кабелче влизащо в диференциала?
Започната от armsbg, 24 дек 2007 - 23:55:49
10 мнения по тази тема
Публикувано 24 декември 2007 - 23:55
Колеги, някой може ли да ми каже за какво е кабелчето което влиза в диференциала. Колата е С180 и според мен няма системи като ASD или ESP. Предварително благодаря!!!
Публикувано 25 декември 2007 - 00:13
но има abs...
Публикувано 25 декември 2007 - 00:15
но има abs...
Това за ABS-а ли е, защото и на мен ми е правило впечатление че имам на диференциала?

Публикувано 25 декември 2007 - 00:30
на по дъртите коли задния датчик на ABS е един и е забит в дифа,...
На по новите има на всеко колело датчик,...а на дифа нема нищо!
На тоя пич или дифа му е сменян с такъв от 190,...или е от първите цетки дето беха с един заден датчик у дифа!
Не съм гадател,...но щом не реве от ABS значи всичко си работи!
На по новите има на всеко колело датчик,...а на дифа нема нищо!
На тоя пич или дифа му е сменян с такъв от 190,...или е от първите цетки дето беха с един заден датчик у дифа!
Не съм гадател,...но щом не реве от ABS значи всичко си работи!
Публикувано 25 декември 2007 - 10:55
Добре колеги, а трябва ли да свети жълтия триъгълник на километража когато някое колело от задните загуби сцепление?
Публикувано 25 декември 2007 - 16:45
Добре колеги, а трябва ли да свети жълтия триъгълник на километража когато някое колело от задните загуби сцепление?
ако имаш asr ili asd,...да
Публикувано 27 декември 2007 - 22:28
Или е просто четеца за скоростомера
На колите с механичен скоростомер жилото е забучено в скоростите или диференциала, не помня. На по-новите е електронен и от дифа взема инфо за таблото, на принципа на работа на АБС-а

Публикувано 27 декември 2007 - 22:38
като имаш 4 датчика за abs,..защо ти е 5-ти на корпуса на дифа,..да мери скороста за тъпото табло!
Той инженера дето ще се осмели да сътвори тва решение,...до два дена ,..и харакири!
На производителя 1 см кабел му ляга неизгодно,..та направиха шините,...та слагането на допълнителен сензор за скороста,...направо качва рибите по тополите!
Или имаш 1 датчик на дифа-за ABS ,,..и жило за километража,....или имаш 4 ABS датчика като един от тях е актуален и за скоростомера,..жило йок,...пара чок!
Той инженера дето ще се осмели да сътвори тва решение,...до два дена ,..и харакири!
На производителя 1 см кабел му ляга неизгодно,..та направиха шините,...та слагането на допълнителен сензор за скороста,...направо качва рибите по тополите!
Или имаш 1 датчик на дифа-за ABS ,,..и жило за километража,....или имаш 4 ABS датчика като един от тях е актуален и за скоростомера,..жило йок,...пара чок!
Публикувано 27 декември 2007 - 23:13
Хахахаххахаааааааааа при LYNX нема тънга мънга всичко е кратко и яснокато имаш 4 датчика за abs,..защо ти е 5-ти на корпуса на дифа,..да мери скороста за тъпото табло!

В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!
Публикувано 28 декември 2007 - 15:04
като имаш 4 датчика за abs,..защо ти е 5-ти на корпуса на дифа,..да мери скороста за тъпото табло!
Колата ми е 1981г. 123ка, обаче има ABS. Километража естествено е механично и жилото е на скоростите, а в дифа има жило, което разбирам е за ABS. Не знам обаче как стоят нещата с колелата. Бащата преди време искаше нещо да сменя дифа (стария си е у ред,но негова прищявка онзи му се видял по-читав) , но ми каза че ако го смени няма да има ABS ...
Публикувано 28 декември 2007 - 21:20
Или е просто четеца за скоростомера
На колите с механичен скоростомер жилото е забучено в скоростите или диференциала, не помня. На по-новите е електронен и от дифа взема инфо за таблото, на принципа на работа на АБС-а
Колегата е объркал форума

1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни