затова и не съм гледал кво плаща..... но човещината ме накара да напиша коментар, защото наистина цените на някой неща в заведението изобщо не са толкова приемливи. Както и да е.;) Според мен тази тема не трябваше да е тук,клуба трябваше да поеме разликата и от следващият път да оставя всеки да си плаща сам сметката.

Творението Бенц, клубните и приятелските ни отношения, името което популяризираме и това което ни е събрало....Не бива да се злепоставя с подобни глупави недоразумения!

Публикувано изображение

• 2

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#33 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 декември 2011 - 19:42

А аз да попитам как мога да разбера точно колко ми е тежал суджуку, щото аз съм с очила и бъркам грамажа :)
  • 1
Публикувано изображение

By Batev

#34 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 декември 2011 - 19:48

Виж, дали цените са ниски, нормални или високи - това е разтегливо понятие. В заведението имаше менюта, в които цените са написани. Ако някого не го устройват цените - никой не го кара да консумира нищо насила - нали така.

Относно салатите и безалкохолните, които бяха на масата - отчитам, че е наш пропуск, че не предупредихме хората, че следва да си ги сметнат в сметката. Не поръчахме "салатка и безалкохолно" от клуба по няколко причини: 1) не знаехме предварително колко човека ще дойдат... 2) не всички идващи на мероприятието са членове на клуба и няма да е справедливо с членския внос на хора, които не са дошли, да плащаме консумацията на хора, които не са пожелали да станат членове... Бяха поръчани, защото от заведението поискаха предварително да подготвят поне салатите, за да не се бави кухнята, когато пристигнем и защото трябваше да има нещо поставено срещу капарото, което оставяме за резервацията.

Втори пропуск, който отчитам, е че трябваше да се пуснат отделни сметки на масите. Мислех си го, преди да отида, защото не се случва за първи път - случвало се е и в рибарица (с голяма сума), случвало се е многократно и на сбирките в сряда в О!Шипка. За съжаление, закъснях, а когато пристигнах, част от хората вече бяха пристигнали, бяха се настанили и бяха поръчали... не исках да се разправям със сервитьорите, тепърва да променят сметките. Освен това очаквах, че от заведението сами ще съобразят, ако не на всеки отделна, то поне на двете големи маси сметките да са отделни. Най-вече разчитах, че се събират хора, които са над тези неща и че ако стане грешка със сметката - лесно ще се изчисти въпроса. За мое голямо съжаление - явно съм бил в грешка и за още по-голямо съжаление - за пореден път. Както каза Момчил - ще ги платим, тия дето останаха до края, но остава неприятно усещане и човек се замисля следващия път като се организира нещо подобно - има ли смисъл?

Ако смяташ, че на мен ми доставя удоволствие, да пускам темата и да ходя като пъдар, да смятам на хората - кой е изял едно кюфте и кой две пържоли, колко тежи шишчето, кой каква ракия е пил и колко безалкохони си е поръчал - жестоко се лъжеш. Нито ми се занимава да сканирам касови бележки, нито да звъня днес на 100 човека по телефона, нито да се занимавам с това цял ден. Обаче недостигащите пари ги извадиха хората, които останаха до края и от касата на клуба - от оная каса в която всички са давали, а не само тези, които не са си платили сметката... и не е справедливо - нито да се плати от хората, които са останали, нито от касата. Затова е пусната темата. Срам ме е и ми е изключително неприятно, че се налага да пускам подобни теми във форума... обаче и да си седим и да си траем - и това няма да стане.
  • 4

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#35 Васил Колев

Васил Колев

Чирак

• Потребители на форума
  • 124 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    Мерцедес

Публикувано 22 декември 2011 - 19:49

А аз да попитам как мога да разбера точно колко ми е тежал суджуку, щото аз съм с очила и бъркам грамажа :)

С Пипане? :secret :rofl
  • 0

#36 Sharky///AMG

Sharky///AMG

Напреднал

• Потребители на форума
  • 276 Мнения:

Публикувано 22 декември 2011 - 20:14

Аз като гледам на първо четене,общо бакшиша дето са го оставили някой хора,надмина 50лв. Затова липсата ви е по-голяма и отделно някой са платили много по-малко от това което трябва.Да не кажа,че като са видяли Мерцедес клуб, и са наточили теслата отрано макар,че вече не се краде като преди но чалъми си има и винаги ще има.
  • 0

#37 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 декември 2011 - 20:21

Виж, дали цените са ниски, нормални или високи - това е разтегливо понятие. В заведението имаше менюта, в които цените са написани. Ако някого не го устройват цените - никой не го кара да консумира нищо насила - нали така.

