Здравейте на всички!Имам един приятел има хонда сивик 5 ген,1.5 90к.с.Та той си купи глава от хонда 1.6 с Витек,компютър и инжекция(от моно я направи пълна).Сложи всичко това на неговата хонда,направи една хубава центровка и сега колата е около 100 коня,върви много добре и работи много хубаво!
Мисълта ми е може ли нещо подобно да се нарави и с Мерцедес?Имам 190е 91г 122 к.с. ако сложа глава от някой с 16 клапана,ще стане ли нещо,ще паснат ли нещата?
Освен всичко това същия пич не пили главата,за да вдигне степента на сгъстяване,а сложи по-тънка гарнитура!
Тва ако се направи на някой Бенц ще стане доста добра бегачка,не мислите ли?
ако всичко по блока,главата и инжекциона съвпада,мисля че ще се получи!
смяна на главата
Започната от racingboy190e, 08 май 2006 - 21:13:52
3 мнения по тази тема
Публикувано 08 май 2006 - 21:13
Публикувано 18 май 2006 - 19:22
Аз също пусках тема за глава на мерцедес , само че моя е 300 СЕ,да се ползва глава от 30 СЕ-24 ама никой не ми отговори явно никой не го е правил
Публикувано 18 май 2006 - 19:37
така не мога да кажа нищо. най добре е да намериш на 1 място 2 разглобени двигателя- единия с 8 другия с 16 клапана и почваш да мериш и сравняваш. Обърни внимание че хондата е с ангренажен ремък, който минава извън двигателя, а мергела е с верига и да не стане така че после веригата да ти опира по ангренажния капак B) . А пък ако искаш да правиш нещо феноменално и да експериментираш с турбокомпресор бягай далеч от високата степен на сгъстяване- там се търси по ниска.
Избягвай ненужното стъргане на главата, защото по този начин има опасност от по чести проблеми по гарнитурата и.
Избягвай ненужното стъргане на главата, защото по този начин има опасност от по чести проблеми по гарнитурата и.
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR
Публикувано 21 май 2006 - 16:01
Май това никой не го е правил!
Благодаря ти Dezki ще се вслушам в съвета ти!
А и освен това и ако степента на сгъстяване е висока трява да се кара с бензин с по-голямо октаново число(устойчив на детонаций)!
Благодаря ти Dezki ще се вслушам в съвета ти!
А и освен това и ако степента на сгъстяване е висока трява да се кара с бензин с по-голямо октаново число(устойчив на детонаций)!
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни