Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Хейки Ковалайнен в Макларън- заменя Алонсо

• Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 cetkata

cetkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Posts:
  • Град:с. Кохуево, Залетаевская Губерния
  • Автомобил:
    W202, 1996г.

Posted 14 December 2007 - 20:09

Официално: Хейки Ковалайнен подписа днес официално договор с Макларън-Мерцедес. “За мен е огромна чест, като финландец да следвам стъпките на Райконен и Хакинен. Не съм бил много време с Люис, но знам, че ще се разбираме чудесно за доброто на тима”- това са думите на Хейки Ковалайнен.

Финландецът заменя напусналия Фернандо Алонсо и ще е съотборник на Люис Хамилтън през 2008 година.
Договорът на Хейки е за няколко сезона, без да се уточнява точния период. Тест-пилот отново ще е Педро де ла Роса, а резерва Гари Пафет.
Така след като Алонсо се върна в Рено след едногодишен престой в Макларън, от тима на французите подписаха с Нелсън Пикет-младши за втори пилот.

За Хейки вече нямаше място в Рено и финландецът се съгласи да стане съотборник на Хамилтън.

Люис и Хейки ще са страхотна комбинация. И двамата направиха много силен дебютен сезон - 2007г.
..........ейййййййй...... свещи палих това да стане - да знаете.

• 0

#2 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,103 Posts:
  • Град:Горна Оряховица

Posted 14 December 2007 - 21:08

Люис и Хейки ще са страхотна комбинация. И двамата направиха много силен дебютен сезон - 2007г.
..........ейййййййй...... свещи палих това да стане - да знаете.

Колега по цели нощи съм се молил това да стане , някой чу молитвите ми.Даже проведох разговор с Рон да го вземе :).

Между другото какво ще кажете за едно орагнизирано посещение на гран при на Турция през май месец.
  • 0

#3 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,751 Posts:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Posted 14 December 2007 - 22:44

Ами очаква ни много тежък сезон. Още един претендент за титлата се появи на хоризонта. Брех тия финландци кво правят там горе у студа, че такива шофери произвеждат!?
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#4 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5,223 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Posted 15 December 2007 - 00:54

Ами очаква ни много тежък сезон. Още един претендент за титлата се появи на хоризонта. Брех тия финландци кво правят там горе у студа, че такива шофери произвеждат!?

Ми като няма какво да правят в студа, правят бъдеши шофори пред камините на топличко :0_yahoo:
  • 0

logo-600-1002.png

#5 cetkata

cetkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Posts:
  • Автомобил:
    W202, 1996г.

Posted 16 December 2007 - 19:37

Ми като няма какво да правят в студа, правят бъдеши шофори пред камините на топличко :0_yahoo:

Там у финландско алкохола е забранен - те дрегер какво е не знаят!

Впрочем знаят го само финландките ;)

Сега малко за Хейки
- след първият му сезон във Формула 1: "... Какво мога да кажа след първата ми година във Формула 1? Има причини, заради които съм доволен, както и такива, заради които не съм. Отбелязах точки, имах няколко добри състезания и дори 1ия си подиум, но зная, че ще трябва да се развивам и в бъдеще, ако искам да постигна мечтата си да стана световен шампион. За мен тази зима няма да е време за почивка, а за умствено и физическо усъвършенстване. Естествено трябва да започна сезона по-добре отколкото го направих през 2007 г. Винаги се старая да съм безпристрастен при оценката на представянето си и да набележа местата, където бих могъл да стана по-добър. Зная добре, че има още много върху какво да работя."

Хейки ще натиска здраво , сигурен съм в това и ще уважава много колегата си Люис!
  • 0

#6 W116

W116

Напреднал

• Потребители на форума
  • 372 Posts:
  • Град:София

Posted 16 December 2007 - 21:03

Много се радвам че Хейки дойде в Мерцедес и се надявам да стане хубава вътрешна борба в отбора без намесите на г-н Денис :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
  • 0

#7 cetkata

cetkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Posts:
  • Автомобил:
    W202, 1996г.

Posted 24 January 2008 - 09:56

И и и ххх ...аааа :bigemo_harabe_net-110:
Хейки Ковалайнен записа най-доброто време в третия ден от тестовете на пистата “Рикардо Тормо” край Валенсия и спря хронометрите на 1:11,000 минути и по този начин беше по-бърз от останалия на 2ро място Фелипе Маса (Ферари) с повече от 6 десети от секундата. Световният шампион Кими Райконен с Ферари остана на 3то място.

Негрото (Люис Хамилън) си намери майстора и се нареди на 4то място с малко повече от секунда изоставане. Финдланчето ще има да си играе на Снежанка с него :D , ама той още не се е усетил. Това не е испанче, бе Люис.........това е финдланче ;)
  • 0

#8 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,103 Posts:

Posted 24 January 2008 - 20:39

Хейки Ковалайнен записа най-доброто време в третия ден от тестовете на пистата "Рикардо Тормо" край Валенсия и спря хронометрите на 1:11,000 минути и по този начин беше по-бърз от останалия на 2ро място Фелипе Маса (Ферари) с повече от 6 десети от секундата. Световният шампион Кими Райконен с Ферари остана на 3то място.

Негрото (Люис Хамилън) си намери майстора и се нареди на 4то място с малко повече от секунда изоставане. Финдланчето ще има да си играе на Снежанка с него :D , ама той още не се е усетил. Това не е испанче, бе Люис.........това е финдланче ;)

Взе да става интересно и на последната сесия Хейки е по-бърз от Хамито.
  • 0

#9 cetkata

cetkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Posts:
  • Автомобил:
    W202, 1996г.

Posted 25 January 2008 - 09:14

Взе да става интересно и на последната сесия Хейки е по-бърз от Хамито.

....абе той ... "бил зареден с по-малко гориво от останалите" :D сигурно не е "закусвал" дори.

Обаче все пак Кими Райконен си завърши на първо място във финалния ден от тестовете - време 1:11:189 минути.
2ри е Хейки Ковалайнен - време 1:11:209 - с 2 стотни след него.
3ти е Фелипе Маса изостава със 7 десети от Райконен.
Следват - Уилямс Казуки Накажима - 4то време - силното представяне на Уилямс.
И чак тогава Люис Хамилтън - 1:11:994 минути.
  • 0

#10 seastar

seastar

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 3 Posts:

Posted 03 February 2008 - 15:10

Абе що невземат да го махнат тоз Рон Дениз невиждат ли че Ебава мамата на екипа ако ще 10 Хамилтоновци да сложат докат е там този екип няма да има!Кво стана с Кими,Монтоя,Алонсо тва да разполагаш с пилоти от калса и бюджет и все втори да стоиш и то щот незнаеш как да си организираш нещата е за смях!Да му е честито на Хамилтон тази година пак 2-то място!
  • 0

#11 cetkata

cetkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Posts:
  • Автомобил:
    W202, 1996г.

Posted 06 February 2008 - 17:16

Така ще го "махнат" .......че ще вземе да стане Шеф на ФИА :D :D :D

Изборът на новия ръководител на Световната Автомобилна Федерация ще се състои в Париж през 2009 година. Слуховете около вероятния заместник на Макс Мозли се засилиха, след като той заяви, че не смята цял живот да бъде начело на федерацията и до октомври ще реши дали въобще да се кандидатира отново.

Рон Денис ги каза тия думи : "Ръководството на Макларън е това, което ме прави щастлив, и не бих го заменил за президентското място на ФИА" - но аз не му вярвам чак толкова.

Освен това - и Хейки Ковалайнен и Люис Хамилтън ще бъдат с равен статут. По този начин Денис отхвърли слуховете, че Хамилтън ще бъде първи пилот!

Това ще го наблюдаваме под лупа, драги Денис :hooray:
  • 0

#12 Веселин Р.

Веселин Р.

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 47 Posts:
  • Град:Еаst Side Варна

Posted 06 February 2008 - 22:18

Хейки Ковалайнен записа най-доброто време в третия ден от тестовете на пистата ”Рикардо Тормо” край Валенсия и спря хронометрите на 1:11,000 минути и по този начин беше по-бърз от останалия на 2ро място Фелипе Маса (Ферари) с повече от 6 десети от секундата. Световният шампион Кими Райконен с Ферари остана на 3то място.

Не разбирам кво не му харесваш на Люис! Пича кара като за световно а ми е почти набор. Добре си кара набора а това , че не поддържаш макларън мерцедес пилотите
пък се пишеш за фен...нямам думи просто.
  • 0
Е друго си е V-образния бензинец...

#13 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,103 Posts:

Posted 07 February 2008 - 11:44

И аз това не разбирам, как може да си фен на Мерцедес пък да не харесваш отбора и да викаш за Ферари.
  • 0

#14 cetkata

cetkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Posts:
  • Автомобил:
    W202, 1996г.

Posted 07 February 2008 - 20:35

Изпадам в offtopic, ама ще ви отговоря на въпросите:
1во - С репликиране не се занимавам.
2ро - Над 20 години гледам Формула 1, а тая година пък ще станат 10 пъти да я гледам на живо, а може и 11 пъти да станат.
Ама все пак всеки си има първа любов , нали :D И да знаете, че на един Мерцедес страхотно му отива за другарче - червено Ферари паркирано отстрани ;)
Фен съм на пилотите от Бразилия и най-вече от Финландия. Колкото до отборите, не ме карайте да ви отговарям - нещо в стила Левски vs. ЦСКА , щото е тъпо.
Споделям впечатленията си от фактите и случките в F1 и ще се цитирам даже, понеже ме бяха питали вече в темата "Люис Хамилтън, интересната личност във Формула 1"

Обичам Мерцедес и съм за Формула 1 с конкуренция между повече от 2 отбора - това отдавна не се получава вече!
За сведение танденът Макларън-Мерцесес е обект на обсъждане , а не мерцедесите във Формула 1.
Да сте чували някога отбора Ферари да се е състоял от 2 думи ? НИКОГА ! Отбор ФЕРАРИ и автомобил ФЕРАРИ !

Преди да почне да печели Мика Хакинен с отбора на Макларън-Мерцедес:
имаше Макларън-Форд (Аертон Сена)
и имаше Макларън-Хонда (Аертон Сена и Ален Прост)
преди това имаше Макларън-ТАГ(Ален Прост)
а още преди това имаше Макларън-Форд (Джеймс Хънт)

Колкото до Люис Хамилтън дали го харесвам - АЗ ГО ХАРЕСВАМ! ... и това не пречи той да бъде критикуван все пак!

Айде не остана !!! - само 38 дена до откриването на сезона !!!
  • 0

#15 cetkata

cetkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Posts:
  • Автомобил:
    W202, 1996г.

Posted 30 March 2008 - 21:33

Шефът на Макларън-Мерцедес Рон Денис е разкрил, че финландският пилот на тима Хейки Ковалайнен не се е чувствал добре в предишния си отбор Рено, където постоянно е бил обект на критика. Той е убеден, че френският тим, воден от Флавио Бриаторе, изобщо не е помогнал на Ковалайнен преди да го замени с Нелсън Пикет:
"Хейки е едно момче, което е било перманентно кртикувано миналата година. Сега пък ние се опитваме постоянно да му върнем самочувствието", коментирал Денис.
Той заявил, че Ковалайнен, чийто дебют беше обявен за "ужасен" от Бриаторе, е загубил мотивация през 2007 година, а освен това е бил подведен от тима за това как да се справя с някои неща като физическата си подготовка.
Ковалайнен не е бил резервен вариант за Макларън в случай, че Нико Розберг отхвърли предложението на "Сребърните стрели" както и стана, за което повлия бащата на Нико. Той е бил първи вариант с огромна преднина пред останалите.

;) .... е какво стана - разликата в постиженията на Хейки в Рено и в Макларън е очевадна, което просто ме радва изключително много! А хиената Бриаторе ще си има много скоро неприятни изживявания с кобричката Алонсо, която си прибра обратно - нека да минат още 6 кръга и от 10ия кошерът Рено ще жужи!
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users