Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

W202 - с ГИ (газов инжекцион)лични наблюдения

• Please log in to reply
3 мнения по тази тема

#1 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 14 февруари 2009 - 12:32

Привети :icon_coolgrin:
Преди точно година имах дилема - ГАЗ(пропан - бутан) или Метан.
След кратко проучване , и предвид нуждите ми, бързо се отказах от метана като алтернативно гориво.
Добре, ама излезна друга дилема - ГИ или конвенционална ЛПиДжи уретба?
Разликата е голяма , като се почне от цената(от 300 до 1900лв.), минем през разхода и стигнем до раличните проблеми след това.
Така или иначе предпочетох ГИ за 1700лв. - Ловато.
На монтажа, Валери (готин майстор, разбиращ си от работата),
ме предупреди, че колата трябва да е с перфектна горивна система, за да нямам ядове с газта.
Смених кабелите, свещите (БРИСК - за а-ли на ЛПиДжи), възд.филтър.
Досега съм минал над 20 000км. и смея да твърдя, че съм доволен както никога досега. Ползувал съм обикновени инсталации на някои от предишните си возила, и бях се зарекъл никога повече да не слагам газ. Но... доволен съм, че го направих пак.
Водих сметка на разходите и ги сравнявах с тези на бензина, до 15 000км. - тогава бях 0:0, и спрях.
В разходите не влиза само горивото!
По-честа смяна на възд.филтър (10лв.), по-честа смяна на свещи(24лв.), смяна на клапаните на горивната рейка (280лв.).
Колата не се кара само на газ,
т.е превключването е автоматично и става когато са на лице три неща:
1. Темп. на охл. течност да премине 40 градуса
2. Двигателят да е работил повече от 40 секунди
3. Двигателят да е преминал 2000 оборота поне веднъж

ГИ се управлява от негов компютър. Той обаче взема сигналите от компа на колата,
и ги преобразува за другият тип дюзи!
Работата на двигателят реално пак се определя от компа на колата. Има си моторна спирачка, нормален празен ход, добро ускорение.

Незнам защо, но колата върви по-добре на газ отколкото на бензин, по - динамична е :flagMB new:
Разхода е същият , какъвто ми дава на бензин - от 7.5 до 10 на 100 в извънградско каране,
и от 12 до 14 на 100 в града (София). (различията идват от скорост на каране , климатик, старт и т.н.)

Това са накратко впечатленията ми за работата на ГИ сложен на W202 - 1.8. :flagMB new:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#2 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 14 февруари 2009 - 13:03

... предпочетох ГИ за 1700лв. - Ловато...

Мисля че тук се корени безпробемната ти работа на газ.
  • 0

#3 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    C 220 Т CDI Sport 1999 г. W 124 300 D Turbo 1992 г.

Публикувано 14 февруари 2009 - 14:52

Мисля че тук се корени безпробемната ти работа на газ.

и аз нямам проблеми на газ ,като изключим разхода де,с обикновенна газова съм,проблемите са ми на бензин,но не са големи иначе и на мен ми бега повече на газ колата
  • 0
Публикувано изображение
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано изображение

#4 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4638 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 16 февруари 2009 - 13:32

Ами то инжекциона си е по-добрия вариянт за газифициране. Няма стесняване на входа на колектора от разни плочки и прочие, опасността от гръм (backfire) е намалена значително, мотора запазва и дори подобрява екологичните си показатели, не изгаря катализатора, и най-вече динамиката и пълна мощност са едва 4-5% намалени, което на практиkа не се усеща.

Но на някой мотори, като на 102 моторите, няма как да се пригоди, защото няма електрически инжектори, и от там липсват необходимите за работта на газовите инжектори импулси.

Някой казват че имало успешен инжекцион на Бигас за моторите с механична инжекция, но мненията са противоречиви. Тези дето ги предлагат смятат че са добри, други които са пробвали не са толкова сигурни.

А иначе с обикновена газова, по-новите мотори трудно се карат. Почти винаги се налага ползването на ламбда контрол модул с вграен ламбда емулатор, понякога се налага и емулатор за дюзи, за да е щастлив компютъра и т.н.

Ако колата се кара с постоянно богата смес, както е много вероятно при обокновената газова - неизгорелите въглеводороди (с други думи гориво) доизгарят в катализатора и той неминуемо се изпича.

От много бедна и от много богата смес пък заминават клапаните и прочие.

За това инжекцион-а му е майката. Където може. :)
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни