Jump to content

•  

Photo
- - - - -

ТРАФИКА В СОФИЯ

• Please log in to reply
40 replies to this topic

#16 hijacker

hijacker

Чирак

• Потребители на форума
  • 192 Posts:
  • Град:Амстелвейн
  • Интереси:Музика, компютри, автомобили, нови филми, пътувания, спортове и др.
  • Автомобил:
    Мерцедес 190Е 1.8
    Шкода Октавия 1.9ТДи
    Шкода Фабия 1.2ТСИ

Posted 21 December 2007 - 10:43

Колеги,
Мисля, че малко прекалявате...
Аз не съм от София, и не искам да коментирам движението там. Но просто това да се забранявала газта за лични автомобили, да се покачвала цената на бензин, нафта и газ до 7-10лв/литър. За какво говорите?! Това демокрация ли е или какво?! Да се плаща входна такса за град?! Ми дайте тогава да разделим България и готово!?!? Хайде да не ходим в столицата на българия, за да не пречим на местното население. Браво бе! Не съм съгласен с вас и доводите ви и това е.

1. Инфраструктура
2. Подземни и надземни паркинзи
3. Метро

За Варна важат точка 1 и 2.

Хайде приятен ден на всички.
-Николай
  • 0

#17 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Posts:
  • Град:от село съм :)
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Posted 21 December 2007 - 12:33

Колеги, как може така лесно да се връзвате?

W123 си го е казал накрая - като не ви харесва трафика бегайте да се возите. А преди това очевидно иронизира някои предложения (предполагам).

Задръстванията ги обират точно пришълците в София, всички ползват "царските пътища" и сами се набутват и правят задръствания. И то само в пиковите часове. Ако познаваш столицата рядко ще попаднеш в задръстване. А относно сравненията, предполагам че повечето от вас са виждали задръстен четирилентов аутобан с километрични опашки (и то почти всяка сутрин!), както и движението примерно в Истанбул... Да не говорим за Америка...

Та регулярните задръствания не са нищо особенно, но като падне малко сняг и некои капу*и задръстят Владая и много други хубави проходи и главни пътища те тогава вече е дразнещо. За такива ситуации трябва да се търси решение. А трафика в София ще се освободи с времето... Някои колеги си го казаха - по-добра мрежа на метрото, по-добри условия в градския транспорт и т.н... Все неща които до няколко години ще бъдат постигнати, ето за по-малко от половин година започнаха тези промени - разширението на околовръстното, разширението на метрото...

Това мога да споделя по въпроса.

Поздрави.
  • 0

#18 sasho i sisa

sasho i sisa

Чирак

• Потребители на форума
  • 62 Posts:
  • Град:София

Posted 21 December 2007 - 16:39

Днес е последният работен ден преди НАЙ-ХУБАВИТЕ празници
и на който му се е наложило да кара из София знае какъв АД
е все едно света свършва.Но спокоино хора от понеделник
поне за два три дни ще е спокоино със сигурностзащото всички
псевдо софиянци ще са по родните си места.
  • 0

#19 sasho i sisa

sasho i sisa

Чирак

• Потребители на форума
  • 62 Posts:

Posted 21 December 2007 - 16:49

Може и да съм доста рязък за хората не родени в София
но днес си скъсах нервите със следният случай-ЛАДА
мой набор пълна с строителни работници спря по средата
пътя просто еи така за да слезе единият да влезе в
магазина и...след пет минути доиде най-безцеремонно
се качи в колата тръгна и без мигач(пести си тока)
направи най-невероятната маневра при което
щеше да отнесе една спряла кола и една в движение.
  • 0

#20 200D

200D

Чирак

• Потребители на форума
  • 187 Posts:
  • Интереси:пистови мотоциклети

Posted 21 December 2007 - 17:58

Ето за това става дума колега гастарбаитерите е...................мамата на пайзажа.Аз съм за това да идват да бачкат ама да си оставят гадните лади и москвичи по родните места и да ползват градският транспорт.А не за да им излезе по тънко да си идват с колите и да наемат къща за живеене в Равно поле или Мусачево и да ебават майката на трафика.И там разни мухли из разни фирми секлецарки и така нататък дето за една тутурутка им дават автомобил да не им мръзнат............и те все е дно са хванали бога за...........Ето тези два слоя прават трафика невъзможен.След тях са маршруткаджиите и гадните бакшиши.Но за третата категори по нататък.
  • 0

#21 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,037 Posts:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Posted 21 December 2007 - 19:43

Баси -никой не се вслуша в съвета ми... :mellow: -давайте го по кротко друзя-реалността е прекалено жива за да я променим спрямо нас-по бива ние малко да се променим спрямо нея-задръстването идва заедно със всички "блага"на модерния свят-със интернет,мобилните телефони,преноса на данни и прочее чудеса-всичко си има негативи-помните ли преди години като се качите на слънчевия завой или на Алеко-как се виждаше София-какъв беше въздуха-ся се вижда само черен гнусен смог-хората си купуват коли-и ще продължават-и не мога да съдя никой за това ,че иска да има повече удобство на пътуването-както аз мога да имам кола-така всеки би трябвало да може-а ако живея в Люлин но работя в центъра или младост-ами ще взимам метрото за работа-така правят по големите градове по света-автомобила е когати пътуваш на почивка-нека се намери тук един шофьор който може да стигне по бързо от пшърва спирка на метрото до последна-с кола-от метрото(влака)?ми няма такъв-просто трябва да се направят огромни паркинги до метро станцийте-отиваш си там с колата като живееш в района-качваш се на метрото-15 минути-и си до офиса-после кат ти е кеф да караш-15 минути обратно-на колата -и дет ти видят очите=-
...за рибка например...ееех как ми се ходи...
Та така другари:)не се нервете и не се делете на Софиянци и прованс-тия времена умряха вече-ако си си шофьор=-си си-ако не си-и у пъпа на софия да си раждан-пак ще си си дърво зад волана
Поздрави на всички и Ви пожелавам леки и безаварийни километри и дни:)
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#22 Novak

Novak

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 27 Posts:

Posted 29 December 2007 - 16:41

Колко жалко наистина, по темата видях само две сериозни мнения заслужаващи внимание! Те са на колегата с ник 2000! - Другари решението е много просто:
1.Оптимизация на светофарната уредба/така наречената зелена вълна/но наистина да я има.
2.Изграждане на движението на кръгове.Тоест да не можеш да обръщаш посоката на движението на всяка пряка.
Замислете се да речем тръгвате от бул."Цар Борис",мега артерия в двете посоки,след това идва България пак в две посоки,"Черни връх"отново,"Симеоновско" също,и така "Цариградско" , Драган Цанков,и така из целият град.Според мен при една добра организация и спазване на хоризонталната и вертикална маркировка има шанс трафика да се разтовари и то драстично.
В цяла европа е така ,например във Виена ми се е случвало да бича по 30-50 км за да обърна посоката на движение.А при нас кво на всяка пряка можеш да задръстиш трафика и да се въртиш като обран еврейн за да спреш пред адреса за който си тръгнал.Обаче с подобна организация да да ама не.Бичиш до Люлин за да се завъртиш и тогава гастарбайтерите от село и там селските бекове като се завъртят два пъти хоп горивото свършва и се качва на 72 и нещата се оправят.Това е мойто мнение.
И второто мнение за въвеждане на такса /или винетка/ за гр.София.
P.S.
За подобряване на трафика в София трябват добри идеи, моля не вярвайте на Бат Бойко че за това са необходими МНОГО ПАРИ, необходими са на него и партията му за да има кво да се краде от еврофондовете! Това положение с трафика е създадено ИЗКУСТВЕНО за да се изнуди Европейския съюз да отпусне средства!!!
Има създадени модели за трафик в големи градове, да ама у нас модела е от 1953 г. и никой не ще да наеме специалисти със съвременно мислене в областа! И моля ви стига с глупости от сорта че метрото ще облекчи трафика, примери с Истанбул, Смартове, Соф.жителство, увеличение на горивата и други подобни!?! С подобен род смехотворни предложения и липса на инициатива на гражданите, още дълго ще чакаме нещо да се случи в нашия град!
Предлагам на ръководството на Клуба да проучи обстойно въпроса, и да излезнем с решение на проблема както и с единно становище и с предложение до Кмета на Столична община! Това е сериозния подход, а не дъра-бъра, щрак-щрак на РС-то, и аиде пак у гювеча на софийските улици?
  • 0

#23 Kotitu

Kotitu

Напреднал

• Потребители на форума
  • 440 Posts:
Garage View Garage

Posted 29 December 2007 - 17:56

Я и аз да се и*** по темата :rolleyes:
Докато се продължава с Жигулки и Москвета (както и други "хафтомобили"), докато не спрат да раздават книжки натам-насам и докато не оправят пътищата - файда нЕма!
Помежду другото, съм ЗА винетки за София, особено в центъра - то си е жива гражданска война тук. Разни перхидролени какички в лъскави и скъпи возила - пак на изпит с комисия.
Докато пиша, почвам да се ядосвам... спирам дотук.
  • 0

Old Mercs don't die, they just get faster!

"Опит се трупа собственоръчно, собственокрачно и най-вече собственогъзно..."

190E 2.0i WDB2010241F806491

#24 Vlado190

Vlado190

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Posts:
  • Град:Samokov

Posted 29 December 2007 - 17:56

Мдаааа...трябва да направят бензина,газта и дизела за личните автомобили по 7 лв/л и тогава ще намалее трафика.
Ако още се опъват хората -> 10 кинта.
За София ако влизаш и си от провинцията да плащаш по 80 лева на ден понеже си смотльо с "чужда регистрация".
Е софийските коли пък ще плащат по 100 като влизат в Пловдив,Варна,Бургас и Русе и по 120 в по-малките градове.
Ми ето го решението...
Бе кви са тия глупости???
Къв бил трафика...Ми такъв е и по-зле ще става.Който не го кефи да се качва на рейса или маршрутката и готово.

Напълно те подкрепям :icon_welldone:
  • 0
1991 190E SportLine turbo 0.6bar ;)

#25 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4,596 Posts:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Posted 29 December 2007 - 18:05

Половината решение на проблема наистина е в по-доброто регулиране на движението (пази боже не от регулировчик). Пътувал съм и пътувам доста из София из знам поне няколко кръстовища, където режима на светофарите е предпоставка за задръстване.
Част от вината е и в самите нас - колко от нас биха спрели докато им свети зелено да изчакат да се разчисти трафика преди да се гмурнат напред. Никой. Всеки гледа да се набута в кръстовището, не само на зелено, ами и на жълто, без да мисли че така запушва пътя за останалите, които пък на свой ред не се изнасят навреме и така спираловидно става ад. Случвало ми се е да съм първа кола на България с Ф Нансен и да не мога да мина два светофара защото завиващите насрещната посока на България по Ф. Нансен така задръстват че няма мърдане.
Колко често караме в насрещното за да си спестим време и така правим кашата още по-голяма.
Да не говорим че едното платно на повечето големи булеварди през деня е заето с коли и в двете посоки - България между Орлов мост и НДК, Левски между НДК и Дондуков, Дондуков, Мадрид и много други.
Подземни паркинги за всяка по-голяма сграда му е майката. И дисциплина. И метро
В Германия всеки голям магазин и бизнес сграда са с подземен паркинг. В Лондон улиците не са много по-широки, но шофьорите са доста по-дисциплинирани и движението е някак по-стегнато.
Да не говорим метрото колко улеснява движението, ако стигам за 5 минути до всяка точка на града, за какво да паля колата. Ама трябва да е една добре разгърната мрежа, а не като в София - три лъча, от които работи само един и чкаме в близкото бъдеще да пуснат и останалите.
  • 0

#26 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4,188 Posts:

Posted 29 December 2007 - 20:05

Ми да убедим МЕРЦЕДЕС да почнат да произвеждат велосипеди:)(може и да правят -ама не съм виждал

Цък тук
И това не е решение,защото както и ти каза днес бях на хижа Алеко и няма и да си помисля да карам колело в този смог,просто София не съществува ако се загледаш от лифта :kill_myself:
Да не забравяме и остарелия авто парк,който не отговаря на никакви изисквания за изгорели газове.
Ако ви прави и впечатление,колко от превозните средства возят водача което е недопустимо, и оборва мненията,че и 20 лева/л да стане бензина,они пак ще се возят сами. Кога за последно някой от вас се е качвал в градския транспорт,който определено е добра алтернатива на придвижване из центъра,като изключим автомобилите каращи по трамвайните линий и намаляващи скороста им на придвижване.Не на последно място и безумните ремонтни дейности,като този на бул. Дондуков,точно преди коледните празници.Затварянета на стария (алтернативен) път към Аерогарата.
Да не ми се расърдят и "Столичани" но защо през уикендите движението си е супер!?

Предлагам на ръководството на Клуба да проучи обстойно въпроса, и да излезнем с решение на проблема както и с единно становище и с предложение до Кмета на Столична община! Това е сериозния подход, а не дъра-бъра, щрак-щрак на РС-то, и аиде пак у гювеча на софийските улици?

Това предложение отдавна сме го обсъждали с Петър 200D но всико си остава в кръга на добрите пожелания.
Това е проект,който изисква грандиозна организация и средства с,който нашия Клуб не разполага.
Едно писмо или декларация,може да има някакъв PR ефект но нищо повече.
Честит ви втори мандат на "Бат Бойко" който оправи естакадата към летището :kill_myself: който оправи настилката по Цариградско шосе :kill_myself: който ще оправи и околовръстното на София :kill_myself:
Него, като фен на марката можем и почетен член на Клуба да го направи,за да оправи хаоса в София :flagMB new:
Главния архитект на София и него ще "помажем" :flagMB new:
А ако не искат на "стадиона" или на меча на паметника на Цар Освободител пред холел Радисън,да висят,като веяни луканки.
Сега по темата:
1.Забрана,тотална за паркиране в центъра на София(с изключение на живущите там.)
2.Оптимизиране на трафика посредством-зелена вълна,камери за следене на трафика и светофари отброяващи потока и саморегулиращи го (такива съществуват на много места в Европа)
3.Преразглежадане на досегашната организация на движение и въвеждането на нова съобразена с пътнико-потока,като и разширяване на улици и булеварди за сметка на парко местата.
4.Покачване на качеството и комфорта в градския транспорт и завършване на метрото.
5.Стимулиране (префенций) за тези който карат по екологични автомобили ключая и тези с LPG И PNG у-би,Еко бензини,Еко дизел или хибридни модели.
  • 0

#27 Bustter

Bustter

Напреднал

• Потребители на форума
  • 615 Posts:
  • Град:Не се знае, знае ли се...
  • Интереси:Финикийски знаци.

Posted 29 December 2007 - 21:37

Нови и много по-големи булеварди... Ако и това нестане софииско гражданство.
  • 0

#28 Novak

Novak

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 27 Posts:

Posted 03 January 2008 - 18:40

Хлъц, бат Бойко,
От нова година в гр.Милано бе въведена такса от кмета на града, за влизане в централна граска част на МПС!!!
Решения има!
  • 0

#29 pagoda

pagoda

Чирак

• Потребители на форума
  • 156 Posts:
  • Град:Перник

Posted 03 January 2008 - 23:09

Днес е последният работен ден преди НАЙ-ХУБАВИТЕ празници
и на който му се е наложило да кара из София знае какъв АД
е все едно света свършва.Но спокоино хора от понеделник
поне за два три дни ще е спокоино със сигурностзащото всички
псевдо софиянци ще са по родните си места.

Демек 90% от населението на града .
  • 0

#30 pagoda

pagoda

Чирак

• Потребители на форума
  • 156 Posts:
  • Град:Перник

Posted 03 January 2008 - 23:18

Култура на шофиране.
Така ще се оправят нещата.
  • 0