Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Проблем с мигачите :(W123

• Please log in to reply
16 мнения по тази тема

#1 bano123

bano123

Чирак

• Потребители на форума
  • 168 Мнения:
  • Град:София, кв. Модерно предградие
  • Интереси:Мерцедес, Строителство, Общинска администрация
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W124 250 Diesel 1992г.
    Mercedes-Benz W123 300 Tourist Diesel 1981г.

Публикувано 27 декември 2007 - 11:22

Здравейте колеги! От месец нямам мигачи :( В смисъл имах преди мигачи обаче в един момент започна релето да чука нон стоп => мигачите светят постоянно и аз ги карах да мигат като пусках и изключвах мигача постоянно, което си е досадна работа...Купих си ново реле, което чукаше нормално и в един гаден момент като запаля колата пак същото постоянно чукане, но мине време и се успокояват (все едно се стопля и си чука нормално). Да поясня, че става въпрос за W123, където релето е едно - на аварийките, поне мисля че няма второ?!? Баща ми купи едно реле, което е за VW Audi. То е с три крачета и го вързахме, но когато пуснем габарит или фарове мигачите спират да чукат (вярно, че не е за МБ, ама го прекарахме и през релето от МБ - абе мазаво). Допускам, че може дори да имам проблем и с инсталацията, тъй като какво общо имат фаровете като ги пусна и дам мигач?!?Та някакви идеи какво да правя? Четох и тази тема от форума http://www.mbclub.bg...amp;#entry50053 в която пише за спрей някакъв и крачета, ама там май ставаше въпрос за 124ка нз? Ако някой има идеи някакви ще му бъда мн благодарен ако ги изложи :) Събрал съм 3-4 релета та ще сглобя едно, ама все пак ако някой има излишно мога да го закупя...Благодаря предварително и надявам се да съм писал разбрано :)
  • 0

#2 interbildcho

interbildcho

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:
  • Град:Варна

Публикувано 27 декември 2007 - 11:34

Колега,
Принципно така започват да цъкат мигачите ако имаш изгоряла крушка. В твоя случай щом крушките ти са наред според мен е твърде възможно някъде да ти окъсява самата инсталация особено щом не светят само задните мигачи. Според мен замери кабелите ти как са, дали не дават някъде на късо или да имат някъде слаба връзка, която от хубавите ни пътища като друса да се намества от време на време и да работят. А и това, че като включиш фаровете и съвсем спират да светят още повече ме води до мисълта, че проблема ти е в инсталацията към стоповете, понеже като дадеш на габарит или на фарове отзад ти светват габаритите и гълта тока на мигачите. Доста коли съм виждал по улиците които като дадат мигач и отзад става дискотека ;) светва мигача спира габарита и стопа :) та ... по моето скромно мнение обърни внимание на инсталацията отзад!
Успех!!!
  • 0

#3 Benz2007

Benz2007

Напреднал

• Потребители на форума
  • 326 Мнения:
  • Град:Parvomai

Публикувано 27 декември 2007 - 11:53

Лоша маса, виш отпред или отзат премигват лампите и не светят нормално,
за релето не е толкова важно от какво е, важно е да е свързано правелно,
Успех. :icon_coolgrin:
  • 0

#4 bano123

bano123

Чирак

• Потребители на форума
  • 168 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 27 декември 2007 - 12:04

Ох колега май нещата са здраво оплескани :( Просто нз. Иначе имам много здрав нов акумулатор. Тока си ходи и отзад,мигачи имам и отпред и отзад, но като пусна фарове релето не цъка а не че толко не може да захрани мигачите. Вярно че задницата ми е садена с други стопове (за което съм пуснал тема за тях ама не мога да си намеря) http://www.snimka.bg...album_id=160535
До Benz2007 ->явно нещо не е вързано правилно
Ако има развитие тия дни ще пиша...
  • 0

#5 geshchenceto

geshchenceto

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 1 Мнения:

Публикувано 27 декември 2007 - 15:40

Здравейте колеги.Най-накрая и аз се регистрирах във форума.Радвам се че съм част от форума и съм един от вас.Сега искам да ви споделя и моя проблем с мигачите- мерцедес С 180.От може би 2 месеца ми изчезнаха мигачите.Когато пусна авариййни имам,но мигачите не ми работят.Казаха ми че е възможна да е изгорял ключа.Надявам се да ми помогнете със съвети.Предварително Ви Благодаря
  • 0

#6 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 27 декември 2007 - 18:03

Ми ти сам го каза - аварийно включване ако ти работи вече знаеш кое друго не си бачка,не е реле,не са крушки,не са кабели...................ти си. :icon_coolgrin:
  • 0
.

#7 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 27 декември 2007 - 21:39

geshchenceto

от написаното от тебе - по всяка вероятност повредата е в лостечето за мигачите.Сигнала за мига4ите се генерира от 1 реле обаче се разпределя де да иде от лоста. Когато е на авариини лоста не играе в играта и съответно имаш мигачи.
И осте 1 съвет - друг пат кат имаш проблем просто си отвори нова тема с въпроса .Ина4е се омазва и не става ясно коя приказка и за каде е и т.н.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#8 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 28 декември 2007 - 09:17

bano,отвори и почисти оригиналното ти реле.Елементрно е...
Пратти ми едно ЛС и ми дай мейл да ти пратя схемата на токовете на 123-ката...
  • 0

#9 bano123

bano123

Чирак

• Потребители на форума
  • 168 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 28 декември 2007 - 23:14

Колеги,защо никой не пише къде е бил проблема.

Съжалявам проблема все още не е отстранен. Чакам колегата W123 да ми прати обещаната схема, за която ще има бира :)
Иначе писах и обещах в по-горен пост, че ще обясня какъв е бил проблема.Засега няма развитие :dontknow: ...
  • 0

#10 bano123

bano123

Чирак

• Потребители на форума
  • 168 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 28 декември 2007 - 23:52

Извинявай колега помислих че си забравил.А аварийните работят ли.

Ами аварийките работят с вързано "чуждо реле" от VW Audi, което работи само когато не съм на фарове т.е. имам и мигачи, и аварийки когато съм без фарове...и това стана принудително връзване само и само за да оправим мигачите макар и с немерцедесово реле, ама уви- нищо :( Абе голям майтап :) Сега като карам из София, а тука е доста шибано, на възлови места изключвам фаровете и пускам мигачи :kill_myself: Голям майтап...
  • 0

#11 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 29 декември 2007 - 08:43

Колеги,защо никой не пише къде е бил проблема.

Mи защото майсторите които са рзбирали на 123-ките са измрели от старост вече,и сега ние младите трябва да откривме топлата вода кое как се прави.
Па и това е такъв модел че прави проблем веднъж годишно и трудно един и същ...
  • 0

#12 Рифела

Рифела

Напреднал

• Потребители на форума
  • 295 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 20 януари 2009 - 14:33

Здравей,колега Бано.Аз имах този проблем,отварях много пъти релето,почиствах му "котвичката",запоих му нитовете на крачетата,ама не се оправи.Предполагам,я някое съпротивление я кой знае какво е дало фира.Проблема го решх с реле втора ръка,засега няма ядове.Намерих го в "Анкол",след разклона за с.Герман -30лв.и мирнах.
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#13 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 20 януари 2009 - 14:42

Ааа ти таман каза.Поигра ли си със старото реле,ей така за проба.
Впрочем в много случаи проблема се корени в пластините които са на бутона за аварийните.През тях минава всякакъв ток за мигачите.Като се разшлякат зъбчетата които държат двете половини на корпуса и започват такива грижи.Раздалечават се и пластините започват да не контактуват.Това се усеща като едната половина се претисне към другата.
  • 0

#14 Рифела

Рифела

Напреднал

• Потребители на форума
  • 295 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 20 януари 2009 - 22:34

Не съм го ръчкал старото,но наистина има нещо вярно в това което казваш за тези зъбчета и двата корпуса на релето,ката го стиснех и проработваше,но нали намерих работещо и старото си стои в гаража.
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#15 bano123

bano123

Чирак

• Потребители на форума
  • 168 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 19 март 2009 - 09:43

Най-накрая си оправих мигачите :flagMB new: Или по-скоро си смених релето и сега имам в наличност 5 броя, които не ми трябват :) Просто не работят. Купих контактен спрей и пръсках всичките, но нямаше резултат. Това с допиране на пластините не съм го пробвал, но мисля, че са си наред...
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни