Jump to content

•  

Photo
- - - - -

ТРАФИКА В СОФИЯ

• Please log in to reply
40 replies to this topic

#1 Novak

Novak

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 27 Posts:
  • Град:София

Posted 20 December 2007 - 18:25

Здравейте колеги, какво ще кажете да спретнем нещо срещу невижданите в Европа задръствания по софииските улици! Стига сме ги оставяли тези дето ни управляват да ни обясняват че нищо не може да се направи??? Давайте предложения!

Edited by hektor, 21 December 2007 - 18:33 .
преместена от общ форум

• 0

#2 bibitkata

bibitkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 339 Posts:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    W 124 - 250 D - 1986

W 245 - B180CDi - 2007

Posted 20 December 2007 - 18:38

Да ходим пеша ?
  • 0
.... Опита е фенер който свети на гърба ни - Конфуций ....

#3 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,107 Posts:
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
Garage View Garage

Posted 20 December 2007 - 19:04

Да си купим по един смарт за из София
  • 0

#4 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3,955 Posts:
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

User's Awards

2
8
3
2

Posted 20 December 2007 - 19:27

Да си купим по един смарт за из София

Аз верно съм се замислил за това - и без това зад комбито ми в гаража ми се струва че остава точно място за един мъник. Ще пробвам наживо обаче преди евентуално да купя.
  • 0

#5 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,037 Posts:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Posted 20 December 2007 - 19:33

Ми да убедим МЕРЦЕДЕС да почнат да произвеждат велосипеди:)(може и да правят -ама не съм виждал)-другия вариант е грАдския транспорт-пак се возиш на мерцедес...и така дет се вика общуваш....сред хора си:)
Иначе по темата сериозно-трафика става все по ужасен-аз мога да преценя най добре тъй като в последните три години си идвам в България рядко ,но постоянно-и мога да Ви кажа ,че трафика сега няма нишо общо с трафика през 2005 година-някъде поне три пъти по голям е-единственото спасение е тежки снегове и валежи и "неделните шофьори"тогава ги е страх,....ма ако са виелици се чудя къф е кефа да си караш колата....
с други думи-спасение няма друже-или поне не такова посилно на нас-за да се отпуши трафика се изискват много нови пробиви ,булеварди.детелини.надземни и подземни гаражи-демек -милиарди...аз лично нЕмам толкоз пари да оправя трафика:)
П.п.-не се коси ми си зареди хубава музика,приятна компания и така да са ти нещата че да не бързаш...и си карай мазно и леко па нека си е задръстване:)
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#6 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5,223 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Posted 20 December 2007 - 19:49

Мдааа, аз за това си имам кочинката, да си е юркам в града, че с пурата е някъв ад просто а и няма къде да е паркирам в центъра :kill_myself:
Иначе и аз съм се зарибил по Смартче, догодина ще гледам да си взема :0_yahoo:
  • 0

logo-600-1002.png

#7 200D

200D

Чирак

• Потребители на форума
  • 187 Posts:
  • Интереси:пистови мотоциклети

Posted 20 December 2007 - 20:24

Другари решението е много просто:
1.Оптимизация на светофарната уредба/така наречената зелена вълна/но наистина да я има.
2.Изграждане на движението на кръгове.Тоест да не можеш да обръщаш посоката на движението на всяка пряка.
Замислете се да речем тръгвате от бул."Цар Борис",мега артерия в двете посоки,след това идва България пак в две посоки,"Черни връх"отново,"Симеоновско" също,и така "Цариградско" , Драган Цанков,и така из целият град.Според мен при една добра организация и спазване на хоризонталната и вертикална маркировка има шанс трафика да се разтовари и то драстично.
В цяла европа е така ,например във Виена ми се е случвало да бича по 30-50 км за да обърна посоката на движение.А при нас кво на всяка пряка можеш да задръстиш трафика и да се въртиш като обран еврейн за да спреш пред адреса за който си тръгнал.Обаче с подобна организация да да ама не.Бичиш до Люлин за да се завъртиш и тогава гастарбайтерите от село и там селските бекове като се завъртят два пъти хоп горивото свършва и се качва на 72 и нещата се оправят.Това е мойто мнение. :icon_welldone:
  • 0

#8 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5,223 Posts:
  • Автомобил:
    BMW

Posted 20 December 2007 - 20:43

1.Оптимизация на светофарната уредба/така наречената зелена вълна/но наистина да я има.
2.Изграждане на движението на кръгове.Тоест да не можеш да обръщаш посоката на движението на всяка пряка.

- и като има някакви щемети да карат с по 30км. ебати зелената вълна, или пък такива където да натиснат съединителя точно когато светне зелено и докато тръгнат вече е светнало жълтото.
На такива направо побеснявам.... :censored:

Изграждане на движението на кръгове.Тоест да не можеш да обръщаш посоката на движението на всяка пряка.

- то не може да объркаш посоката на двежение, но някой може да влезе при теб в гръговото и да си мисли че трябва да го пропуснеш :madcroud:

Абе въобще, каквото и да направят за движението в големите градове, винаги ще има шемети и неориентирани тъпанари.

P.S. Ето преди малко като се връщах от срещата, влизам в гръгово (със знак в колелото, че който е вътре е с предимсто) и един от дясно ми сече пътя и ми бибка, бързах иначе..... :0_evil:
  • 0

logo-600-1002.png

#9 iohoho

iohoho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 587 Posts:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    S 211 E 320 CDI 2004г.

Posted 20 December 2007 - 21:24

Замислете се да речем тръгвате от бул."Цар Борис",мега артерия в двете посоки,след това идва България пак в две посоки,"Черни връх"отново,"Симеоновско" също,и така "Цариградско" , Драган Цанков,и така из целият град.Според мен при една добра организация и спазване на хоризонталната и вертикална маркировка има шанс трафика да се разтовари и то драстично.
В цяла европа е така ,например във Виена ми се е случвало да бича по 30-50 км за да обърна посоката на движение.А при нас кво на всяка пряка можеш да задръстиш трафика и да се въртиш като обран еврейн за да спреш пред адреса за който си тръгнал.Обаче с подобна организация да да ама не.Бичиш до Люлин за да се завъртиш и тогава гастарбайтерите от село и там селските бекове като се завъртят два пъти хоп горивото свършва и се качва на 72 и нещата се оправят.Това е мойто мнение. :icon_welldone:

Много си прав, другарю/това не е бъзик, не знам що тая хубава българска дума почнахме да я употребяваме толкова рядко, може би заради социалистическото й минало?/
Също така съм за ограничаване на движението чрез спиране през ден на четни и нечетни номера на колите, ма как ще стане това :dontknow:
В Китай карат много велосипеди - и екологично и здравословно и мнооого опасно в БГ, почти самоубийствено :kill_myself:
  • 0

#10 ivoboyy

ivoboyy

Чирак

• Потребители на форума
  • 77 Posts:
  • Автомобил:
    W124,300D

Posted 20 December 2007 - 21:51

Много лошо стана с това движение.Няма да има оправия скоро.Просто София не е проектирана за толкова коли.А ака гледаме как е на запад....трябва да я разрушим столицата и да я построим наново после за да може пътищата да не се пресичат на едно ниво.Може да има известно подобрение ако върнат софийското жителство,ама не било демократично ще каже някой!?Това е положението + скъпи горива и забрана за каране на газ на личните автомобили както е например в Гърция.И тогава може да има малко намаление на трафика.Това е моето мнение.
  • 0

#11 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,107 Posts:
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
Garage View Garage

Posted 20 December 2007 - 22:00

Много лошо стана с това движение.Няма да има оправия скоро.Просто София не е проектирана за толкова коли.А ака гледаме как е на запад....трябва да я разрушим столицата и да я построим наново после за да може пътищата да не се пресичат на едно ниво.Може да има известно подобрение ако върнат софийското жителство,ама не било демократично ще каже някой!?Това е положението + скъпи горива и забрана за каране на газ на личните автомобили както е например в Гърция.И тогава може да има малко намаление на трафика.Това е моето мнение.

Абсолютно подкрепям всичко казано !
  • 0

#12 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,824 Posts:

Posted 20 December 2007 - 22:04

Мдаааа...трябва да направят бензина,газта и дизела за личните автомобили по 7 лв/л и тогава ще намалее трафика.
Ако още се опъват хората -> 10 кинта.
За София ако влизаш и си от провинцията да плащаш по 80 лева на ден понеже си смотльо с "чужда регистрация".
Е софийските коли пък ще плащат по 100 като влизат в Пловдив,Варна,Бургас и Русе и по 120 в по-малките градове.
Ми ето го решението...

Бе кви са тия глупости???
Къв бил трафика...Ми такъв е и по-зле ще става.Който не го кефи да се качва на рейса или маршрутката и готово.
  • 0

#13 kibormmm

kibormmm

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 24 Posts:
  • Град:Стара Загора

Posted 20 December 2007 - 22:55

Аз лично не виждам оправия!
  • 0

#14 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5,223 Posts:
  • Автомобил:
    BMW

Posted 20 December 2007 - 23:23

Няма и да има скоро :censored:
  • 0

logo-600-1002.png

#15 200D

200D

Чирак

• Потребители на форума
  • 187 Posts:
  • Интереси:пистови мотоциклети

Posted 21 December 2007 - 08:57

Много уважаемият колега по нагоре е казал ,че трябва да плащаме по 100 лева за големите градове ние Софиянците.А бе колега на дали ще ми се наложи да ходя в горе посочените населени места и , 1000 евра да направят влизането в тях се ми е тая ,ама гастарбайтерите от тия места ежедневно се увеличават по три в София.Та на тях трябва да им наложат ограничения./Софийско жителство задължително/Не се заяждам но това си е истината щото положението става направо нетърпимо.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users