Лично мое мнение е, че битката отново ще е между Макларън и Ферари и двата отбора имат нужда от довършителни работи, това си личи. Причината е ясна - изтощителната и продължила до последно битка за първото място през миналият сезон. Твърде рано е за сметки. Миналата година и двата болида на Ферари отпаднаха в Австралия, но после? Не съм съгласен че правилата оказват някакво фрапиращо влияние и, че пилотите определят кой да е отпред. Хамилтън ги прескачаше както си иска, какъв ли щеше да е развоят ако не беше повредата на скоростната кутия в квалификацията ( и 3 или 4-та позиция на старта)???? Бътън тръгна първи и първи свърши както правят и Макларън и Ферари в последните две три години при чисти състезания (с малки изключения) . Нали неписаната идея на Мозли и Бърни беше да има повече изпреварвания отпред за първите две - три места и винаги да печели Ферари по възможност -> Справка - Глупостта с медалите - Имаш повече точки но пак си втори, защото ни е кофти, че така се получи с Маса

. Учуден съм и как при толкова много наказания в едно състезание се отвъртахме сухи, много послушен е станал Хамилтън за една зима ...........
Ако Хамилтън не беше 18-ти и двете ферарита не бяха дефектирали изпреварванията и събитията си бяха резонни - Рено изпреварва Тойота, Кубица и Накаджима, доказват че най добре могат да катострофират, Нелсиньо Пикет отново излита от трасето без да е виновен я гумите го подвели, я спирачки или неравности по пистата, Форс Индия се състезават със самите себе си...с една дума - идилия

. Лично аз очаквам при преместване в Европа да се разкрият истинските карти. Всички са в голяма еуфория БМВ, Браун, Рено, Редбул и т.н... но си правят сметки без кръчмар според мен. Много са силни когато Макларън и Ферари са зле. Така беше и миналият сезон когато Хамилтън блъсна Райконен в бокса, Кубица или Хайдфелд спечели състезанието (не помня кой точно - мързи ме и да проверя) и вече се виждаше шампион. ДА ама ТВЪРДО НЕ!..........
Макларън и Ферари си мълчат и всички, начело с ЖАБОКА КЪРМИТ (Момчил Манчев) си мислят, че ги е сполетяла съдбата на Тойота, Хонда, БМВ - средно по 7-8 години в Формула 1 и все грешна посока на развитие на автомобила.....
Ще поживеем, ще видим, но ми се струва, че са в много голяма грешка...