Пневмоокачване на Вито.
Започната от san bernar, 15 яну 2008 - 20:16:53
19 мнения по тази тема
Публикувано 03 февруари 2008 - 21:02
При модела на Mercedes Vito често срещана повреда в пневматиката , обикновенно се прецаква сдвоения клапан . За последния месец в сервиза са тествани 4 буса с този проблем . предполагам че това прецакване на клапаните се дължи на студеното време , в самата пневматична система се събира конденз и при по студено време замръзва , затормозява работата на клапани, компресор и все нещо изпушва. цената на сдвоения клапан е 218 лв. на компресора е 552 , а а възглавницата 390 .
Публикувано 04 февруари 2008 - 19:41
При модела на Mercedes Vito често срещана повреда в пневматиката , обикновенно се прецаква сдвоения клапан . За последния месец в сервиза са тествани 4 буса с този проблем . предполагам че това прецакване на клапаните се дължи на студеното време , в самата пневматична система се събира конденз и при по студено време замръзва , затормозява работата на клапани, компресор и все нещо изпушва. цената на сдвоения клапан е 218 лв. на компресора е 552 , а а възглавницата 390 .
Тествани с какво, колега? С компютърна диагностика, или по начинът описан от мен? Ако са тествани с компютър и знаеш коя година кола с каква програма се тества ( а с коя не може и защо) и как се влиза в модула ( дали от куплунга под седалката или както май прочетох някъде, се сваля комп. модул и директно се закачват кабели на него) и изобщо защо някои влизат в модула, а някои не влизат.... Всичко колега, моля те, всичко което знаеш да го споделиш, както направих аз.
Наистина сакатлъкът стана, когато беше студено и компресорът беше наблъскан с лед. Но мисля, че влагата и химикалите навлизат в елсистемата, а водата в механиката. Както и да е, пак те моля - за мен и за всички други напиши всичко каквото знаеш.
Тези цени, които даваш, предполагам са за части втора употреба. Моля те, напиши откъде могат да се купят.
И изобщо нека всеки да напише по темата това, което знае и с което може да помогне на другите. Не бива да си вадим думите с кука от устата. Лошо впечатление ми направи, че много хора не написаха нищо, когато бях на зор, а сега пускат по някой ред. Спомнете си правилата - пишеш, искаш помощ, после подробно обясняваш как си се оправил, за да помогнеш и на другите.
Публикувано 10 февруари 2008 - 17:04
А замръзвалитие някога
Публикувано 10 февруари 2008 - 17:11
Здравете.Тази система има филтър сменихтели го
Публикувано 10 февруари 2008 - 18:16
Здравете.Тази система има филтър сменихтели го
Има филтър, но преди да пипаш там, се проверяват доста други неща.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни