Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Може ли да се сложи климатик и къде?Е300TD

• Please log in to reply
15 мнения по тази тема

#1 alexcorp

alexcorp

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 40 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 05 декември 2007 - 15:39

Здравейте,
Едно приятелче се гласи да взима Е300TD. Колата е перфектна, от Германия, без забележка. Има всичко освен климатик. Проверихме за нов - искат 4400 с монтаж и никъде не слагат втора употреба. Имате ли представа къде слагат втора употреба и колко горе-долу струва? Предварително благодаря!
  • 0

#2 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 05 декември 2007 - 16:32

Не се занимаваите с глупости.втора употреба клима е МНОГО неясна работа. Освен ако не се сваля от работеста кола-демек да го видя 4е ба4ка ама пак е рискова работа. Има 1 милион неста дето уж са ок ама може и да не са - стига само компресора да е седял разхерметизиран 3 дена и после може и да се хварли.
Еле пак ако грамне изпарител-сте има пак сваляне на таблото.
това е моито мнение.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#3 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 05 декември 2007 - 16:34

Здравейте,
Едно приятелче се гласи да взима Е300TD. Колата е перфектна, от Германия, без забележка. Има всичко освен климатик. Проверихме за нов - искат 4400 с монтаж и никъде не слагат втора употреба. Имате ли представа къде слагат втора употреба и колко горе-долу струва? Предварително благодаря!

То всеки ще те увери,че монтира климатици,и го прави перфектно...!Ама си е доста играчка наистина,за да стане,както трябва!И не те съветвам да монтираш втора употреба-климатика си е натоварен елемент(по-точно съвкупност от елементи) и обикновенно често нещо се скапва!Темата е дискутирана много тук-провери с търсачката!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#4 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 05 декември 2007 - 16:53

Не се занимаваите с глупости.втора употреба клима е МНОГО неясна работа. Освен ако не се сваля от работеста кола-демек да го видя 4е ба4ка ама пак е рискова работа. Има 1 милион неста дето уж са ок ама може и да не са - стига само компресора да е седял разхерметизиран 3 дена и после може и да се хварли.
Еле пак ако грамне изпарител-сте има пак сваляне на таблото.
това е моито мнение.

еее баце, ти пък чак 1 милион, състои се от 4 тръби, 2 радиатора, компресор и дехидратор. в повечето случаи на климатици 2ра ръка от всички елементи 1, макс 2 са дефектирали, ама чак пък всичките 1 милион....

във всички случаи излиза по-евтино 2ра ръка, взимаш го 500лв и го монтираш за около 300-500лв, после колкото и неща да се окажат дефектирали, сменяш пак с 2ра ръка и пак си много далече от 2000лв, да не говорим за 4400....

само за сведение, на пурата си сложих компресор, който е седял разхерметизиран ( колата е нямала кондензатор) около 2 месеца, и е била карана така 2 месеца, после катастрофа и седяла още 1 месец, докато аз го свалих от тази кола срщу 200лв, общо 3 месеца, монтирах го и вече цяла година си работи перфектно, без да изпуска и шуми. ВАЖНОТО за компресора е да не попаднат абразиви в него, вода и да има масло, което ще го запази да не кородира от влагата

риска от климатика 2ра ръка е единствено ИЗПАРИТЕЛЯ, да не е протекъл!!!! но има просто решение.... монтираш климатика, пълниш с фреон, и караш колата без да си поставил таблото и барчето около 2 седмици, единствено с поставен километраж и уреди, знам че е страшно и смешно, но ако е протекъл изпарителя, смята поне няма да е 2 ри път сваляне на табло...
пък шанса да е протекъл изарителя не е огромен, може и да се надуе някъде предполагам, за да се тества преди монтаж

съвсем друг е въпросът че на 124 много трудно и мъчно се слага клима, понеже няма нито един пробит отвор за тръбите и се налага интервенция с флекс, бормашини, поливане на мокетите с вода да не се запали нещо от искрите,и т.н....

естествено няма спор че новото е най-добро, но в случая гледаме най-изгодното
  • 0

#5 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 05 декември 2007 - 17:04

Ти това наемаш ли се да го правиш за 500 кинта само монтажа?На мен много работа ми се вижда :kill_myself:
  • 0
.

#6 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 06 декември 2007 - 12:38

Lorinser -факта 4е ти ,аз и осте 10 човека да кажем могат да си сложат и нагласят клима сами не означава че всички могат.
В случая вапроса е дали някаде могат да му сложат а не колегата сам да си го инсталира- поне аз така разбирам въпроса.
Тва дет го разправящ я помисли кои сте се наеме да го прави ......... и наи ве4е да дава гаранция сто е взел пари естествено.
Ти си поставил 10 климатика а аз 210 и съм отварял поне 50 компресора.Ако не ми вярва6 питаи Вени.
Еми факт си е за мене 4е от 10 компресора втора употреба само 1 работи пове4е от 1 година - тва ми е изпитано на ли4ен опит.....
(и в няккава друга тем маи спомена за твоя но и тогава ти казах -твоя тип е от тия дето са изклу4ение-по времето когато е правен не е имало синтети4ни масла)
На 124 само някаде в парвите години има6е медни изпарители -другото е алуминиев-124 а и другите са с 1 кило фреон и проблем на изпаритела е през лятото когато колата
НЕ РАБОТИ-кат работи там налягането е нистожно .Та от тва ' ' разтягане '' на алуминия си има граници- едиколко си цикли -съответно като е 2 ра ръка господ знае каво е състоянието .Тва 4е сте го надуе6 за 1 час под налягане е да се провери дали нема дупка в момента а не кога сте се отвори . ако се уцели - ок ама ако не ... риска е голям.
Та понеже фирмите дето слагат клима са наясно с рисковете -по4ти никоя не се наема да слага клима 2 ра ръка.
Та имаики напредвид тия факти затова го съветвам да не се занимава с 2 ра ръка.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#7 alexcorp

alexcorp

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 40 Мнения:

Публикувано 06 декември 2007 - 16:46

Благодаря ви! Явно няма да е тази Е-класа.
  • 0

#8 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 06 декември 2007 - 17:19

Благодаря ви! Явно няма да е тази Е-класа.

Дай повече яснота каква е тази 300Д-коя година,кой мотор(вентилирания ли е),комби ли е?Ако е наистина 124/Е може да помисля за някакъв бартер за тази без клима,пък аз ще си монтирам нов!Мойта е 124/Е 250Д,20клапана-в перфектно състояние и манияшка подръжка!Има я на много снимки!Пиши на ЛС,ако искаш!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#9 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 07 декември 2007 - 00:05

Lorinser -факта 4е ти ,аз и осте 10 човека да кажем могат да си сложат и нагласят клима сами не означава че всички могат.
В случая вапроса е дали някаде могат да му сложат а не колегата сам да си го инсталира- поне аз така разбирам въпроса
Тва дет го разправящ я помисли кои сте се наеме да го прави ......... и наи ве4е да дава гаранция сто е взел пари естествено..

ти не четеш ли какво съм писал по-горе? монтира си климатика 2ръка оригинален за 124, демек всичко пасва и ляга, за цена от 300-500лв. познавам поне 2-ма които могат да се наемат да го направят като за своята си кола! аз бях 3тия, но след 10тия(както ти каза) клима ми писна
гаранция няма за какво да се дава, след като е монтиран 2ра ръка клима, човека е запознат с риска. а риска аз го казвам че е максимум 1-2 елемента да са дефектирали, такаче е оправдан риск (ще му излезе ПОНЕ наполовин цена от новия, със смяна на дефектирали части)

Ти си поставил 10 климатика а аз 210 и съм отварял поне 50 компресора.Ако не ми вярва6 питаи Вени.
Еми факт си е за мене 4е от 10 компресора втора употреба само 1 работи пове4е от 1 година - тва ми е изпитано на ли4ен опит.....
(и в няккава друга тем маи спомена за твоя но и тогава ти казах -твоя тип е от тия дето са изклу4ение-по времето когато е правен не е имало синтети4ни масла)

пак не четеш какво съм писал!!! казах климатик от 124, 2ра ръка, демек оригиналния си. защото човека спецялно за 124 го интересува, да ти спомена, че оригиналния компресор за 124 е DENSO, в редки случаи е HARISSON (още по-здрави, по-мощни, за US специални изпълнения) и както ти беше споменал че "с него и камъни можеш да мелиш" и както сега казваш редките изключения, и както до момента аз не съм видял нито един дефектен DENSO, е със сигурност има, но както ти каза, аз съм поставил само 10 климатика....
пък и не ми е цел да си го вадя и колко клими съм поставил и колко ми е дълъг...

На 124 само някаде в парвите години има6е медни изпарители -другото е алуминиев-124 а и другите са с 1 кило фреон и проблем на изпаритела е през лятото когато колата
НЕ РАБОТИ-кат работи там налягането е нистожно .Та от тва ' ' разтягане '' на алуминия си има граници- едиколко си цикли -съответно като е 2 ра ръка господ знае каво е състоянието .Тва 4е сте го надуе6 за 1 час под налягане е да се провери дали нема дупка в момента а не кога сте се отвори . ако се уцели - ок ама ако не ... риска е голям.
Та понеже фирмите дето слагат клима са наясно с рисковете -по4ти никоя не се наема да слага клима 2 ра ръка.
Та имаики напредвид тия факти затова го съветвам да не се занимава с 2 ра ръка.

тук си прав, аз също съветвам всички, да слагат ЕДИНСТВЕНО НОВ изпарител, защото смяната е трудна, или другия вариант е да си покарате колата със свалено табло
мисля че изпарителя, в повечето случаи се пука от окисляването на матеряла АЛУМИНИИ, не толкова от температурното разширяване и свиване

незнам колко 210 климатика си монтирал на 124, 126, 201, но ще ти кажа още нещо.:мерцедес е мания и има 2 вида мерцедеси
1- манията, всичко да е перфектно, боята да лъщи, ОРИГИНАЛЕН до тонколоните на BECKER-а, а като отвориш предния капак-АПТЕКА,
2- за работа--там ако искаш можеш и климатик тип " DER ZAMRUZEN GAZEN" да монтираш. има хора, които като монтират новия си климатик за 4400лв в кола за 6000лв, после ще се чувстват като с монтирана гЪзова уредба, ем гузни за УНИВЕРСАЛНАТА грозотия, ем наебани с цената. тук говоря само за 124, 126 (при 201, рядко има манияци)
  • 0

#10 NEGRAMOTEN

NEGRAMOTEN

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 08 декември 2007 - 11:57

Колега, навремето имах ПАСАТ и рещих да му сложа КЛИМА/ един приятел си продаваше Пасата и се съгласи да го свалим /платих му го разбира се/.
Сложихме двете коли една до друга и се почна/ извикахме друг приятел който ремонтира климатици / егати проблемите, при положиние че имащ всичко от другата кола. Чесно ти казвам не си струва. Но ако е за спорта правил съм и по луди работи.

КЕФ ЦЕНА НЯМА. УСПЕХ ВСЕ ПАК
  • 0

#11 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 2.5D комби автоматик

Публикувано 08 декември 2007 - 20:44

Пак се почна заяждане за нещо което е известно и доказано. Проверка на климатика на сухо без да е монтиран на колата може да се направи и това е най-малкия проблем. И второ - един чисто нов изпарител струва около 230 лв. и това е правилният избор във всички случаи. 500 лв. за монтаж не са много пари за тази пипкава и не толкоз проста работа, а и са достатъчно за този който има желание да я свърши добре и с мерак. Може да се плати и повече в голям сервиз, но обикновено там си оставят ръцете по колицата, щото е важно да се вземат париците - ти може да не се върнеш , но има доста други дето ще се преебат да влязат.
  • 0

#12 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 10 декември 2007 - 18:46

Пак се почна заяждане за нещо което е известно и доказано. Проверка на климатика на сухо без да е монтиран на колата може да се направи и това е най-малкия проблем. И второ - един чисто нов изпарител струва около 230 лв. и това е правилният избор във всички случаи. 500 лв. за монтаж не са много пари за тази пипкава и не толкоз проста работа, а и са достатъчно за този който има желание да я свърши добре и с мерак. Може да се плати и повече в голям сервиз, но обикновено там си оставят ръцете по колицата, щото е важно да се вземат париците - ти може да не се върнеш , но има доста други дето ще се преебат да влязат.

СЪГЛАСЕН съм с всичко казано от теб колега!!!. остава да споделиш къде се тестват елементите на 2ра ръка клима

а и не се заяждам--обсъждаме си, +/- на нов и 2ра ръка климатик, в спора се ражда истината, кое е по-добро-СПЕЦИЯЛНО ЗА 124
  • 0

#13 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 2.5D комби автоматик

Публикувано 13 декември 2007 - 20:31

СЪГЛАСЕН съм с всичко казано от теб колега!!!. остава да споделиш къде се тестват елементите на 2ра ръка клима

а и не се заяждам--обсъждаме си, +/- на нов и 2ра ръка климатик, в спора се ражда истината, кое е по-добро-СПЕЦИЯЛНО ЗА 124

Сиромах човек - жив дявол. :D
Вчера не можах да прескоча през клуба, но при първия удобан случай ще съм по-подробен. Сега с две думи - климатика е затворена система и когато става въпрос за вграждане на такъв втора ръка, ако го има пълен комплект той се сглобява изцяло на пригодено за целта място и се надува не с фреон а с въздух. Малко останахме лудите и не мога да кажа там и там проверяват така - за специалистите това е от липса на желание и загуба на време и пари. Този който напълни моя климатик смятам че може да помогне по въпроса. Обобщавам това което е необходимо - климатик комплект, място и човека да го напълни.
  • 0

#14 bluomp

bluomp

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 2 Мнения:

Публикувано 09 февруари 2008 - 21:02

Здравейте,
един приятел ми продава 190ката си с газова у-ба за 3000лв. Проблема е че няма клима. Може ли да ми дадете кординати на хора който ще ми продадат и монтират клима на разумна цена (до 1000лв).

Ако някой продава подобна да пише.

10x
  • 0

#15 dan4o_78

dan4o_78

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 9 Мнения:

Публикувано 10 февруари 2008 - 18:22

Здравейте,

priqteliu vsi4ki sa mnogo pravi ama i nesa pravi,as sam slagal klimatik vtora upotreba s tova se zanimavam,vernoe 4e 4astite sa skapani mnogo e rabota svalqse tabloto i e edna sedmica rabota,no stava vseko edno ne6to predi dase sloji se proverqva zadaljitelno,ako si nameri6 klimatik za sa6tata kola mojem datigo sloijim,cenata pretpolagam 6tee 1000 1500 ili izob6to nese zanimava6 i si tarsi6 kola s klimatik
  • 0
Публикувано изображение

4 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 4 гости, 0 анонимни