Сервиз за аларми
Започната от rado32, 30 сеп 2011 - 16:18:49
8 мнения по тази тема
Публикувано 30 септември 2011 - 16:18
Значи сега да кажа за алармата:
Алармата я взех от един мой познат, който има голям сайт за онлайн продукти.Предложи ми няколко модела аларми-билгарски, тайвански и китайски.Каза ми че китайските не струват и да се насоча към тайванските или българските.
Аз си избрах тайванска и той ми каза че имало 2 модела и 2-та имат въпросния комфорт модул.Едната е на цена 40лв. а другата 70лв и двете ставали, но на тази от 70лв ми направи добра отстъпка и си взех нея.За съжаление не мога да се сетя каква марка е понеже изхвърлих кутията, но ако има интерес ще се поинтересувам.
Алармаджията се казва "Милко" и мястото за поставяне на аларми е в Света Троица от страната на входовете на бл.310, който се намира на ул.цар Симеон.Според мен много си разбира от работата и е доста начетен на тема мерцедеси, може би защото и той самия има една W202 и основно го посещават бенцове.От доста време се занимава с поставяне на аларми както и всякакви други неща свързани с електрониката.
Не ми е добавял нищо по-колата освен самата аларма, но това в случай че и колата ти има комфорт модул.Демек алармата и колата трябва да имат комфорт модул за да може да си паснат и всичко да е ОК.
Обаче доста си игра (2 дена).Първият ден ми постави алармата от 14:00 до към 18:00 и комфорта го оставихме за другия ден.Отидох на другия ден и пак отне около 3-4 часа за прокарването на 1 кабел от под-волана до багажника.В багажника зад акомулатора е поставен въпросния модул, който вдига стъклата и там още някакви неща прави.Абе доста играчка си беше.Скри абсолютно всички кабеляци от алармата и ги прокара успоредно на заводските кабели които минават през прага на колата.В общи линии е това ако има нещо неясно или нещо което съм пропуснал ме питайте.
И накрая дойде време и да бъркам в джоба за някой лев.Общо за всичко ми взе 65лв.
Поздрави!
Алармата я взех от един мой познат, който има голям сайт за онлайн продукти.Предложи ми няколко модела аларми-билгарски, тайвански и китайски.Каза ми че китайските не струват и да се насоча към тайванските или българските.
Аз си избрах тайванска и той ми каза че имало 2 модела и 2-та имат въпросния комфорт модул.Едната е на цена 40лв. а другата 70лв и двете ставали, но на тази от 70лв ми направи добра отстъпка и си взех нея.За съжаление не мога да се сетя каква марка е понеже изхвърлих кутията, но ако има интерес ще се поинтересувам.
Алармаджията се казва "Милко" и мястото за поставяне на аларми е в Света Троица от страната на входовете на бл.310, който се намира на ул.цар Симеон.Според мен много си разбира от работата и е доста начетен на тема мерцедеси, може би защото и той самия има една W202 и основно го посещават бенцове.От доста време се занимава с поставяне на аларми както и всякакви други неща свързани с електрониката.
Не ми е добавял нищо по-колата освен самата аларма, но това в случай че и колата ти има комфорт модул.Демек алармата и колата трябва да имат комфорт модул за да може да си паснат и всичко да е ОК.
Обаче доста си игра (2 дена).Първият ден ми постави алармата от 14:00 до към 18:00 и комфорта го оставихме за другия ден.Отидох на другия ден и пак отне около 3-4 часа за прокарването на 1 кабел от под-волана до багажника.В багажника зад акомулатора е поставен въпросния модул, който вдига стъклата и там още някакви неща прави.Абе доста играчка си беше.Скри абсолютно всички кабеляци от алармата и ги прокара успоредно на заводските кабели които минават през прага на колата.В общи линии е това ако има нещо неясно или нещо което съм пропуснал ме питайте.
И накрая дойде време и да бъркам в джоба за някой лев.Общо за всичко ми взе 65лв.
Поздрави!
Публикувано 01 октомври 2011 - 19:13
Сега как е,вдига ли стъклата? Майстора случайно нещо да спомена за крайни изключватели?
Публикувано 01 октомври 2011 - 20:45
Да вдига стъклата, и си работи перфектно.Само че шок датчика не е много чуствиелен, защото го скрих в прага там при кабелите и се чудя още дали да му търся друго място където да е по чуствителен датчика или да си я оставя така.Сега как е,вдига ли стъклата? Майстора случайно нещо да спомена за крайни изключватели?
Публикувано 01 октомври 2011 - 21:24
Според един алармаджия, това изключвало сигнала на ел моторчето да не напъва повече стъклата като се вдигнат,пак според него моторчето напъвало 30сек в горна позиция и заради това можело да стане проблем с кабелите.
Публикувано 02 октомври 2011 - 10:26
То попринцип заводско би трябвало да я има тази защита.Не съм пробвал с мерцедеса де, но корсата на майка ми като спра стъклото с ръка и ел.моторчето изключва би трябвало и на бенца да е така.Според един алармаджия, това изключвало сигнала на ел моторчето да не напъва повече стъклата като се вдигнат,пак според него моторчето напъвало 30сек в горна позиция и заради това можело да стане проблем с кабелите.
Публикувано 02 октомври 2011 - 10:40
Разбира се, че имат защита от претоварване.
Публикувано 02 октомври 2011 - 10:42
То е така на почти всички коли, въпросът е, че ако алармаджията върже алармата между изключвателя и моторчето на стъклото - изключвателя няма да се задейства. Той изключвателя работи на принципа, че електромотора като спре да се върти, а има напрежение създава пад на напрежението и изключвателя го разпознава и спира тока. Та проблемът е, че този пад рязко увеличава тока в кабела за много кратко време и на теория е възможно да се запали кабела, ама това е много теоретично
Освен това повечето читави аларми с т.нар. комфорт модул би трябвало да имат предполагам вградена същата защита.
Пък и ако майсторът е читав - не би трябвало да сътвори глупост!
Пък и ако майсторът е читав - не би трябвало да сътвори глупост!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА