Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Питане за хидравлика

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Onir

Onir

Чирак

• Потребители на форума
  • 109 Posts:
  • Град:Бургас

Posted 14 December 2007 - 00:36

Здравейте.Някак си не ми е все едно да наливам масло в хидравликата и да не знам основни неща по обслужването и.Днес свалих предната кора (заради друга причина)и поогледах из под двигателя.Направи ми впечатление това:Публикувано изображение.Колата я имам от лятото и не подозирах за теч на хидравлично масло.Поогледах внимателно и се оказа,че е от капачето и по малко долу става на капка.Отворих капачето Публикувано изображение и търсих някаква скала за ниво.Както и да е видях я но тя беше залята от маслото.Отдадох го на това че колата беше със завъртян волан и затова.Спрях до там и реших да се допитам до вас.Тази пластмасова тръбичка на оста на казанчето има отдолу пружина и оказва съпротивление.Ограничава го гайката отгоре.Мога ли да навия тази гайка още тъй като ми се струва че тя ограничава капачето да уплътни добре.И това с тръбичката отдолу се намира фитъра ли...Моля за малко пояснение.W124.Да поясня ,проблем с хидравликата нямам.
  • 0

#2 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,339 Posts:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Posted 14 December 2007 - 02:06

първо си смени филтъра и маслото, ако искаш още дълго време да е безпроблемна системата. маслото е вече силно оакано.в комплекта с филтъра ще намериш и ново уплътнение за капака.
целта на пружината е да притиска филтъра. гайката се навива на шпилка, резбата на която не е безкрайна. стяга се до едно положение, ако е хлабава я натегни малко.
  • 0

#3 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 14 December 2007 - 02:28

http://www.gdtm.net/razborGUR.htm

Смучи с една спринцовка,вади филтьрчето което е на дьното,наливай новото и през месец отваряй за проверка.
  • 0
.

#4 Onir

Onir

Чирак

• Потребители на форума
  • 109 Posts:
  • Град:Бургас

Posted 14 December 2007 - 21:43

Благодаря ви много.Ще попрочета някоя друга тема за да се ориентирам за марка на хидр.масло,МВ ...... и какво количество поема.Мисля че го имаше някъде.Но нещо друго неможах да разбера.От линка който изпраща BENZBOOS на 3та снимка се вижда MAX 20 C. в резорварчето.Как да го разбирам това,че каквато е температурата в момента на наливането на маслото да се налива до съответната скала .Правя догатки...поправете ме ако не е така.
  • 0

#5 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,339 Posts:
  • Автомобил:
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Posted 15 December 2007 - 02:28

Благодаря ви много.Ще попрочета някоя друга тема за да се ориентирам за марка на хидр.масло,МВ ...... и какво количество поема.Мисля че го имаше някъде.Но нещо друго неможах да разбера.От линка който изпраща BENZBOOS на 3та снимка се вижда MAX 20 C. в резорварчето.Как да го разбирам това,че каквато е температурата в момента на наливането на маслото да се налива до съответната скала .Правя догатки...поправете ме ако не е така.

еее са чак, пък супер точно за температурата... на студен мотор, маслото го изкарваш от вас, седяло под кревата 1 нощ---и ето ти 20градуса

1л от БС, оригинално
  • 0

#6 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 15 December 2007 - 06:20

Тва с градусите много готино,днес проверих как е на Призрька и много мьтно ми се видя та сме кацнали на един клон с теб,тия дни сменям и аз.Само дето,ше го меря колко градуса е :kill_myself: ше го завивам с юргана :kill_myself: Сипвам до макса и после следя как е,винаги мога да поизточа малко.

Някой да е ползвал магия за пречистване на хидравличната система?Знам бе,знам............ :rolleyes: .без глупости ма аз да питам,може някой да е доволен от нещо..И само да ме насьдите,ше ви льжа още толко.
  • 0
.

#7 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,339 Posts:
  • Автомобил:
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Posted 17 December 2007 - 02:12

вдигаш колата на стойки отпред.откачи кабела на бобината да не запали.откачи маркуча който излиза от сект. кутия и влиза обратно в сервопомпата(този горния) и го тури да изхвърля в една кофа. сменяваш маслото в съда, и викаш жената да върти на стартер и същевременно да върти волана, а ти наливаш още ново масло в казанчето и така дкато от маркуча не излезе чисто масло. не съм го пробвал, сега го измислих но на теория, трябва да стане перфектно
  • 0

#8 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 17 December 2007 - 07:57

Гледам някви мазила има за почистване на системата ма нещо не им вярвам много.За смяна е на Машината и Призрака та като ше зема една кофа с масло и ще им го сменя не един,а 2 пьти и ше се оправи играта.Това жената да помага :kill_myself: няма да стане,тя само кара. :rolleyes:
  • 0
.

#9 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,824 Posts:

Posted 17 December 2007 - 08:21

Аре действай по тази тема...
  • 0

#10 BENZBOSS

BENZBOSS