Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

кабелче влизащо в диференциала?

• Please log in to reply
10 мнения по тази тема

#1 armsbg

armsbg

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 31 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 24 декември 2007 - 23:55

Колеги, някой може ли да ми каже за какво е кабелчето което влиза в диференциала. Колата е С180 и според мен няма системи като ASD или ESP. Предварително благодаря!!!
  • 0

#2 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 25 декември 2007 - 00:13

но има abs...
  • 0

#3 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 25 декември 2007 - 00:15

но има abs...

Това за ABS-а ли е, защото и на мен ми е правило впечатление че имам на диференциала? :blink:
  • 0

logo-600-1002.png

#4 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 25 декември 2007 - 00:30

на по дъртите коли задния датчик на ABS е един и е забит в дифа,...
На по новите има на всеко колело датчик,...а на дифа нема нищо!
На тоя пич или дифа му е сменян с такъв от 190,...или е от първите цетки дето беха с един заден датчик у дифа!

Не съм гадател,...но щом не реве от ABS значи всичко си работи!
  • 0

#5 armsbg

armsbg

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 31 Мнения:

Публикувано 25 декември 2007 - 10:55

Добре колеги, а трябва ли да свети жълтия триъгълник на километража когато някое колело от задните загуби сцепление?
  • 0

#6 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 25 декември 2007 - 16:45

Добре колеги, а трябва ли да свети жълтия триъгълник на километража когато някое колело от задните загуби сцепление?

ако имаш asr ili asd,...да
  • 0

#7 QUATTRO

QUATTRO

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 2 Мнения:

Публикувано 27 декември 2007 - 22:28

Или е просто четеца за скоростомера:) На колите с механичен скоростомер жилото е забучено в скоростите или диференциала, не помня. На по-новите е електронен и от дифа взема инфо за таблото, на принципа на работа на АБС-а
  • 0

#8 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 27 декември 2007 - 22:38

като имаш 4 датчика за abs,..защо ти е 5-ти на корпуса на дифа,..да мери скороста за тъпото табло!
Той инженера дето ще се осмели да сътвори тва решение,...до два дена ,..и харакири!
На производителя 1 см кабел му ляга неизгодно,..та направиха шините,...та слагането на допълнителен сензор за скороста,...направо качва рибите по тополите!

Или имаш 1 датчик на дифа-за ABS ,,..и жило за километража,....или имаш 4 ABS датчика като един от тях е актуален и за скоростомера,..жило йок,...пара чок!
  • 0

#9 kombi124d

kombi124d

Майстор

• Потребители на форума
  • 805 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Бяла техника на колела

Публикувано 27 декември 2007 - 23:13

като имаш 4 датчика за abs,..защо ти е 5-ти на корпуса на дифа,..да мери скороста за тъпото табло!
Той инженера дето ще се осмели да сътвори тва решение,...до два дена ,..и харакири!
На производителя 1 см кабел му ляга неизгодно,..та направиха шините,...та слагането на допълнителен сензор за скороста,...направо качва рибите по тополите!

Или имаш 1 датчик на дифа-за ABS ,,..и жило за километража,....или имаш 4 ABS датчика като един от тях е актуален и за скоростомера,..жило йок,...пара чок!

Хахахаххахаааааааааа при LYNX нема тънга мънга всичко е кратко и ясно :icon_coolgrin:
  • 0
Публикувано изображение
В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!

#10 bano123

bano123

Чирак

• Потребители на форума
  • 168 Мнения:
  • Град:София, кв. Модерно предградие
  • Интереси:Мерцедес, Строителство, Общинска администрация
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W124 250 Diesel 1992г.
    Mercedes-Benz W123 300 Tourist Diesel 1981г.

Публикувано 28 декември 2007 - 15:04

Колата ми е 1981г. 123ка, обаче има ABS. Километража естествено е механично и жилото е на скоростите, а в дифа има жило, което разбирам е за ABS. Не знам обаче как стоят нещата с колелата. Бащата преди време искаше нещо да сменя дифа (стария си е у ред,но негова прищявка онзи му се видял по-читав) , но ми каза че ако го смени няма да има ABS ...
  • 0

#11 300_TE_4MATIC

300_TE_4MATIC

Чирак

• Потребители на форума
  • 90 Мнения:

Публикувано 28 декември 2007 - 21:20

Или е просто четеца за скоростомера:) На колите с механичен скоростомер жилото е забучено в скоростите или диференциала, не помня. На по-новите е електронен и от дифа взема инфо за таблото, на принципа на работа на АБС-а

Колегата е объркал форума :) явно е запознат с Голф 3 и мисли че и при C-класата ще да е същото :) Само се шегувам :)
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни