проблем с температуратаЗацепена вътрешна перка
Започната от Desert Eagle, 01 яну 2008 - 18:44:53
21 мнения по тази тема
Публикувано 01 януари 2008 - 18:44
Имам пробрем с загряването на колата. Един ден отворих капака както я бях запалил и видях че перката която е между двигателя и радятора (от вътрешната страна на радятора) се върти от самото начало все пак навън беше минус 5 градуса. Това нормално ли е или трябва да се оправя по някакав начин? Това ли е причината колата ми да не може да загрее? или да гледам и термостата?
<span style='font-size:11pt;line-height:100%'>Има една кола и тя е с мерник на капака!!! Всички други са част от пълнежа. . .</span>
Преференциални условия за всички от форума. Застраховки Граждансака Отговорност, Каско и други с ОТСТЪПКА от 5 до 12%. Застраховките са към АРМЕЕЦ. завсички Членове на МБКБг 10%
контакти на ЛС или на [email protected]
Преференциални условия за всички от форума. Застраховки Граждансака Отговорност, Каско и други с ОТСТЪПКА от 5 до 12%. Застраховките са към АРМЕЕЦ. завсички Членове на МБКБг 10%
Публикувано 01 януари 2008 - 19:48
2.0 бензин 136коня от 95 годинамисля че е винтилиранИмам пробрем с загряването на колата. Един ден отворих капака както я бях запалил и видях че перката която е между двигателя и радятора (от вътрешната страна на радятора) се върти от самото начало все пак навън беше минус 5 градуса. Това нормално ли е или трябва да се оправя по някакав начин? Това ли е причината колата ми да не може да загрее? или да гледам и термостата?
<span style='font-size:11pt;line-height:100%'>Има една кола и тя е с мерник на капака!!! Всички други са част от пълнежа. . .</span>
Публикувано 01 януари 2008 - 20:20
Колега аз мисля че е нормално защото и моята варти постояно но колата си загрява до определената температура и след това перката започва да варти по бързо.Виж си термостата да не е зациклил отворенИмам пробрем с загряването на колата. Един ден отворих капака както я бях запалил и видях че перката която е между двигателя и радятора (от вътрешната страна на радятора) се върти от самото начало все пак навън беше минус 5 градуса. Това нормално ли е или трябва да се оправя по някакав начин? Това ли е причината колата ми да не може да загрее? или да гледам и термостата?
Публикувано 01 януари 2008 - 20:23
Имам пробрем с загряването на колата. Един ден отворих капака както я бях запалил и видях че перката която е между двигателя и радятора (от вътрешната страна на радятора) се върти от самото начало все пак навън беше минус 5 градуса. Това нормално ли е или трябва да се оправя по някакав начин? Това ли е причината колата ми да не може да загрее? или да гледам и термостата?
Перката си върти постоянно, на студен двигател можеш да я спреш и с ръка... На загрял не ти препоръчвам да пробваш . Сигурно проблема ти е на друго място...
Публикувано 01 януари 2008 - 20:51
kak се проверява дали е отворен термостата и как да го оправя ако е или това означава да слагам нов ?Колега аз мисля че е нормално защото и моята варти постояно но колата си загрява до определената температура и след това перката започва да варти по бързо.Виж си термостата да не е зациклил отворен
Мерси за компетентните отговори колеги. поздрави.
Публикувано 01 януари 2008 - 21:33
остави перката,а си смени термостата струва 20 лв ,нема кво да гледаш дали е отворен или затворен.Дошло му е времето.Термостата даржи долната граница на температурата таи че перката нема нищо общо със студения мотор.
Публикувано 01 януари 2008 - 22:10
Значи, на изгасен мотор пробвай да завъртиш перката на радиатора с ръка, ако се завърти лесно трябва да те радва, защото ти е изправен виско съединителя, ако това не се получи, най-вероятно е зацепен постоянно с цел да не загравя колата лятно време. Обикновено този трик го правят доста търговци с ясната цел, да не сменят въпросния съединител.
Иначе термостата може да го пробваш дали работи, след като го свалиш и свариш в тенджъра и видиш на колко градуса ще се отвори, ако въобще отвори
Иначе без да го сваляш ще те посъветвам да опушиш хубаво радиатора, така че да не може да се охлажда от движението на колата, като за целта следиш постоянно дали стрелката на термометъра ще ти се вдигне. Ако колато си загрее нормално, най-вероятно термостата ти е блокирал в отворено положение и върти големия гръг постоянно, и за това колата неможе да достиге оптималната си работна температура
Иначе термостата може да го пробваш дали работи, след като го свалиш и свариш в тенджъра и видиш на колко градуса ще се отвори, ако въобще отвори
Иначе без да го сваляш ще те посъветвам да опушиш хубаво радиатора, така че да не може да се охлажда от движението на колата, като за целта следиш постоянно дали стрелката на термометъра ще ти се вдигне. Ако колато си загрее нормално, най-вероятно термостата ти е блокирал в отворено положение и върти големия гръг постоянно, и за това колата неможе да достиге оптималната си работна температура
Публикувано 02 януари 2008 - 08:15
Значи, на изгасен мотор пробвай да завъртиш перката на радиатора с ръка, ако се завърти лесно трябва да те радва, защото ти е изправен виско съединителя, ако това не се получи, най-вероятно е зацепен постоянно с цел да не загравя колата лятно време.........
Гросе, сигурен ли си, че тоя мотор е с "виско" ?
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"
Публикувано 02 януари 2008 - 11:04
Ами колата като е на място за около час и нещо да не кажа два и нещо загрява до 80градуса което иначе мисля че е нормално. но тръгнали повече от 40 градуса не вдига и това преди големите студове и снегове. Тези дни ще взема един термостат да видиме какво ще стане.
А как да разбера дали моя мотор има виско съединител?
Публикувано 02 януари 2008 - 11:08
Препоръки от каде да го копувам това животно? Мерси и поздрави.остави перката,а си смени термостата струва 20 лв ,нема кво да гледаш дали е отворен или затворен.Дошло му е времето.Термостата даржи долната граница на температурата таи че перката нема нищо общо със студения мотор.
Публикувано 02 януари 2008 - 11:10
Ами колата като е на място за около час и нещо да не кажа два и нещо загрява до 80градуса което иначе мисля че е нормално. но тръгнали повече от 40 градуса не вдига и това преди големите студове и снегове. Тези дни ще взема един термостат да видиме какво ще стане.
С виско е
Публикувано 02 януари 2008 - 11:53
Скоро купувах от ИВАЙДЖЕТ - 35лв., оригинален, всъщност от къде си, кой район?Препоръки от каде да го копувам това животно? Мерси и поздрави.
Публикувано 02 януари 2008 - 13:48
този мотор е с виско. сменяш термостата и ще се оправи загряването. само ориг.-BEHR
нормално е виското да се върти на празен ход
нормално е виското да се върти на празен ход
Публикувано 03 януари 2008 - 09:43
При изключен мотор перката се върти свободно в двете посоки. А схтом запаля се завърта доста силно. предполагам че "виското" каквото и да е това работи. остава термостат да сменя.
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни