Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Въпрос/проблем с масло или незнам какво точноW124 200CE

• Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 marker

marker

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Posts:

Posted 18 December 2007 - 14:45

здравейте,
отново имам едно питане . Стрелката за маслото ми стой почти постоянно на 3 дори когато не подавам газ.
другото което някой ще ми каже ли тази лампа която от дясно на снимката на ръчната спирачка приличаща за маслото на снимката по долу ( искам да се извиня снимката не е моя взех я от форума ).та ми свети лампата от време на време. Като спра да карам и стоя на едно място спира да свети . В движение карам малко и почва да свети до като не спра да карам при запален автомобил

Публикувано изображение

мерси предварително

поздрави
  • 0

#2 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3,301 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Posted 18 December 2007 - 14:55

здравейте,
отново имам едно питане . Стрелката за маслото ми стой почти постоянно на 3 дори когато не подавам газ.
другото което някой ще ми каже ли тази лампа която от дясно на снимката на ръчната спирачка приличаща за маслото на снимката по долу ( искам да се извиня снимката не е моя взех я от форума ).та ми свети лампата от време на време. Като спра да карам и стоя на едно място спира да свети . В движение карам малко и почва да свети до като не спра да карам при запален автомобил

Публикувано изображение
мерси предварително

поздрави

Това за лампата може да ти свети от ръчна(крачна), износени накладки, ниско ниво на спирачната течност!
За маслото - май не си сложил подходящото :icon_coolgrin:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#3 marker

marker

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Posts:

Posted 18 December 2007 - 14:58

става върпос за лампата която е от дясно на тази за ръчната не за накладките а тази до нея точно

а още защо при запалена кола налягането на маслото сега ми стой близо до 3
преди като го смених беше близо 2 а сега е много високо до 3 дори само при запалена кола

поздрави

Това за лампата може да ти свети от ръчна(крачна), износени накладки, ниско ниво на спирачната течност!
За маслото - май не си сложил подходящото :icon_coolgrin:

• 0

#4 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 18 December 2007 - 16:54

SRS???
  • 0
.

#5 caki

caki

Напреднал

• Потребители на форума
  • 501 Posts:
  • Град:Разград
  • Интереси:коли,тенис и ...
  • Автомобил:
    Mercedes 190 Е
    Mercedes 200 CE

Posted 18 December 2007 - 16:55

Ами да де той К79 ти отговори. Точно за тази ламБа иде реч-спирачки
  • 0

#6 marker

marker

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Posts:

Posted 18 December 2007 - 17:05

става въпрос за 5-тата лампа която се гледа от лявата страна на тъблото
това за спирачна течност ли е?хмм
  • 0

#7 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,892 Posts:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Posted 18 December 2007 - 17:08

Проблема ти не е от маслото!И тая лампа,дето свети кажи барем в какъв цвят е-требе да е жълт,нали? И 4-та,или 5-та?!Никакъв ли символ не показва-абсурд,да е така!
Уфф-сега я видях-ниво на моторното масло!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#8 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,339 Posts:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Posted 18 December 2007 - 17:47

ааа ма пичове(най-вече к79) не четете внимателно!!!

подай на контакт без да палиш. стрелката утидели на 3 ??? ако да, провери кабелчето при датчика, провери дали вътре куплонгчето не се е спукало при спойката. замери съпротивлението на датчика и напиши тук колко ома е

лампата е за ниско масло в мотора, като се движиш маслото се заклаща, помпата го изсмуква по-бързо отколкото се връща и нивото в движение пада до минимум и лампата светва. долей масло до малко повече от средата на мин/макс на пръчката и ако проблема не се отстрани-смени датчкика.
  • 0

#9 ivooo

ivooo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 436 Posts:
  • Автомобил:
    W124 / '91 /продадена
    W201 / '87 / 2.0 / 601.911
    W124 / '93 / 602.962

Posted 18 December 2007 - 18:42

:offtopic1:
В никакъв случай не подценявам останалите Колеги, техния опит и знания, отзивчивост и т.н.
Не можах да се сдържа обаче, да споделя едно безпристрастно и за мене забавно мнение - на приятелката ми.
Редовно си чета форума и тя гледа и попрочита нещо зад гърба ми, и веднъж както разглеждах тема като тази, тя каза:
"Тука май всяка тема свършва като се изкаже Lorinser" Много се смях тогава, беше нещо както темата в момента.
Респект и към всички останали! :allhail:
  • 0
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"

#10 SYSO

SYSO

Чирак

• Потребители на форума
  • 152 Posts:
  • Град:Stara Zagora
  • Автомобил:
    W210 E290 TD

Posted 18 December 2007 - 19:27

"Тука май всяка тема свършва като се изкаже Lorinser"

Много добър!!!! Вярно е тва. Но има и други!!!
  • 0
W 123 300 TD
W 124 230 TE
W 210 290 TD

#11 caki

caki

Напреднал

• Потребители на форума
  • 501 Posts:
  • Град:Разград
  • Интереси:коли,тенис и ...
  • Автомобил:
    Mercedes 190 Е
    Mercedes 200 CE

Posted 18 December 2007 - 19:44

Ми вдясно е за спирачната течност и ... а в по-дясно е за това за нивото на двигателното масло. Аз от де да знам кое дясно да гледам. Те всичките са в дясно ... е има и две в ляво :huh:
  • 0

#12 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Posts:
  • Автомобил:
    W124 2.5D комби автоматик

Posted 18 December 2007 - 19:46

Да се изкажа и аз. От ляво на дясно крушките са за : 1-дълги, 2-акумулатор, 3-спирачна течност, 4-светлинна консумация при габарити +, 5-ниво на маслото в картера. Ако му свети 5 дето прилича на лейка значи да си долее масло - поне килце, нормално е да не свети на празен ход - дебита на маслената помпа е най-малък и маслото има време да слезе от главата в картера. Ако свети 4 да си провери всички габаритни крушки - вероятно някоя не е с предписаната мощност. Успех! :)
  • 0

#13 Benz2007

Benz2007

Напреднал

• Потребители на форума
  • 326 Posts:
  • Град:Parvomai

Posted 18 December 2007 - 20:18

Да се изкажа и аз. От ляво на дясно крушките са за : 1-дълги, 2-акумулатор, 3-спирачна течност, 4-светлинна консумация при габарити +, 5-ниво на маслото в картера. Ако му свети 5 дето прилича на лейка значи да си долее масло - поне килце, нормално е да не свети на празен ход - дебита на маслената помпа е най-малък и маслото има време да слезе от главата в картера. Ако свети 4 да си провери всички габаритни крушки - вероятно някоя не е с предписаната мощност. Успех!

Ама тая за (4-светлинна консумация при габарити +), не е ли от другата страна.
  • 0

#14 vaakata

vaakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Posts:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    C250TD , 1996 година(продаден),
    Е350 (W211) - facelift 2006.

Posted 18 December 2007 - 20:52

Бе и моята лейка ме лъже от време на време ама за датчик пари не ми се дават. Опъвам щеката по честичко да се уверя че всичко е наред щото 200 кинта не ме бодат у газа да ги давам за датчик, въпреки че не е лошо ама аз така правя. Щеката едва ли лъже. За друго ще ги дам тези кинти ;) !
  • 0

#15 Benz2007

Benz2007

Напреднал

• Потребители на форума
  • 326 Posts:
  • Град:Parvomai

Posted 18 December 2007 - 21:18

Бе и моята лейка ме лъже от време на време ама за датчик пари не ми се дават. Опъвам щеката по честичко да се уверя че всичко е наред щото 200 кинта не ме бодат у газа да ги давам за датчик, въпреки че не е лошо ама аз така правя. Щеката едва ли лъже. За друго ще ги дам тези кинти

Прав си, ама напролет като се стопли свали и го почисти, то няма какво да му стане, ако някй не е дерзал по него.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users