Хейки Ковалайнен в Макларън- заменя Алонсо
Started by cetkata, 14 Dec 2007 - 20:09:31
14 replies to this topic
Posted 14 December 2007 - 20:09
Официално: Хейки Ковалайнен подписа днес официално договор с Макларън-Мерцедес. “За мен е огромна чест, като финландец да следвам стъпките на Райконен и Хакинен. Не съм бил много време с Люис, но знам, че ще се разбираме чудесно за доброто на тима”- това са думите на Хейки Ковалайнен.
Финландецът заменя напусналия Фернандо Алонсо и ще е съотборник на Люис Хамилтън през 2008 година.
Договорът на Хейки е за няколко сезона, без да се уточнява точния период. Тест-пилот отново ще е Педро де ла Роса, а резерва Гари Пафет.
Така след като Алонсо се върна в Рено след едногодишен престой в Макларън, от тима на французите подписаха с Нелсън Пикет-младши за втори пилот.
За Хейки вече нямаше място в Рено и финландецът се съгласи да стане съотборник на Хамилтън.
Люис и Хейки ще са страхотна комбинация. И двамата направиха много силен дебютен сезон - 2007г.
..........ейййййййй...... свещи палих това да стане - да знаете.
Финландецът заменя напусналия Фернандо Алонсо и ще е съотборник на Люис Хамилтън през 2008 година.
Договорът на Хейки е за няколко сезона, без да се уточнява точния период. Тест-пилот отново ще е Педро де ла Роса, а резерва Гари Пафет.
Така след като Алонсо се върна в Рено след едногодишен престой в Макларън, от тима на французите подписаха с Нелсън Пикет-младши за втори пилот.
За Хейки вече нямаше място в Рено и финландецът се съгласи да стане съотборник на Хамилтън.
Люис и Хейки ще са страхотна комбинация. И двамата направиха много силен дебютен сезон - 2007г.
Posted 14 December 2007 - 21:08
Колега по цели нощи съм се молил това да стане , някой чу молитвите ми.Даже проведох разговор с Рон да го вземе
Между другото какво ще кажете за едно орагнизирано посещение на гран при на Турция през май месец.
Posted 14 December 2007 - 22:44
Ами очаква ни много тежък сезон. Още един претендент за титлата се появи на хоризонта. Брех тия финландци кво правят там горе у студа, че такива шофери произвеждат!?
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
Posted 15 December 2007 - 00:54
Ами очаква ни много тежък сезон. Още един претендент за титлата се появи на хоризонта. Брех тия финландци кво правят там горе у студа, че такива шофери произвеждат!?
Ми като няма какво да правят в студа, правят бъдеши шофори пред камините на топличко
Posted 16 December 2007 - 19:37
Там у финландско алкохола е забранен - те дрегер какво е не знаят!Ми като няма какво да правят в студа, правят бъдеши шофори пред камините на топличко
Впрочем знаят го само финландките
Сега малко за Хейки
- след първият му сезон във Формула 1: "... Какво мога да кажа след първата ми година във Формула 1? Има причини, заради които съм доволен, както и такива, заради които не съм. Отбелязах точки, имах няколко добри състезания и дори 1ия си подиум, но зная, че ще трябва да се развивам и в бъдеще, ако искам да постигна мечтата си да стана световен шампион. За мен тази зима няма да е време за почивка, а за умствено и физическо усъвършенстване. Естествено трябва да започна сезона по-добре отколкото го направих през 2007 г. Винаги се старая да съм безпристрастен при оценката на представянето си и да набележа местата, където бих могъл да стана по-добър. Зная добре, че има още много върху какво да работя."
Хейки ще натиска здраво , сигурен съм в това и ще уважава много колегата си Люис!
Posted 16 December 2007 - 21:03
Много се радвам че Хейки дойде в Мерцедес и се надявам да стане хубава вътрешна борба в отбора без намесите на г-н Денис
Posted 24 January 2008 - 09:56
И и и ххх ...аааа
Хейки Ковалайнен записа най-доброто време в третия ден от тестовете на пистата “Рикардо Тормо” край Валенсия и спря хронометрите на 1:11,000 минути и по този начин беше по-бърз от останалия на 2ро място Фелипе Маса (Ферари) с повече от 6 десети от секундата. Световният шампион Кими Райконен с Ферари остана на 3то място.
Негрото (Люис Хамилън) си намери майстора и се нареди на 4то място с малко повече от секунда изоставане. Финдланчето ще има да си играе на Снежанка с него
, ама той още не се е усетил. Това не е испанче, бе Люис.........това е финдланче
Хейки Ковалайнен записа най-доброто време в третия ден от тестовете на пистата “Рикардо Тормо” край Валенсия и спря хронометрите на 1:11,000 минути и по този начин беше по-бърз от останалия на 2ро място Фелипе Маса (Ферари) с повече от 6 десети от секундата. Световният шампион Кими Райконен с Ферари остана на 3то място.
Негрото (Люис Хамилън) си намери майстора и се нареди на 4то място с малко повече от секунда изоставане. Финдланчето ще има да си играе на Снежанка с него
Posted 24 January 2008 - 20:39
И и и ххх ...аааа
![]()
Хейки Ковалайнен записа най-доброто време в третия ден от тестовете на пистата "Рикардо Тормо" край Валенсия и спря хронометрите на 1:11,000 минути и по този начин беше по-бърз от останалия на 2ро място Фелипе Маса (Ферари) с повече от 6 десети от секундата. Световният шампион Кими Райконен с Ферари остана на 3то място.
Негрото (Люис Хамилън) си намери майстора и се нареди на 4то място с малко повече от секунда изоставане. Финдланчето ще има да си играе на Снежанка с него, ама той още не се е усетил. Това не е испанче, бе Люис.........това е финдланче
Взе да става интересно и на последната сесия Хейки е по-бърз от Хамито.
Posted 25 January 2008 - 09:14
....абе той ... "бил зареден с по-малко гориво от останалите"Взе да става интересно и на последната сесия Хейки е по-бърз от Хамито.
Обаче все пак Кими Райконен си завърши на първо място във финалния ден от тестовете - време 1:11:189 минути.
2ри е Хейки Ковалайнен - време 1:11:209 - с 2 стотни след него.
3ти е Фелипе Маса изостава със 7 десети от Райконен.
Следват - Уилямс Казуки Накажима - 4то време - силното представяне на Уилямс.
И чак тогава Люис Хамилтън - 1:11:994 минути.
Posted 03 February 2008 - 15:10
Абе що невземат да го махнат тоз Рон Дениз невиждат ли че Ебава мамата на екипа ако ще 10 Хамилтоновци да сложат докат е там този екип няма да има!Кво стана с Кими,Монтоя,Алонсо тва да разполагаш с пилоти от калса и бюджет и все втори да стоиш и то щот незнаеш как да си организираш нещата е за смях!Да му е честито на Хамилтон тази година пак 2-то място!
Posted 06 February 2008 - 17:16
Така ще го "махнат" .......че ще вземе да стане Шеф на ФИА
Изборът на новия ръководител на Световната Автомобилна Федерация ще се състои в Париж през 2009 година. Слуховете около вероятния заместник на Макс Мозли се засилиха, след като той заяви, че не смята цял живот да бъде начело на федерацията и до октомври ще реши дали въобще да се кандидатира отново.
Рон Денис ги каза тия думи : "Ръководството на Макларън е това, което ме прави щастлив, и не бих го заменил за президентското място на ФИА" - но аз не му вярвам чак толкова.
Освен това - и Хейки Ковалайнен и Люис Хамилтън ще бъдат с равен статут. По този начин Денис отхвърли слуховете, че Хамилтън ще бъде първи пилот!
Това ще го наблюдаваме под лупа, драги Денис
Изборът на новия ръководител на Световната Автомобилна Федерация ще се състои в Париж през 2009 година. Слуховете около вероятния заместник на Макс Мозли се засилиха, след като той заяви, че не смята цял живот да бъде начело на федерацията и до октомври ще реши дали въобще да се кандидатира отново.
Рон Денис ги каза тия думи : "Ръководството на Макларън е това, което ме прави щастлив, и не бих го заменил за президентското място на ФИА" - но аз не му вярвам чак толкова.
Освен това - и Хейки Ковалайнен и Люис Хамилтън ще бъдат с равен статут. По този начин Денис отхвърли слуховете, че Хамилтън ще бъде първи пилот!
Това ще го наблюдаваме под лупа, драги Денис
Posted 06 February 2008 - 22:18
И и и ххх ...аааа
![]()
Хейки Ковалайнен записа най-доброто време в третия ден от тестовете на пистата ”Рикардо Тормо” край Валенсия и спря хронометрите на 1:11,000 минути и по този начин беше по-бърз от останалия на 2ро място Фелипе Маса (Ферари) с повече от 6 десети от секундата. Световният шампион Кими Райконен с Ферари остана на 3то място.
Негрото (Люис Хамилън) си намери майстора и се нареди на 4то място с малко повече от секунда изоставане. Финдланчето ще има да си играе на Снежанка с него, ама той още не се е усетил. Това не е испанче, бе Люис.........това е финдланче
Не разбирам кво не му харесваш на Люис! Пича кара като за световно а ми е почти набор. Добре си кара набора а това , че не поддържаш макларън мерцедес пилотите
пък се пишеш за фен...нямам думи просто.
Е друго си е V-образния бензинец...
Posted 07 February 2008 - 11:44
И аз това не разбирам, как може да си фен на Мерцедес пък да не харесваш отбора и да викаш за Ферари.
Posted 07 February 2008 - 20:35
Изпадам в offtopic, ама ще ви отговоря на въпросите:
1во - С репликиране не се занимавам.
2ро - Над 20 години гледам Формула 1, а тая година пък ще станат 10 пъти да я гледам на живо, а може и 11 пъти да станат.
Ама все пак всеки си има първа любов , нали
И да знаете, че на един Мерцедес страхотно му отива за другарче - червено Ферари паркирано отстрани
Фен съм на пилотите от Бразилия и най-вече от Финландия. Колкото до отборите, не ме карайте да ви отговарям - нещо в стила Левски vs. ЦСКА , щото е тъпо.
Споделям впечатленията си от фактите и случките в F1 и ще се цитирам даже, понеже ме бяха питали вече в темата "Люис Хамилтън, интересната личност във Формула 1"
Колкото до Люис Хамилтън дали го харесвам - АЗ ГО ХАРЕСВАМ! ... и това не пречи той да бъде критикуван все пак!
Айде не остана !!! - само 38 дена до откриването на сезона !!!
1во - С репликиране не се занимавам.
2ро - Над 20 години гледам Формула 1, а тая година пък ще станат 10 пъти да я гледам на живо, а може и 11 пъти да станат.
Ама все пак всеки си има първа любов , нали
Фен съм на пилотите от Бразилия и най-вече от Финландия. Колкото до отборите, не ме карайте да ви отговарям - нещо в стила Левски vs. ЦСКА , щото е тъпо.
Споделям впечатленията си от фактите и случките в F1 и ще се цитирам даже, понеже ме бяха питали вече в темата "Люис Хамилтън, интересната личност във Формула 1"
Обичам Мерцедес и съм за Формула 1 с конкуренция между повече от 2 отбора - това отдавна не се получава вече!
За сведение танденът Макларън-Мерцесес е обект на обсъждане , а не мерцедесите във Формула 1.
Да сте чували някога отбора Ферари да се е състоял от 2 думи ? НИКОГА ! Отбор ФЕРАРИ и автомобил ФЕРАРИ !
Преди да почне да печели Мика Хакинен с отбора на Макларън-Мерцедес:
имаше Макларън-Форд (Аертон Сена)
и имаше Макларън-Хонда (Аертон Сена и Ален Прост)
преди това имаше Макларън-ТАГ(Ален Прост)
а още преди това имаше Макларън-Форд (Джеймс Хънт)
Колкото до Люис Хамилтън дали го харесвам - АЗ ГО ХАРЕСВАМ! ... и това не пречи той да бъде критикуван все пак!
Айде не остана !!! - само 38 дена до откриването на сезона !!!
Posted 30 March 2008 - 21:33
Шефът на Макларън-Мерцедес Рон Денис е разкрил, че финландският пилот на тима Хейки Ковалайнен не се е чувствал добре в предишния си отбор Рено, където постоянно е бил обект на критика. Той е убеден, че френският тим, воден от Флавио Бриаторе, изобщо не е помогнал на Ковалайнен преди да го замени с Нелсън Пикет:
"Хейки е едно момче, което е било перманентно кртикувано миналата година. Сега пък ние се опитваме постоянно да му върнем самочувствието", коментирал Денис.
Той заявил, че Ковалайнен, чийто дебют беше обявен за "ужасен" от Бриаторе, е загубил мотивация през 2007 година, а освен това е бил подведен от тима за това как да се справя с някои неща като физическата си подготовка.
Ковалайнен не е бил резервен вариант за Макларън в случай, че Нико Розберг отхвърли предложението на "Сребърните стрели" както и стана, за което повлия бащата на Нико. Той е бил първи вариант с огромна преднина пред останалите.
.... е какво стана - разликата в постиженията на Хейки в Рено и в Макларън е очевадна, което просто ме радва изключително много! А хиената Бриаторе ще си има много скоро неприятни изживявания с кобричката Алонсо, която си прибра обратно - нека да минат още 6 кръга и от 10ия кошерът Рено ще жужи!
"Хейки е едно момче, което е било перманентно кртикувано миналата година. Сега пък ние се опитваме постоянно да му върнем самочувствието", коментирал Денис.
Той заявил, че Ковалайнен, чийто дебют беше обявен за "ужасен" от Бриаторе, е загубил мотивация през 2007 година, а освен това е бил подведен от тима за това как да се справя с някои неща като физическата си подготовка.
Ковалайнен не е бил резервен вариант за Макларън в случай, че Нико Розберг отхвърли предложението на "Сребърните стрели" както и стана, за което повлия бащата на Нико. Той е бил първи вариант с огромна преднина пред останалите.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users