Виене от воланаW124 E200
Започната от kamata, 03 яну 2008 - 13:07:19
30 мнения по тази тема
Публикувано 03 януари 2008 - 13:07
Здравейте,
Появи се странен шум преди 2 седмици в Мерса (Е200С). След като го запаля и ако не е загрял се чува виене и лека вибрация и съм почти убеден, че идва от сервото на волана. Като го въртя и виенето се променя. Като мине време, от както съм я запалил или като я покарам 1-2 километра, проблема изчезва. Никакви други отклонения не се наблюдават.
Чудя се дали да ходя при майстор или да го отдам на факта, че последния месец, два не я карам често (някъде веднъж седмично).
Благодаря предварително.
Появи се странен шум преди 2 седмици в Мерса (Е200С). След като го запаля и ако не е загрял се чува виене и лека вибрация и съм почти убеден, че идва от сервото на волана. Като го въртя и виенето се променя. Като мине време, от както съм я запалил или като я покарам 1-2 километра, проблема изчезва. Никакви други отклонения не се наблюдават.
Чудя се дали да ходя при майстор или да го отдам на факта, че последния месец, два не я карам често (някъде веднъж седмично).
Благодаря предварително.
Публикувано 03 януари 2008 - 13:35
Може ако маслото е по гъсто в сервото, или филтара е за смяна,
ако наистина е от сервото проблема, пробвай с смяна на филтър най напред.
Успех.
Публикувано 03 януари 2008 - 15:13
Може ако маслото е по гъсто в сервото, или филтара е за смяна,
ако наистина е от сервото проблема, пробвай с смяна на филтър най напред.
Успех.
Нямам идея нито къде му е маслото на това серво, нито къде му е филтъра, но непременно ще се поровя там. Благодаря!
Публикувано 03 януари 2008 - 15:31
Нямам идея нито къде му е маслото на това серво, нито къде му е филтъра, но непременно ще се поровя там. Благодаря!
Като застанеш с лице към двигателя-отдясно отгоре е съдчето за маслото на сервото!тгоре има черна пластмасова врътка-развий я,свали капака и виж имаш ли масло изобщо,и какъв цвят е!
Публикувано 03 януари 2008 - 15:42
Колега щи кажа че наи вероятно е от високозитета на маслото в хидравликата особенно ако не я караш много много в тоя студ аз имах подобен проблем ама не с мерцедеса а имам и едно хиундай купеминалата зима и то ми ги правеше тия и като въртях волана като чели на интервали завиваше чак се бях изкорал ама като се позатопли и спира. Я да ми кайе6 на мерцедеса има една цилиндрчна кутия метална отгоре с една врътка 4ерна пластмасова в дясно въху едната ролка на ремъка кво ще е туи нещо някакъв филтър май? Колата ми е на няколко седмици и за това питам още глупости по устройството не се сърдете.
Публикувано 03 януари 2008 - 15:45
това е маслото на хидравликата
Публикувано 03 януари 2008 - 20:16
http://www.mbclub.bg...?showtopic=9449
6 теми под твойта........................6,свали погледа и ше я видиш.Смени маслото или поне долей,че оставил ли я суха сереш у цялата система,ремонта на това тук е около 2000$ или половината кола.Провери за течове от кутията,малко да капе е ОК,ма ако тече яко си бало мамата,има теми и то много.
6 теми под твойта........................6,свали погледа и ше я видиш.Смени маслото или поне долей,че оставил ли я суха сереш у цялата система,ремонта на това тук е около 2000$ или половината кола.Провери за течове от кутията,малко да капе е ОК,ма ако тече яко си бало мамата,има теми и то много.
.
Публикувано 12 януари 2008 - 15:24
http://www.mbclub.bg...?showtopic=9449
Благодаря много за връзката.
Та се чудя какво да предприема - доливане или смяна при положение, че:
- Системата не е останала без масло, но количеството му е доста под минимума (при нивомера);
- Цвета на маслото е по-скоро такъв от колкото такъв;
- Имам съвсем малък теч на това масло някъде от маркуча на пробката;
- Никога не съм сменял нито маслото, нито филтъра. Добре, че предния собственик я е поддържал добре.
Струва ми се, че една от причините това да се случва точно сега са също и ниските температури. Изглежда обема на това масло е силно зависим от температурата.
Публикувано 12 януари 2008 - 15:35
Вземи си масло за смяна , пък долей малко от него докато се прибереш , да си спокоенБлагодаря много за връзката.
Та се чудя какво да предприема - доливане или смяна при положение, че:Ако ще е смяна, тя ще е в един сервиз в Пловдив (където ми обслужват течностите на колата), а аз сега съм в София, така че ако смятате, че трябва да направя смяна, ще трябва да реша дали преди това да не долея.
- Системата не е останала без масло, но количеството му е доста под минимума (при нивомера);
- Цвета на маслото е по-скоро такъв от колкото такъв;
- Имам съвсем малък теч на това масло някъде от маркуча на пробката;
- Никога не съм сменял нито маслото, нито филтъра. Добре, че предния собственик я е поддържал добре.
Струва ми се, че една от причините това да се случва точно сега са също и ниските температури. Изглежда обема на това масло е силно зависим от температурата.
После реши(според МТО-то и ..... свободното си време )
Според мен не е фатално да си долееш и изчакаш по-удобен за теб момент(естествено ако виенето спре ,от доливането на маслото)
Поздрави
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 12 януари 2008 - 15:49
Попитай колко е една нова помпа и отговора сам ще си дойде - СМЕНЯЙ МАСЛОТО
.
Публикувано 12 януари 2008 - 17:28
Ако не се лъжа на хидравликата се слага ATF масло това е масло за автоматични скоростни кутии някъде из форума беше описано и точно как се сменя.
Публикувано 12 януари 2008 - 17:54
Извинявам се че пиша в чужда тема .
Къде се намира този филтър и как се сменя при W210
Приятна вечер на всички.
Къде се намира този филтър и как се сменя при W210
Приятна вечер на всички.
Публикувано 12 януари 2008 - 18:11
Публикувано 12 януари 2008 - 18:13
Пиши дали съм успял да ти помогна
Поздрави
Поздрави
Публикувано 12 януари 2008 - 18:27
Това вече го прочетох и се отнася за 124-те
За W210 според мен е различно казанчето е пласмасово или аз не мога да се ориентирам.
Благодаря все пак за отделеното време.
За W210 според мен е различно казанчето е пласмасово или аз не мога да се ориентирам.
Благодаря все пак за отделеното време.
3 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни