Придърпва или прекъсва190Е 2.0 83г. бензин
Започната от MC BOBBY, 20 дек 2007 - 16:30:26
8 мнения по тази тема
Публикувано 20 декември 2007 - 16:30
Още след ремонта, тоест смяната на АТ с МТ на мечока, усетих много слабо нещо като придърпване при ускорение. От начало си помислих че е от ръчката и е нормално. След като пък се запалих смених два кабела за свещи, ремонтираха ми генератора и това все още си го има. Сега за тънките нещица, оставих един от кабелите, които имаше лека повреда на изолацията, като го омотах стабилно с лента за изолиране. Не съм снадил или заменил напълно вакуум тръбичките все още. Проблема е по-усезаем на газ от колкото на бензин. Регулираха ми газта (пак влизало много въздух) и сега има високи обороти на бенза а нормални на газ. Вчера заредих от ОМВ и бая ми връщаше, газта им е много шибана, но не мисля че е от нея. Ще сменя кабела и ще сложа нови вакуум тръбички, но може ли това да е примерно от много богата смес (мноо газ или въздух) или пък е нещо друго? Пали нормално, но ако реша да го галя леко на трета, почва да се усеща лошата робота.
Публикувано 20 декември 2007 - 17:23
Според мен реглажа на газта не би трябвало да играе роля с тази на бензин - в крайна сметка нали не ти променят ъгъла на запалване (или се лъжа)
Що смени само два кабела - смени сичките заедно със свещите, погледни и дистрибуторната капачка отвътре, палеца...
Що смени само два кабела - смени сичките заедно със свещите, погледни и дистрибуторната капачка отвътре, палеца...
Застраховки Каско и ГО - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано 20 декември 2007 - 18:28
А сменявал ли си скоро мембраните на изпарителя?
Защото до колкото разбирам проблема ти е основно с работата на гас или.........?
Защото до колкото разбирам проблема ти е основно с работата на гас или.........?
Публикувано 20 декември 2007 - 20:05
докато си оправиш вакуумите дето дишат,..ще е така,..-компромис!
После отново не реглаж!
Сместа е бедна,защото влиза въздух през вакуумите!
После отново не реглаж!
Публикувано 21 декември 2007 - 00:51
докато си оправиш вакуумите дето дишат,..ще е така,..-компромис!
После отново не реглаж!
Хъммм, ми нали вакума е отделно, то си регулира,
май проверка основна, компесия, токове, гориво,
Успех.
Публикувано 21 декември 2007 - 07:40
Не е отделно вакуума,...тва не е дизел,...бензин е!
....вакуумите се вземат от всмукателните тръби!
Като има отворени тръбички,...колкото и да регулират,....само се залъгват,....нема ефект!
Като има отворени тръбички,...колкото и да регулират,....само се залъгват,....нема ефект!
Публикувано 21 декември 2007 - 07:50
Не е отделно вакуума,...тва не е дизел,...бензин е!
Боби, колегата LYNX , както винаги е прав, оправи си вакумите и тогава на реглаж.
Какво направи ходили в моргата да си вземеш нещата?
Публикувано 21 декември 2007 - 09:49
Боби, колегата LYNX , както винаги е прав, оправи си вакумите и тогава на реглаж.
Какво направи ходили в моргата да си вземеш нещата?
Да Краш взех си уплътнение за прозореца на задната врата, пластмасата на багажника, пасажерската дръжка в купето и моста от скоростната кутия (че моя го преработвахме), всичко 25 лв. много са точни пичагите а беше гаси бахъра.
Снощи сложих нови маркучета за вакуумите, но взех от тези дето правят нивелация за тавани, само че 4мм. (прозрачните) и ми казаха че е хубаво да си намеря по-здрави, че тея като се нагреят може да се разтопят или деформират. Оригиналните са като сламки но са много твърди, като вътре са не повече от 2мм. диаметър. Ще продължавам да търся такива или подобни които да вършат по-добра работа от меките.
Иначе има много малка разлика в работата, много ме съмнява кабела да прехвърля искрата дето съм го омотал и затова да не работи. Но преди да се запаля си го имаше проблемчето. Незнам какво са бутнали "майсторите", щото бяха разкачили много неща кагато сменяха кутията. Сега даже се замислям; как може да ми се развие врътката за оборотите на изпарителя, просто ей така и оттам да се запаля. Днеска ще отскоча при един друг майсторяга дето ми прави водната помпа и термостата (много добър диагносчик) та да ми каже какво куца.
Публикувано 21 декември 2007 - 10:19
Да Краш взех си уплътнение за прозореца на задната врата, пластмасата на багажника, пасажерската дръжка в купето и моста от скоростната кутия (че моя го преработвахме), всичко 25 лв. много са точни пичагите а беше гаси бахъра.
Снощи сложих нови маркучета за вакуумите, но взех от тези дето правят нивелация за тавани, само че 4мм. (прозрачните) и ми казаха че е хубаво да си намеря по-здрави, че тея като се нагреят може да се разтопят или деформират. Оригиналните са като сламки но са много твърди, като вътре са не повече от 2мм. диаметър. Ще продължавам да търся такива или подобни които да вършат по-добра работа от меките.
Иначе има много малка разлика в работата, много ме съмнява кабела да прехвърля искрата дето съм го омотал и затова да не работи. Но преди да се запаля си го имаше проблемчето. Незнам какво са бутнали "майсторите", щото бяха разкачили много неща кагато сменяха кутията. Сега даже се замислям; как може да ми се развие врътката за оборотите на изпарителя, просто ей така и оттам да се запаля. Днеска ще отскоча при един друг майсторяга дето ми прави водната помпа и термостата (много добър диагносчик) та да ми каже какво куца.
Защо не пита в моргата където те пратих за частите , те там всички карат Мерцедеси и могат да ти помогнат, и там не е само морга а и сервиз, предполагам си видял за какво става дума.
Сега ги зарибявам да идват на срещите на клуба в Търново.В този сервиз може да видиш всички модели Мерцедес от 123 купе до W220, и не са за ремонт а са на майсторите.
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни