Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Термостат-има ли особености при смяната му?W124 CE

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Desert Eagle

Desert Eagle

Чирак

• Потребители на форума
  • 71 Posts:
  • Град:София

Posted 09 January 2008 - 13:33

Смених Термостата и загрява, но като го купувах ме посъветваха майстор да го смения, че да не влезне въздух в системата. ТА как се обезвъздушава? Гледах за пропка или клапа, НО нищо не намерих а и самия термостат си мисля че сам се обезвъздушава . . . страно но има едно тънко мъркуче отгоре което отива направо в резервоара с течност и съм почти сигурен че е за въздух от системата ? страх ме е да не стане някои сакатлък! :burn

Колата е CE200 95г. Бензин 136 коня и термостата е с черупка или както се казва там. в смисал не се сменява само пластинката.
:mbcb
  • 0
<span style='font-size:11pt;line-height:100%'>Има една кола и тя е с мерник на капака!!! Всички други са част от пълнежа. . .</span>

Преференциални условия за всички от форума. Застраховки Граждансака Отговорност, Каско и други с ОТСТЪПКА от 5 до 12%. Застраховките са към АРМЕЕЦ.
завсички Членове на МБКБг 10%
контакти на ЛС или на [email protected]

#2 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3,744 Posts:

Posted 09 January 2008 - 14:42

Смених Термостата и загрява, но като го купувах ме посъветваха майстор да го смения, че да не влезне въздух в системата. ТА как се обезвъздушава? Гледах за пропка или клапа, НО нищо не намерих а и самия термостат си мисля че сам се обезвъздушава . . . страно но има едно тънко мъркуче отгоре което отива направо в резервоара с течност и съм почти сигурен че е за въздух от системата ? страх ме е да не стане някои сакатлък! :60:

Колата е CE200 95г. Бензин 136 коня и термостата е с черупка или както се казва там. в смисал не се сменява само пластинката.
:4036:

Бавно и продължително наливаш антифриз
След като смених моя -124 250Д-при работещ двигател доливах антифриз поне 15-20 мин.
Бавно и на малки порциийки
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#3 NEGRAMOTEN

NEGRAMOTEN

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Posts:
  • Град:Пловдив

Posted 09 January 2008 - 15:34

Смених Термостата и загрява, но като го купувах ме посъветваха майстор да го смения, че да не влезне въздух в системата. ТА как се обезвъздушава? Гледах за пропка или клапа, НО нищо не намерих а и самия термостат си мисля че сам се обезвъздушава . . . страно но има едно тънко мъркуче отгоре което отива направо в резервоара с течност и съм почти сигурен че е за въздух от системата ? страх ме е да не стане някои сакатлък! :60:

Системата се обезвъздушава сама , но за твое успокоение след като сипеш антифриза не затваряш капачката и стискаш 5-10 пъти дебелия маркуч. След това доливаш до нарма ,палиш изчакваш няколко минути и след това затваряш капачката .Качваш се да я продухаш малко /колат/ като следиш температурата.Когато загрее нормално и термостата отвори отиваш да удариш едно с удовлетворение , че си се справил сам.И ако имаш желание на сутринта при студен двигател проверяваш още веднъж ,доливаш -евентуално и лек ден. :flagMB new:
  • 0

#4 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 09 January 2008 - 18:47

Публикувано изображение

Сипи му антифриз и ше спре.
  • 0
.

#5 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,339 Posts:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Posted 09 January 2008 - 22:22

палиш мотора, даваш парното вътре на макс топло и вентилатора да духа. доливаш антифриз през това време докато се насити

какъв термостат сложи?? имаше ли го съчменото клапанче за обезвъздушаване отстрани??? съобрази ли температурата на термостата (отдолу я пише)? ако е 102, 103, 111 мотор, трябва да е 87градуса
  • 0

#6 Ivan Rashev

Ivan Rashev

Чирак

• Потребители на форума
  • 181 Posts:

Posted 10 January 2008 - 01:18

А аз искам д сменя цялата течност не само да обезвъздуша. Как и да го правя ли сам?
ще пусна в търсачката " смяна на охл. течност/антифриз " и дано излезе нещо, но ?-са е да го правя ли сега и сам!

Мерси
  • 0
Понеже ВИНАГИ забравям да напиша к'в Мерцедес имам, го пиша тук :) МОЙ от 04-07 г.
190Е 2.0 '86 Италия, 5 скорости, Монтирана :( АГУ от 2001 - BRC АТ90Е 100kW -> Премахната :), която се ПРОДАВА!
Мога да Ви помогна с Потенциометър Bosch 3 437 224 035 за 80 лв.

#7 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 10 January 2008 - 02:10

Сипваш химия за промиване на охладителната течност,палиш да загрее и парното на 6.Чакаш там по предписание около 30 минути,гасиш и точиш от радиатора,махаш термостата и сменяш.После леко на тьнка стрийка наливаш и си готов.Може да си почистиш и дьното на разшитирелния ако е мрьсно / мрьсно е на 99%/ и те тва е,няма сложно.
  • 0
.

#8 Twentyone

Twentyone

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Posts:

Posted 30 January 2008 - 17:04

А за тия от нас със двете леви ръце,
можете ли да препоръчате откъде какъв термостат да си купя и съответно къде да го сменя ?
Става дума за c200 бензин 94г. София

Благодаря предварително
  • 0

#9 bon_bonev

bon_bonev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 253 Posts:
  • Град:Стара Загора

Posted 30 January 2008 - 18:22

Не забравяйте да оставите мотора да изстине преди да налеете новата течност
  • 0

#10 vsop

vsop

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 35 Posts:

Posted 30 January 2008 - 18:50

Аз вчера си купих термостат от Ивайджет за 65 лв. за w202 c-180, - като го поразгледах гледам, че е WAHLER, 87 градуса, уж качествени били ама май цената на други места е доста по тънка, но не се знае дали не са менторляци, още не съм го сложил и незнам дали е свестен.
  • 0
Публикувано изображение

#11 Ivan Rashev

Ivan Rashev

Чирак

• Потребители на форума
  • 181 Posts:

Posted 30 January 2008 - 19:05

На мен ми казаха 20 лв в магазина по Ботев в началото на Сливница посока 5те от лявата страна до един хранителен магазин. Сигурно е толкова :dontknow:
  • 0
Понеже ВИНАГИ забравям да напиша к'в Мерцедес имам, го пиша тук :) МОЙ от 04-07 г.
190Е 2.0 '86 Италия, 5 скорости, Монтирана :( АГУ от 2001 - BRC АТ90Е 100kW -> Премахната :), която се ПРОДАВА!

#12 bibitkata

bibitkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 339 Posts:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    W 124 - 250 D - 1986

W 245 - B180CDi - 2007

Posted 30 January 2008 - 19:26

според мен WAHLER и BEHR са точните фирми за термостат за Мерцедес .........

:beer:
  • 0
.... Опита е фенер който свети на гърба ни - Конфуций ....

#13 bon_bonev

bon_bonev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 253 Posts:
  • Град:Стара Загора

Posted 30 January 2008 - 20:43

Моя е WAHLER на 87 гр. Цена 27 лв. Вносител D&N.
  • 0

#14 Ivan Rashev

Ivan Rashev

Чирак

• Потребители на форума
  • 181 Posts:

Posted 31 January 2008 - 11:25

Начи за съб или нед си имам работа :P :flagMB new:
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users