Относно салатите и безалкохолните, които бяха на масата - отчитам, че е наш пропуск, че не предупредихме хората, че следва да си ги сметнат в сметката. Не поръчахме "салатка и безалкохолно" от клуба по няколко причини: 1) не знаехме предварително колко човека ще дойдат... 2) не всички идващи на мероприятието са членове на клуба и няма да е справедливо с членския внос на хора, които не са дошли, да плащаме консумацията на хора, които не са пожелали да станат членове... Бяха поръчани, защото от заведението поискаха предварително да подготвят поне салатите, за да не се бави кухнята, когато пристигнем и защото трябваше да има нещо поставено срещу капарото, което оставяме за резервацията.

Втори пропуск, който отчитам, е че трябваше да се пуснат отделни сметки на масите. Мислех си го, преди да отида, защото не се случва за първи път - случвало се е и в рибарица (с голяма сума), случвало се е многократно и на сбирките в сряда в О!Шипка. За съжаление, закъснях, а когато пристигнах, част от хората вече бяха пристигнали, бяха се настанили и бяха поръчали... не исках да се разправям със сервитьорите, тепърва да променят сметките. Освен това очаквах, че от заведението сами ще съобразят, ако не на всеки отделна, то поне на двете големи маси сметките да са отделни. Най-вече разчитах, че се събират хора, които са над тези неща и че ако стане грешка със сметката - лесно ще се изчисти въпроса. За мое голямо съжаление - явно съм бил в грешка и за още по-голямо съжаление - за пореден път. Както каза Момчил - ще ги платим, тия дето останаха до края, но остава неприятно усещане и човек се замисля следващия път като се организира нещо подобно - има ли смисъл?

Ако смяташ, че на мен ми доставя удоволствие, да пускам темата и да ходя като пъдар, да смятам на хората - кой е изял едно кюфте и кой две пържоли, колко тежи шишчето, кой каква ракия е пил и колко безалкохони си е поръчал - жестоко се лъжеш. Нито ми се занимава да сканирам касови бележки, нито да звъня днес на 100 човека по телефона, нито да се занимавам с това цял ден. Обаче недостигащите пари ги извадиха хората, които останаха до края и от касата на клуба - от оная каса в която всички са давали, а не само тези, които не са си платили сметката... и не е справедливо - нито да се плати от хората, които са останали, нито от касата. Затова е пусната темата. Срам ме е и ми е изключително неприятно, че се налага да пускам подобни теми във форума... обаче и да си седим и да си траем - и това няма да стане.

Далеч съм от мисълта че ти е приятно да се занимаваш със сметки и подобни плетки. Виждам че си леко ядосан, ама това е щото си още млад! Щото при такива и то поредни случки,непременно се вземат мерки. Вашата организация леко си куцаше.....защо....не ми се коментира. Идеята на предният ми пост е не да те дразня, ами съвсем друга.

Бай Васо не иска да си траеш или пък друго.... говори си колкото искаш. Аз бях само Снежанка ама ако не бях подсетила дедо Мраз да звънне за друга маса,немаше да има къде да седнеме задружно.........Ферщейн бро.: Публикувано изображение

Разбутай си организацията....там е проблема!

• 1

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#38 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 декември 2011 - 20:38

Съгласете се,ама е срамно да се пущат такиз неща. Па ние си казахме всичко.............базззиПубликувано изображение

Ей на. ....некой орица дет им е....да го наречем 'по-трудно' са си викат.. Глейте ги тия плондири....яли мръви,пили па не си платили. Ега се насерат! :) А иначе с Бенцове се пръчат!

СРАМ! Малиииииии...срам! Шаш!

Момчета приемете го като недоразумение. Докато има телета ще има и касапи! Не искам да ви обидя, кльопам ви, кеф ми е с вас....ама ето че сега се тормозите. Аз не искам да се тормозите. Искам ви всички щастливи. Празници идат.........доправете сметката, да не се излагаме. Няма да се върнат тези пари. Пишете ги 'загубена кауза'.

С уважение бай Васил!

• 2

#39 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 22 декември 2011 - 21:26

Аз пък вярвам в хората, бай Василе.
Сметката ще излезе, 'щото не сме се събрали измекяри на масата, а читави хора.
Не виждам нищо срамно в това да се повдигне въпроса и да се реши проблема след това.
Също съм ходил на доста места (предполагам на по-малко от теб) и почти винаги е имало неуредици с плащането накрая. Така че това не е "патент" на клуба. Но навсякъде, след поставяне открито на въпроса, нещата са се оправяли.

Поздрави!
"чичо Blond"
:buddies
  • 3

#40 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 декември 2011 - 21:40

Дано,дано!Публикувано изображениеот това по хубаво няма!
  • 1

#41 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 23 декември 2011 - 00:57

супер веселба, ама накрая много кофти стана. :angry Просто излагацията в очите на персонала-беше тотална и направо си ме хвана срам...
Сигурен съм, че е имало хора, които със ясно съзнание са оставили по-малко, с мисълта, че "щедрите бакшиши" на други, ще покрият тяхното недоплащане. Имам един много добър приятел и всеки път като дойде ред за плащане, ВСЕКИ път прави номер, и го хващам и не се променя... просто решението е отделни сметки!

Моята сметка на мен и на Антон.
телешки стек 8,40лв/100г 200г=16,80лв (странно защо не е вписано в сметката)
свинско шишче- 4,50
пилешко филе- 200г/8лв
лютеница-2лв
филия хляб 2х0,30ст
2 мин води, малки= 3,40
JACK DANIELS=5,50lv
3 бири= общо7,58
картофи=3лв

тотал: 51,38лв
оставени 60лв

ще призная, че в началото и аз не смятах, че пържолите са по 200г, но след бърза РЕкалкулация още на място, оправихме грешката.
Салати на нашите места не е имало!
  • 0

#42 Estilian

Estilian

Чирак

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W140 SEL600 V12 1998г.
    Saab 93-OG Convertible, 2000г.

Публикувано 23 декември 2011 - 09:07

Мислех да пиша по-дълга тема, но съм афектиран и ще напиша някои груби неща... Само искам да помислите върху нещо... Току що си направих труда да сумирам всичко, което е написано в темите, че е дадено от хората. И ето какво излиза:

Lorinser + Антон - 60лв.
бай Васил + жена - 40лв.
Gangsta Man - 55лв.
LiL - 40лв.
Хулигана + Реал Мадрид - 140лв.
Blond - 20лв.
st16me - 50лв.
sky - 30лв.
хамър бате - 30лв.
Стилян + Дени - 61лв.
Илия - 90лв.
eMs1 - 17лв.
Екимска - 20лв.
Момчил - 30лв.
Лилов - 35лв.

Общо: 718лв!!!

Ами моите уважения... то излиза, че или всички, които са били, са писали какво са оставили (което не е така) и останалите не са дали нищо, или някой е откраднал парите от масата, или времевеи пространствения континиум се е изкривил и парите са попаднали в друго измерение!
  • 0
================
̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿' ̿
Стилян

#43 Metatron

Metatron

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1076 Мнения:

Публикувано 23 декември 2011 - 09:18

На мен ми е чудно - всички са оставили в повече, а парите не стигат :dontknow . Вместо да се разправяме "Дайте да дадем". Колко пари всъщност не достигат до платената сметка и ще ги възстановим на последните, които са я платили. А явно на такива сбирки ще е най-добре с куверт и всеки, който ще ходи предварително ще си плаща куверта, а после допълнително изконсумираното ще има грижата лично да си го плати на сервитьора.
  • 2

#44 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 декември 2011 - 09:39

до мен седеше Тони Кралеф (kraleff) с неговия френд те оставиха 40 лева и по спомен имаха 2-3 кюфтета с гарнитура, 2 безалкохолни и 2 бири.Това го пиша ориентъровачно, щото не съм гледал кой какво е ял и пил, но съм сигурен, че парите които остави са достатъчни.
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#45 st16me

st16me

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 642 Мнения:
  • Град:Кюстендил

Публикувано 23 декември 2011 - 10:06

Аз също се замислих на факта, че е възможно някой от персонала да е взел част от сумата от масите и затова дадох точен отчет как се движиха парите до момента в който си тръгнах. Ако ще се дават още пари бройте ме и мен - все пак аз не съм за малко, на мен много не ми достигат!!!:whistle2
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни