Датчик температура на въздухаВече съм в Африка
Започната от st16me, 27 дек 2007 - 16:29:54
15 мнения по тази тема
Публикувано 27 декември 2007 - 16:29
Здрваейте колеги.
Значи на мойта W210 имам на таблото - датчик за температурата на въздуха отвън и досега си бачкаше на 6. Сега след Коледа взе и почна да показва температури по 30 градуса, а то -5. Ако някой се е сблъсквал с подобни неща нека да пише къде да търся проблема.
Значи на мойта W210 имам на таблото - датчик за температурата на въздуха отвън и досега си бачкаше на 6. Сега след Коледа взе и почна да показва температури по 30 градуса, а то -5. Ако някой се е сблъсквал с подобни неща нека да пише къде да търся проблема.
Публикувано 27 декември 2007 - 20:41
вътре плува ,...плува,...корабче!
Публикувано 28 декември 2007 - 00:07
Здрваейте колеги.
някаде четох в форома че този датчик като изгори дава такава температура. Бяха написали че се купува някакъв терезистор който струва 1 лв. и върши същата работа. Извинявай че немога да ти кажа къде точно го пишеше четох го много отдавно.
Публикувано 28 декември 2007 - 00:25
пич,...ако ставаше с "терезистор" за 1 лев/предполагам се купува от небезисвестните магазини/,....щеше да е много лесно!
Ще си накича мойта само с "терезистори" и ще си пазя накладките от прегряване,...маслото на автомата от изпържване,...гумите нема да цвилят по нажежения асфалт,...и бирата отзад ще е винаги у най хладния ъгъл!
Те едно време у Чирпан правеха накладки за спирачната система на Мерцедес,...по 6 лв накладката,...нема износване,...за 80 хил.км не мръднаха,...само цвилеха като влак,...и смених 2 комплекта дискове!
Мани ги тия клошарски решения!
Ще си накича мойта само с "терезистори" и ще си пазя накладките от прегряване,...маслото на автомата от изпържване,...гумите нема да цвилят по нажежения асфалт,...и бирата отзад ще е винаги у най хладния ъгъл!
Те едно време у Чирпан правеха накладки за спирачната система на Мерцедес,...по 6 лв накладката,...нема износване,...за 80 хил.км не мръднаха,...само цвилеха като влак,...и смених 2 комплекта дискове!
Публикувано 28 декември 2007 - 00:36
Важното е, че не си сменял накладки, пък к'во са два комплекта дискове.
Човече, това последното ме разби
Публикувано 28 декември 2007 - 21:29
Бе човека май за "термистор" говори, ма не знам доколко ще му свърши работа щото требе и да го калиброва А иначе това дето се мокри, па и малко да е соленичка водицата екстра ще му дигне температурата, като свали съпротивлението
Публикувано 29 декември 2007 - 12:20
[quote name='300_TE_4MATIC' post='87066' date='Dec 28 2007, 09:29 PM']Бе човека май за "термистор" говори, ма не знам доколко ще му свърши работа щото требе и да го калиброва А иначе това дето се мокри, па и малко да е соленичка водицата екстра ще му дигне температурата, като свали съпротивлението [/quote]
Прав си че се казва "термистор", неможех да се сетя къде съм го чел това. Помъчих се и намерих къде съм го чел в форома и ето какво пише.
[quote name='диян' date='Oct 31 2007, 10:20 PM' post='70655']
Колега свали предния номер със пласмасовата стойка кора там има една гумена тапа и ще видиш една пишка закрепена отвиваш и т.н самия датчик се замерва и дава на 20градуса около 2,3КлОмо или ако не показва нищо го хвърли дето не минават хора и си купи 3КлОма термистор и ще имаш това което ти липсва "t" термистора струва 1 лев УСПЕХ
Но с оригинален датчик става най добре две мнения няма.
Прав си че се казва "термистор", неможех да се сетя къде съм го чел това. Помъчих се и намерих къде съм го чел в форома и ето какво пише.
[quote name='диян' date='Oct 31 2007, 10:20 PM' post='70655']
Колега свали предния номер със пласмасовата стойка кора там има една гумена тапа и ще видиш една пишка закрепена отвиваш и т.н самия датчик се замерва и дава на 20градуса около 2,3КлОмо или ако не показва нищо го хвърли дето не минават хора и си купи 3КлОма термистор и ще имаш това което ти липсва "t" термистора струва 1 лев УСПЕХ
Но с оригинален датчик става най добре две мнения няма.
Публикувано 14 януари 2008 - 17:04
наистина става с такъв термистор
Публикувано 27 януари 2008 - 08:22
Става и още как. Оргиналния не е друго освен калиброван термистор, лично съм правил дисекция на такъв датчик и нищо сложно няма вътре. АКО си купиш термистор 3-4 ОМ и някой колега ти отслужи с работещ, мериш единия- другия, с малко съпротивления и става за 5 минути като оргиналния .АЗ сям лично с такъв и нямам пр. ОБЩО 2ЛВ. Ако пък не искаш да се пробваш БАЛКАНСТАР там има всйо за цена ?????????. Дидо от ВАРНА 0889918616 LYNX , колега не говорим за безопасността на МБ а за ...........и тва е предложение , една инпровизация където няма да ти коства НИЩО. А за накладки, Е те тва е голям РИСК поздравИ дано си ме разбрал. :наистина става с такъв термистор
Публикувано 27 януари 2008 - 11:12
Колеги, новият датчик струва 25 лв. и се сменя за минута.
Публикувано 27 януари 2008 - 12:59
Къде мога да си купя за тез пари адрес .тел .Колеги, новият датчик струва 25 лв. и се сменя за минута.
Публикувано 27 януари 2008 - 13:28
Аз си го купих от Пловдив от магазин SNT. При мен (W210) този датчик липсваше;някой го беше отрязъл.
Тел: 0878788102. Надявам се да ги има и при вас.
Публикувано 27 януари 2008 - 13:54
Аз си го купих от Пловдив от магазин SNT. При мен (W210) този датчик липсваше;някой го беше отрязъл.
К'ви парички?
Публикувано 28 януари 2008 - 12:30
25 лв вж.по-гореК'ви парички?
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
На тази сладурана е кръстена нашата марка
Мерседес Йелинек
На тази сладурана е кръстена нашата марка
Мерседес Йелинек
Публикувано 28 януари 2008 - 17:40
имам един в повече .за 20лв.можеш да го имаш.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни