Cмяна на лампа на заден плафонW124 E200
Започната от El Greco, 19 яну 2008 - 22:41:51
12 мнения по тази тема
Публикувано 19 януари 2008 - 22:41
Здравейте колеги! Отскоро съм собственик на E 200 W 124 и още съм в процес на обслужване на машината и привеждане в изправност на всички неща по колата, които с времето са спрели да работят или имат нужда от профилактика. Та.. въпросът ми е някой сменял ли е крушка на задния плафон и знае как се разглобява. В началото не ми работеше, после се оправи от самосебе си и сега пак спря. Знам, че когато нещо неработещо се оправи само, не е на добре. Благодаря ви предварително!!!
P.S. Това е първата кола в живота ми и съм много щастлив, че не е просто кола, а MERCEDES BENZ:) От ден на ден се убеждавам в това и удоволствието да съм по някакъв начин част от марката и бъдещ член на клуба умножава удоволствието многократно. Ще се радвам да се запозная лично с много от вас фенове на най-яката марка автомобили! Бъдете живи и здрави и се радвайте на удоволствието!!!
P.S. Това е първата кола в живота ми и съм много щастлив, че не е просто кола, а MERCEDES BENZ:) От ден на ден се убеждавам в това и удоволствието да съм по някакъв начин част от марката и бъдещ член на клуба умножава удоволствието многократно. Ще се радвам да се запозная лично с много от вас фенове на най-яката марка автомобили! Бъдете живи и здрави и се радвайте на удоволствието!!!
Публикувано 22 януари 2008 - 11:17
нема нищо сложно, откачаш плафона, вадиш крушката, слагаш същата и готово.
плафона е с едни крачета, като го огледаш внимателно ще видиш от коя страна да го повдигнеш с отвертка, излиза първо в единя край а после и от другия, монтира се обратно.
горе на плафона имаш постоянно +12 а масата се взима от бутоните на задните врати.
плафона е с едни крачета, като го огледаш внимателно ще видиш от коя страна да го повдигнеш с отвертка, излиза първо в единя край а после и от другия, монтира се обратно.
горе на плафона имаш постоянно +12 а масата се взима от бутоните на задните врати.
.... Опита е фенер който свети на гърба ни - Конфуций ....
Публикувано 22 януари 2008 - 11:39
Добре хайде посмейте се на мои гръб, НО какво е "Плафон" все пак ?
<span style='font-size:11pt;line-height:100%'>Има една кола и тя е с мерник на капака!!! Всички други са част от пълнежа. . .</span>
Преференциални условия за всички от форума. Застраховки Граждансака Отговорност, Каско и други с ОТСТЪПКА от 5 до 12%. Застраховките са към АРМЕЕЦ. завсички Членове на МБКБг 10%
контакти на ЛС или на [email protected]
Преференциални условия за всички от форума. Застраховки Граждансака Отговорност, Каско и други с ОТСТЪПКА от 5 до 12%. Застраховките са към АРМЕЕЦ. завсички Членове на МБКБг 10%
контакти на ЛС или на [email protected]
Публикувано 22 януари 2008 - 11:47
Абажура в купето
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"
Публикувано 22 януари 2008 - 11:52
Или плафониерата на тавана /plafond плафон/фр./=таван/бълг./ Плафониера=осветително тяло за монтаж на таван.Абажура в купето
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
На тази сладурана е кръстена нашата марка
Мерседес Йелинек
Мерседес Йелинек
Публикувано 22 януари 2008 - 14:15
Хм, добър въпрос?
аз като чуя плафон на тавана на 124 разбирам това ...
ама иначе идея си нямам кво значи таз дума
а еи тъй с отвертка от ляво на плафона, натискаики навътре и същевременно бутаики на долу ..........
.... и излиза гадта поне на моита 124 ка де
след което ти остава само да разкачиш една пластмаса и да стигнеш до лампата ...
и сменяи на воля, е тва е при мен
.... Опита е фенер който свети на гърба ни - Конфуций ....
Публикувано 22 януари 2008 - 14:34
И е така, и не е така-и полиелея е на тавана, ама не е плафон, нито пендел! (За тези, които се облещиха-пендела е плафон на стената-според преподаването в УАСГ) :РИли плафониерата на тавана /plafond плафон/фр./=таван/бълг./ Плафониера=осветително тяло за монтаж на таван.
http://www.ambiente....owse&prodid=366
Публикувано 22 януари 2008 - 15:17
Колега " shiki" , "пендел" е окачено осв.тяло на тавана,което виси на разтояние от него,както и "полилея",който има поли /много/ осв.тела от един извод ."Апликът" е осветително тяло,което се монтира на стената.В последните години на стената започнаха да се монтират и "плафониери". Въпрос на вкус и мода... Иначе плафониерата е предвидена за монтаж плътно към тавана Може да не ти харесва, но е така според Техническия Университет.. и произхода на думите плафон и плафон-иера...И е така, и не е така-и полиелея е на тавана, ама не е плафон, нито пендел! (За тези, които се облещиха-пендела е плафон на стената-според преподаването в УАСГ) :Р
http://www.ambiente....owse&prodid=366
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
Мерседес Йелинек
Мерседес Йелинек
Публикувано 22 януари 2008 - 15:44
bibitkata хубави снимки
Публикувано 22 януари 2008 - 15:44
Фика, учил съм го на времето, и понеже и аз знам какво е, съм цитирал от къде ни лъжеха. Поли-елей значи много свещи всъщност, май от гръцки или латински, аз от езиците разбирам само от телешки с доматено-чеснов сос. А плафона е хубаво да се измие преди смяна на крушката, по-добре свети! Аз я правих преди две седмици тази операция. И все си търся "osram", май са най-държеливи.Колега " shiki" , "пендел" е окачено осв.тяло на тавана,което виси на разтояние от него,както и "полилея",който има поли /много/ осв.тела от един извод ."Апликът" е осветително тяло,което се монтира на стената.В последните години на стената започнаха да се монтират и "плафониери". Въпрос на вкус и мода...
Публикувано 22 януари 2008 - 15:50
Стига спамихте с тия абажури :P (незнам що ме напушва такъв смях като кажа АБАЖУР)
bibitkata не го домързя и остави за поколенията снимков материал - перфектен.
Имащите власт нека разчистят темата, може да служи за образец, колкото и да не е "сложна".
Имащите власт нека разчистят темата, може да служи за образец, колкото и да не е "сложна".
Публикувано 22 януари 2008 - 16:04
Нека! Да бъде! Властимеющите да я разчистят!Стига спамихте с тия абажури :P (незнам що ме напушва такъв смях като кажа АБАЖУР)
Мерседес Йелинек
Мерседес Йелинек
Публикувано 22 януари 2008 - 16:11
Да бъде!Нека! Да бъде! Властимеющите да я разчистят!
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни