Не работи парнотоW124 200E
Започната от fasty4e, 07 яну 2008 - 20:04:33
25 мнения по тази тема
Публикувано 07 януари 2008 - 20:04
Здравейте колеги, ЧНГ на всички! От скоро сам в този форум, и искам да випитам нещо, значи взех си 124 Е200 със климатроник бензин-пълна инжекция. Миналия ден пътувах до Пловдив и както имах парно в следващия момент като е запалих не иска да ми тръгне до днес нито една степен, нито топло духа нито студено. Като е дам на контакт се включват само помпите които въртят водата във водната риза обаче вентилатора не ще да завърти. Преди да стане така нито ми миришел да кажете че е пред горене нито ми е свирело парното, изобщо никакви симптоми, че нещо се очаква даи стане. Гледах и бушоните, свалих ги всички зачистих ги и ги обърнах на обратно защото бяха взели да се вдлъбват от едната им страна и пак не ще да тръгне, явно е нещо по сериозно, така че много Ви моля ако някой го е имал същия проблем нека пише,
Благодаря ви предварително!
Публикувано 07 януари 2008 - 23:36
провери ли изнесените бушони до голямата кутия с бушоните?? те са 2 малки в черна кутиика
иначе си 99% за нов регулатор на оборотите
иначе си 99% за нов регулатор на оборотите
Публикувано 08 януари 2008 - 13:43
втулки надали, щеше да има агония преди да спре.
но виж за четки си много прав!!! дано са те
но виж за четки си много прав!!! дано са те
Публикувано 12 януари 2008 - 02:26
Приготви си здрави кинти ако си решил да е оригинален регулатор за оборотите на вентилатора.Той е монтиран непосредствено до изпарителя на климатика (ако за някого това означава нещо). Моли се да не е регулатора. Но първо трябва да се разглоби за проверка.Ремонтирал съм стотици такива.Здравейте колеги, ЧНГ на всички! От скоро сам в този форум, и искам да випитам нещо, значи взех си 124 Е200 със климатроник бензин-пълна инжекция. Миналия ден пътувах до Пловдив и както имах парно в следващия момент като е запалих не иска да ми тръгне до днес нито една степен, нито топло духа нито студено. Като е дам на контакт се включват само помпите които въртят водата във водната риза обаче вентилатора не ще да завърти. Преди да стане така нито ми миришел да кажете че е пред горене нито ми е свирело парното, изобщо никакви симптоми, че нещо се очаква даи стане. Гледах и бушоните, свалих ги всички зачистих ги и ги обърнах на обратно защото бяха взели да се вдлъбват от едната им страна и пак не ще да тръгне, явно е нещо по сериозно, така че много Ви моля ако някой го е имал същия проблем нека пише,
Публикувано 16 ноември 2008 - 23:06
Нещо няма развитие по тая тема , а аз имам абсолютно същия проблем! Спря да работи вентилатора - от никое копче не тръгва, дори от най-лявото. Той нещо си поприсвирваше тъко-тънко, ама сега спря.
Много нещо прочетох, че взех да се обърквам. Моя Мерц 124 2.0 16V е с филтри на климата. Сменях ги преди два месеца. Горе долу видях къде ми е вентилатора, но имали и някъв скрит момент в тая работа с демонтажа. Дано не се налага да разглобявам таблото. Дайте съвет. Колата си спинка в гаража, и мога да си я чопля колкото и когато си искам.
От вас акъла , от мен работа и снимки
Много нещо прочетох, че взех да се обърквам. Моя Мерц 124 2.0 16V е с филтри на климата. Сменях ги преди два месеца. Горе долу видях къде ми е вентилатора, но имали и някъв скрит момент в тая работа с демонтажа. Дано не се налага да разглобявам таблото. Дайте съвет. Колата си спинка в гаража, и мога да си я чопля колкото и когато си искам.
От вас акъла , от мен работа и снимки
Публикувано 17 ноември 2008 - 07:49
Публикувано 17 ноември 2008 - 23:03
табло ще сваляш, само ако си с фантастичния климатик-Diaria, опс, Diavia
виж първо бушони
после идват ли + и - на клемите на вентилатора.
виж първо бушони
Публикувано 20 ноември 2008 - 14:51
табло ще сваляш, само ако си с фантастичния климатик-Diaria, опс, Diavia
виж първо бушони
И бушоните гледах и клемите са си наред, но проблема е че не мога да извадя гадния вентилатор.
Боса хубаво ми е показал човека снимки, ама оня Мерц е друг. Германците в машиностроенето имат един основен принцип - що да е сложно, като може да е още по-сложно. Направо ми идва да грабна една щанга и да му ........................... , после ше си търся ново. Отвъртях четирите болтчета, обаче май нещо го държи отдолу тая простотия. Сичко мърда обаче не излиза пущината. А иначе като го хвана ръка да го въртя едвам се върти, не знам дали това е нормално. Според мен требе да си се врътка спокойно, като секи обикновен вентилатор. Пак слизам в гаража да вида кво ше измисля.
Публикувано 20 ноември 2008 - 15:03
еее не се оплакваи -на 124 е лесно та лесно ваденето на тоя мотор. Ако знаеш какво е например на пежо или краислер или рено....... мерца е цвете -вярваи ми.
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 20 ноември 2008 - 18:08
Не се оплаквам, свалих го. Скобата дето го държи изглеждаше като заварена за него , обачеееееее ......... Като го вързах директно към акумулатора върти та се къса, щеше да ме отвее. Сложих го пак към клемите - тръгна за малко , намали оборотите и спряеее не се оплакваи -на 124 е лесно та лесно ваденето на тоя мотор. Ако знаеш какво е например на пежо или краислер или рено....... мерца е цвете -вярваи ми.
Според NIKND, може и някъв там температурен датчик да прави проблема, но едно е сигурно - вентилатора си работи, почва голямото гадаене.
Както се казваше в един филм - а сега на къде?
Публикувано 20 ноември 2008 - 19:23
Е как накъде - мерене по Ел. веригите следва.
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 20 ноември 2008 - 20:39
Вени, прощавай, но нищо не разбрах.
Има под вентилатора една малка джаджа в която влизат 3 кабела ( червен, черен и жълт) и излизат син ( - ) и пак червен +.
тая джаджа лежи върху нещо като алуминиево радиаторче непосредствено пред питата на климата - това ли е въпросния регулатор на оборотите и как се ремонтира като е яко капсулован?
Има под вентилатора една малка джаджа в която влизат 3 кабела ( червен, черен и жълт) и излизат син ( - ) и пак червен +.
тая джаджа лежи върху нещо като алуминиево радиаторче непосредствено пред питата на климата - това ли е въпросния регулатор на оборотите и как се ремонтира като е яко капсулован?
Публикувано 20 ноември 2008 - 20:57
То радиаторчето кво да го махам, скапания датчик към него ще е. Колко много кинти е тая пущина, като я гледам 2/3 см - колко ли трябва да е - 50-60лв.?
Публикувано 20 ноември 2008 - 21:17
Утрепа ме!
Ебах ти простотията. Е сега отиваме с niknd да лочим водка и ше му измислиме варианта. Дали си струва да ровя по моргите?
Николай имал идеята за ЦК ключе поне за зимата - да не се прави на много умен вентилатора.
Ебах ти простотията. Е сега отиваме с niknd да лочим водка и ше му измислиме варианта. Дали си струва да ровя по моргите?
Николай имал идеята за ЦК ключе поне за зимата - да не се прави на много умен вентилатора.
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни