w211, масло ск. кутияръчна
Started by mun4o, 19 Dec 2007 - 22:45:17
20 replies to this topic
Posted 19 December 2007 - 22:45
Ами както някои от вас знаят реших аз да сменям масло на ск. кутия, обаче не в БС, ами при моя си механик дето самоотвержено ми ремонтира таратайките вече 10 г. И поръчахме ние маслото, дадохме и ВИН и т.н. И пристигна некво масло с надпис МБ...
ОБАЧЕ:
Какво точно щото моя механик/един подозрителен тип, дето винаги като му закарам колата за смяна на филтър, очаква да се окаже, пре***ан датчик на намквоси, поради което ще влезем в едни ремонти на едиквоси и...абе тва е дълга история, ама му вярвам аз на тоз хайванин/
Според него маслото по всяка вероятност е различно за ск.к. и диф. И ако ги объркаш...таквоз. И въобще емн. подозрителен към всички търговци...и с право.
Че въпроса е: Какво точно масло, там номера, и секви обозначения дето нормалните хора нито ги знаят нито ги разбират ето и ВИН WDB2110061A709880
И сега що го пиша тва в дъра-бъра. Ми щото ако го пиша в проблеми и ремонти ще се накачулят около 500 човека да ми обясняват къв съм цървул - то там има търсачка, виж тоз линка там си пише, кво толкоз има, отваряш спесификациите на МБ на санкритски, включваш оня преводач на руски, викаш изтрещялата учителка по руски от по-долния етаж, тя ти държи права реч за Ломоносов/който и да е той/, тя ти казва за дъщера си, която учи в Москва, мдаааа младите само грижи създават, изпивам б. водка с нея...и на сутринта едно неопределно чувство за вина и съвсеме определна болка в главата....и кво трябваше да й правя на таз кола...
Абе Коледа е...
ОБАЧЕ:
Какво точно щото моя механик/един подозрителен тип, дето винаги като му закарам колата за смяна на филтър, очаква да се окаже, пре***ан датчик на намквоси, поради което ще влезем в едни ремонти на едиквоси и...абе тва е дълга история, ама му вярвам аз на тоз хайванин/
Според него маслото по всяка вероятност е различно за ск.к. и диф. И ако ги объркаш...таквоз. И въобще емн. подозрителен към всички търговци...и с право.
Че въпроса е: Какво точно масло, там номера, и секви обозначения дето нормалните хора нито ги знаят нито ги разбират ето и ВИН WDB2110061A709880
И сега що го пиша тва в дъра-бъра. Ми щото ако го пиша в проблеми и ремонти ще се накачулят около 500 човека да ми обясняват къв съм цървул - то там има търсачка, виж тоз линка там си пише, кво толкоз има, отваряш спесификациите на МБ на санкритски, включваш оня преводач на руски, викаш изтрещялата учителка по руски от по-долния етаж, тя ти държи права реч за Ломоносов/който и да е той/, тя ти казва за дъщера си, която учи в Москва, мдаааа младите само грижи създават, изпивам б. водка с нея...и на сутринта едно неопределно чувство за вина и съвсеме определна болка в главата....и кво трябваше да й правя на таз кола...
Абе Коледа е...
Posted 19 December 2007 - 23:04
Това и да искам немога да го измъдря!И сега що го пиша тва в дъра-бъра. Ми щото ако го пиша в проблеми и ремонти ще се накачулят около 500 човека да ми обясняват къв съм цървул - то там има търсачка, виж тоз линка там си пише, кво толкоз има, отваряш спесификациите на МБ на санкритски, включваш оня преводач на руски, викаш изтрещялата учителка по руски от по-долния етаж, тя ти държи права реч за Ломоносов/който и да е той/, тя ти казва за дъщера си, която учи в Москва, мдаааа младите само грижи създават, изпивам б. водка с нея...и на сутринта едно неопределно чувство за вина и съвсеме определна болка в главата....и кво трябваше да й правя на таз кола...
Old Mercs don't die, they just get faster!
"Опит се трупа собственоръчно, собственокрачно и най-вече собственогъзно..."
190E 2.0i WDB2010241F806491
Posted 19 December 2007 - 23:55
All manual gear boxes from 714.4-716.5-716.6 use SAE grade 75W 80
Поздрави на учителката ти по Английси
.
Posted 20 December 2007 - 00:00
http://www.opieoils....ar-product.aspx
И ако ти е по-близка ползвай те тва,има доста инфо за Европейските модели.
И ако ти е по-близка ползвай те тва,има доста инфо за Европейските модели.
.
Posted 20 December 2007 - 00:13
Обичам та аз тебе, като циганин бакърен котел та обичам...All manual gear boxes from 714.4-716.5-716.6 use SAE grade 75W 80
Ама са чудя дали моя механик няма да да поиска да употреби бедната ми майчица като му занеса разпечатка от туй неразбрано нещо
Абе Коледа е...
Нека се усмихваме...
ПП. Никва учителка по английски нямам аз. И си личи. Кат са замисла твърде малко учителки е имало в дългия ми и тъжен живот. По английски.
Posted 20 December 2007 - 00:19
Добре де,по математика как е?Цифрите от 75 до 716.6 нали ги познава Кофти е баце ма няма как,няма я тази информация написана на БГ и се налага да крадем.Аз тва намирам и тва пускам,не е гот ма е по-добре от нищо.
http://www.liqui-mol.../index_oiltable
Е му едно директно от Германия,цлицай и ше си кайе какво му дават.
.
Posted 20 December 2007 - 00:33
Ето. За теб. http://sf.bgway.com/...ev/Petushki.htmДобре де,по математика как е?Цифрите от 75 до 716.6 нали ги познава Кофти е баце ма няма как,няма я тази информация написана на БГ и се налага да крадем.Аз тва намирам и тва пускам,не е гот ма е по-добре от нищо.
Не бързай като го четеш. Или като ти доскучее иди на рецептите, там "сълзата на комсомолката" туй-унуй...
Posted 20 December 2007 - 00:40
Абе Коледа е...
Мир баце,спирам,кажи и си трия написаното
.
Posted 20 December 2007 - 00:46
Нищо да не триеш.Абе Коледа е...
Благодаря ти.
Ще пиша като уточним маслото.
Ама наистина. Коледа е
Posted 20 December 2007 - 01:02
ХААААААААААААА....................вьрза се
Не е пьрви Април ма пак става.Пиши кво е било макар,че работата е ясна.
Не е пьрви Април ма пак става.Пиши кво е било макар,че работата е ясна.
.
Posted 20 December 2007 - 01:11
All manual gear boxes from 714.4-716.5-716.6 use SAE grade 75W 80
Или оригинално,..или заместител/хипоидно-\75w80\
Posted 20 December 2007 - 01:15
Айде сета "хипоидно". Нека не се обиждаме. Коледа е. Недей сега с тез обидиИли оригинално,..или заместител/хипоидно-\75w80\
Радвам се, че си тук.
Posted 20 December 2007 - 08:57
Виж кво дават за диф. ако чета правлино Differential, rear (System capacity: 1.1l) HYPOID GEAR OIL (GL5) LS SAE 85 W-90Добре де,по математика как е?Цифрите от 75 до 716.6 нали ги познава Кофти е баце ма няма как,няма я тази информация написана на БГ и се налага да крадем.Аз тва намирам и тва пускам,не е гот ма е по-добре от нищо.
а това за ск.с. Transmission, manual 6/1 6/1 (System capacity: 1.8l) HIGH-PERFORMANCE GEAR OIL (GL3+) SAE 75 W-80
Т.е. има разлика в числата. Това действително ли означава, че маслото в диф. и ск.к. трябва да е различно?
Posted 20 December 2007 - 13:07
Виж кво дават за диф. ако чета правлино Differential, rear (System capacity: 1.1l) HYPOID GEAR OIL (GL5) LS SAE 85 W-90
а това за ск.с. Transmission, manual 6/1 6/1 (System capacity: 1.8l) HIGH-PERFORMANCE GEAR OIL (GL3+) SAE 75 W-80
Т.е. има разлика в числата. Това действително ли означава, че маслото в диф. и ск.к. трябва да е различно?
Абсолютно-различни са!!!
Posted 20 December 2007 - 13:24
Върви в БС да те сурвакат-Коледа е.Аз там ходих,но гледах да не е по коледа,а лятото като се изпотя да кажа, че е от времето.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users