Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Откраднаха ми комутатора....от автовоза :(

• Please log in to reply
43 мнения по тази тема

#1 Twentyone

Twentyone

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Мнения:

Публикувано 11 декември 2007 - 15:05

Здравейте,

Ето ви още едно първо мнение, свързано с откраднат комутатор. Причината да го споделя е, че в този случай са ми откраднали комутатора още докато колата е била на авотовоза....
Явно бяха оставили някакъв консуматор да изтощи акумулатора, за да не може да се разбере веднага от такъв аматьор като мен. Свалиха ми колата с извинението че акумулатора е изтощен и няма как да запали - това се случи в неделя. След закупуане на нов акумулатор вчера и отново неуспех, стигнахме до сервиз където се оказа че просто комутатора го няма...
Опитах се да се свържа със шофьора на автовоза, но явно ми е запомнил номера, защото си изключи телефона и оттогава не го е включвал - предполагам е участник в цялата история. За съжаление, така и не му разбрах името, знам само че е от Дупница.

Смешно/тъжното в тази история че преди да си поръчам колата рових доста във форума и след всички прочетени теми укрепването на комутатора беше номер 3 в списъка с належащите интервенции :( :).

Та така, сега си имам недвижима собственост, която дори не съм подкарвал, и много много мерак и още повече яд.

А сега и конкретен въпрос:
Колата е C 200 1994г.

мога срявнително евтино да си осигуря следните комутатори, които обаче са за други модели:
bosch
0261204746 - E200 Kompressor

0261 206 457 - MB SLK CLK-23L

1. Има ли някакъв вариант някой от тях да стане за колата по-горе?
2. Как се разбира, дали един комутатор работи - например, достатъчно ли е само да запали колата, или трябва да се следят и други показатели, като разход, динамика (въпреки, че нямам дори и субективна база за сравнение).
3. Трябва ли някакво "програмиране" на комутатора за конкретната кола ? (Четох и такива мнения във форума).

Благодаря предварително на всички отзовали се.

П.С. За шЕФЕра, и другите джамбази които съм сигурен че четат тук. Дано парите дето ги изкарвате от тия неща си струват, щото всичко на тоя свят се връща, макар, че в БГ понякога по-бавно и трудно. А конкретно за шеферчето - ако/като разбера кой си, целия си инат на теб ще го изкарам. Не съм бияч, не съм мутра, но за всичко си има начини. Явно се чувстваш недосегаем, за да си позволиш подоба постъпка - ще проверим дали наистина е така.

п.п.с. Поздрави за добрия форум.
  • 0

#2 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 11 декември 2007 - 15:26

Здравейте,

Ето ви още едно първо мнение, свързано с откраднат комутатор. Причината да го споделя е, че в този случай са ми откраднали комутатора още докато колата е била на авотовоза....
Явно бяха оставили някакъв консуматор да изтощи акумулатора, за да не може да се разбере веднага от такъв аматьор като мен. Свалиха ми колата с извинението че акумулатора е изтощен и няма как да запали - това се случи в неделя. След закупуане на нов акумулатор вчера и отново неуспех, стигнахме до сервиз където се оказа че просто комутатора го няма...
Опитах се да се свържа със шофьора на автовоза, но явно ми е запомнил номера, защото си изключи телефона и оттогава не го е включвал - предполагам е участник в цялата история. За съжаление, така и не му разбрах името, знам само че е от Дупница.

Смешно/тъжното в тази история че преди да си поръчам колата рових доста във форума и след всички прочетени теми укрепването на комутатора беше номер 3 в списъка с належащите интервенции :( :).

Та така, сега си имам недвижима собственост, която дори не съм подкарвал, и много много мерак и още повече яд.

А сега и конкретен въпрос:
Колата е C 200 1994г.

мога срявнително евтино да си осигуря следните комутатори, които обаче са за други модели:
bosch
0261204746 - E200 Kompressor

0261 206 457 - MB SLK CLK-23L

1. Има ли някакъв вариант някой от тях да стане за колата по-горе?
2. Как се разбира, дали един комутатор работи - например, достатъчно ли е само да запали колата, или трябва да се следят и други показатели, като разход, динамика (въпреки, че нямам дори и субективна база за сравнение).
3. Трябва ли някакво "програмиране" на комутатора за конкретната кола ? (Четох и такива мнения във форума).

Благодаря предварително на всички отзовали се.
П.С. За шЕФЕра, и другите джамбази които съм сигурен че четат тук. Дано парите дето ги изкарвате от тия неща си струват, щото всичко на тоя свят се връща, макар, че в БГ понякога по-бавно и трудно. А конкретно за шеферчето - ако/като разбера кой си, целия си инат на теб ще го изкарам. Не съм бияч, не съм мутра, но за всичко си има начини. Явно се чувстваш недосегаем, за да си позволиш подоба постъпка - ще проверим дали наистина е така.

п.п.с. Поздрави за добрия форум.

Здравей Twentyone, и добре дошъл, въпреки не много приятния коментар който си оставил.
Тези комутатори дето си изброил няма да станат - нужен ти е от твоя модел, и въпреки всичко е необходимо да го препрограмират, което става само в БСтар. Ако случайно си купиш комутатор секън хенд и колата ти запали - тогава знай, че си си купил твоя комутатор.
Ако ми позволиш бих ти дал един съвет - от документите, които имаш ще намериш адрес и телефон на фирмата превозвач. Подай жалба за кражба срещу тях в полицията, нека вземат отпечатъци от колата и мястото където стои комутатора - остави ги да си свършат работата. Ако знаеш номера на автовоза можеш и такъв хубав запор да му спретнеш. че да не може да напусне страната докато не приключи еуфорията :icon_coolgrin:

п.с. от къде си пич?
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#3 Twentyone

Twentyone

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Мнения:

Публикувано 11 декември 2007 - 15:46

Здравей Twentyone, и добре дошъл, въпреки не много приятния коментар който си оставил.
Тези комутатори дето си изброил няма да станат - нужен ти е от твоя модел, и въпреки всичко е необходимо да го препрограмират, което става само в БСтар. Ако случайно си купиш комутатор секън хенд и колата ти запали - тогава знай, че си си купил твоя комутатор.
Ако ми позволиш бих ти дал един съвет - от документите, които имаш ще намериш адрес и телефон на фирмата превозвач. Подай жалба за кражба срещу тях в полицията, нека вземат отпечатъци от колата и мястото където стои комутатора - остави ги да си свършат работата. Ако знаеш номера на автовоза можеш и такъв хубав запор да му спретнеш. че да не може да напусне страната докато не приключи еуфорията :icon_coolgrin:

п.с. от къде си пич?

Здравей,
много благодаря за отговора.
За съжаление, това с отпечатъците не знам дали ще проработи, тъй като и аз и маистора пипахме по колата и в частност в облстта където липсва комутатора....

1. Имате ли идея колко струва това препрограмиране в Балканстар?
2. И евентуално някой да продава комутатор за C200 94, или поне да има идея за парт номер или някаква друга номенклатура, по която да търся ?

По принцип съм от София, колата обаче е в провинцията....
  • 0

#4 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 11 декември 2007 - 15:53

Здравей,
много благодаря за отговора.
За съжаление, това с отпечатъците не знам дали ще проработи, тъй като и аз и маистора пипахме по колата и в частност в облстта където липсва комутатора....

1. Имате ли идея колко струва това препрограмиране в Балканстар?
2. И евентуално някой да продава комутатор за C200 94, или поне да има идея за парт номер или някаква друга номенклатура, по която да търся ?

По принцип съм от София, колата обаче е в провинцията....

Търси във форума за комутатор - раздела продава :icon_welldone:
Що се отнася до това че и вие сте пипали - няма проблем, ченгетата си разбират от работата(или поне някои от тях) и естествено теб и майстора ти ще ви изключат. Идеята е да сравнят дали има съвпадения с отпечатъците на шофьора!
Естествено най - добрата развръзка е да се свържеш с фирмата от друг номер и да им обясниш за намеренията ти да подадеш жалба, и как ясно си личат отпечатъци от мазни пръсти, и разбира се как братовчет ти работи в ДНСП и лично се е заел с тия буклуци :icon_coolgrin:
Комутатор можеш да намериш и за 800лв. в Балкана незнам колко е но мога да питам :flagMB new:
  • 0

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Публикувано изображение

#5 Twentyone

Twentyone

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Мнения:

Публикувано 11 декември 2007 - 15:58

Търси във форума за комутатор - раздела продава :icon_welldone:
Що се отнася до това че и вие сте пипали - няма проблем, ченгетата си разбират от работата(или поне някои от тях) и естествено теб и майстора ти ще ви изключат. Идеята е да сравнят дали има съвпадения с отпечатъците на шофьора!
Естествено най - добрата развръзка е да се свържеш с фирмата от друг номер и да им обясниш за намеренията ти да подадеш жалба, и как ясно си личат отпечатъци от мазни пръсти, и разбира се как братовчет ти работи в ДНСП и лично се е заел с тия буклуци :icon_coolgrin:
Комутатор можеш да намериш и за 800лв. в Балкана незнам колко е но мога да питам :flagMB new:

Отново благодаря - ще пробвам този вариант.

Ако е удобно, би ли попитал колко струва препрограмирането в БалканСтар ?

Благодаря.
  • 0

#6 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 11 декември 2007 - 16:10

Отново благодаря - ще пробвам този вариант.

Ако е удобно, би ли попитал колко струва препрограмирането в БалканСтар ?
Благодаря.

Говорих с моя човек там - цената на препрограмирането е
Межу 60-80лева :icon_coolgrin:
А за комутатор можеш да попиташ в сервиза на Мерцедес който е на излизане от София по Ботевградско шосе (не го знам този сервиз - само съм чувал,че от там са си намирали комутатори) :icon_welldone:
  • 0

Публикувано изображение
Публикувано изображение

#7 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 11 декември 2007 - 16:12

Колега, как е купуваш тази кола без да гледаш, или най-малкото да е запалиш?! :huh:
Още повеме че си чел и си наясно за какво става дума тук във форума :slap:
  • 0

logo-600-1002.png

#8 Twentyone

Twentyone

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Мнения:

Публикувано 11 декември 2007 - 16:49

Колега, как е купуваш тази кола без да гледаш, или най-малкото да е запалиш?! :huh:
Още повеме че си чел и си наясно за какво става дума тук във форума :slap:

Охх, историята е като сапунен сериал, аз съм спестил много подробности, за да не се разпилява темата, а и малко ще повярват :)
Накратко - колата е взета от познати от Италия, в които НЯМАМ съмнения.
Колата е качена на ход на автовоза. Както бях писал в оригиналната тема, или е сменен акумулатора, или е изхабен по някакъв начин докато е на автовоза, защото в БГ колата нямаше изобщо ток - изобщо.
Валеше дъжд като разтоварваха, 8 коли, шофьора бърза да разтовари че е привчер и много път го чака - откъде да се сети човек, че нещо такова е възможно :(
Сега много хора ще се питат дали не е качена така в италия и затова казвам - там съмнения НЯМА. А и шофьора, ако не беше намесен, нямаше да бяга вече цял ден от разговор.

Историята покрай автовоза има още врътки, ама не ми се обясняват, че не са и приятни.

Поздрави.
  • 0

#9 Twentyone

Twentyone

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Мнения:

Публикувано 11 декември 2007 - 16:51

Говорих с моя човек там - цената на препрограмирането е
Межу 60-80лева :icon_coolgrin:
А за комутатор можеш да попиташ в сервиза на Мерцедес който е на излизане от София по Ботевградско шосе (не го знам този сервиз - само съм чувал,че от там са си намирали комутатори) :icon_welldone:

К, много благодаря - ако си в София, кажи къде да черпя бира за инфото.
Утре ще се занимавам с тия неща, че днес никаква работа не съм свършил....

Поздрави.
  • 0

#10 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 11 декември 2007 - 17:01

Eто защо аз лично не ползвам услугите на автовози, няма съмнение че шофьора ти е направил золума, всичките са все едно един хуй ги е правил.
Аз преди 2-3г от германия качвам едни евтиджаци, и знам какво качвам, и като дойдох послу тук се хванах за главата :slap:
То не бяха свалени всички касетофони, ключове, крикове, на две комбита щорите свалени, да не ти разправям че всички бяха приточени и имаше гориво само колкото да се свалят от автовоза. Вярвай ми бях бесен, ама шофьора ти вика не съм аз, ако искаш проверявай камиона, може по границите нещо да е станало....
  • 0

logo-600-1002.png

#11 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 11 декември 2007 - 18:28

Кофти начало..... явно се краде юнашки по тия автовози...

И 1 вапрос - даи номер на купето и точно часта дет липсва -снимка.
Комутатор се нарича това дто е за запалването -дето управлява 2 те сдвоени бобини.
Обаче доста хора наричат и комутатор моторната електроника което е неправилно споредмене.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#12 tseci

tseci

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:
  • Град:Бургас

Публикувано 11 декември 2007 - 23:00

Здравей колега,имам същата ц200 от 1 месец,супер автомобил е ,за съжаление и аз имах твоите неприятности.На мен ми бяха сложили акумолатор 32ампера,и при ремонт след удар бяха изкъртили всичко-клаксони ,термо датчици ,решетки .Но такива големи проблеми съм нямал.Сега колата е о.к.

Като става въпрос за тия от Дупница и Кюстендил ,много внимавайте.
На мен ми продадоха кола ,без климатик само кутия и реле-включва се нещо изтраква и толкова.Замаяха ме ,че е за допълване и трябва да се изчисти,и аз будала ,на доверие.Като се прибрахме в Бургас се оказа ,че компресора е демонтира и е направено някак да имитира включване.Това ми струва маса пара и успях да продам колата.

Успех в търсенето и внимавай,малко нормални останаха в БГ.

Цецо
  • 0

#13 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 11 декември 2007 - 23:56

Здравей колега,имам същата ц200 от 1 месец,супер автомобил е ,за съжаление и аз имах твоите неприятности.На мен ми бяха сложили акумолатор 32ампера,и при ремонт след удар бяха изкъртили всичко-клаксони ,термо датчици ,решетки .Но такива големи проблеми съм нямал.Сега колата е о.к.

Като става въпрос за тия от Дупница и Кюстендил ,много внимавайте.
На мен ми продадоха кола ,без климатик само кутия и реле-включва се нещо изтраква и толкова.Замаяха ме ,че е за допълване и трябва да се изчисти,и аз будала ,на доверие.Като се прибрахме в Бургас се оказа ,че компресора е демонтира и е направено някак да имитира включване.Това ми струва маса пара и успях да продам колата.

Успех в търсенето и внимавай,малко нормални останаха в БГ.

Цецо

Гледайте бе хора, не ми се вярва да копаете тези пари в задния двор.
Много се дразня на такива тарикати :madcroud:
  • 0

logo-600-1002.png

#14 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 12 декември 2007 - 08:32

К, много благодаря - ако си в София, кажи къде да черпя бира за инфото.
Утре ще се занимавам с тия неща, че днес никаква работа не съм свършил....

Поздрави.

Здравей отново,
надявам се да съм помогнал , но в никакъв случай не става въпрос за черпене :icon_coolgrin:
А що се отнася за пиенето на бира - виж Тук! :4036:
  • 0

Публикувано изображение
Публикувано изображение

#15 Coxy

Coxy

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 1 Мнения:

Публикувано 22 януари 2008 - 21:15

Здравейте!
Видях темата и реших да пиша...Снощи ми откраднаха тая част на мерцедеса (Ц200 95 та год.) която седи под казанчето за чистачките.Наистина е мн.неприятно особенно неска като отидох в сервиза на Мерцедес и като ми казаха 4000 лв. без ддс. Разбрах че може да се намери и втора употреба.Някои ако може да ми даде информация от каде може да си намеря.Да пише направо номер и да звънкам,че сам се побъркал. Мерси предварително !
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни