Към съдържанието

•  

Снимка

АЛАРМА за W203

• Please log in to reply
16 мнения по тази тема

#1 Novak

Novak

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 27 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 03 декември 2007 - 17:05

Здравейте колеги,
колата ми няма аларма, има инфраред ключ, централно но аларма не! Моля членовете от клуба за съвет, какво да сторя, да отида в БС, или да потърся някой жичкаджия който има опит с поставяне на подходяща аларма на w203! За предпочитане е алармата да се интегрира и с инфраред ключа!
  • 0

#2 bibitkata

bibitkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 339 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    W 124 - 250 D - 1986

W 245 - B180CDi - 2007

Публикувано 03 декември 2007 - 18:39

Здравейте колеги,
колата ми няма аларма, има инфраред ключ, централно но аларма не! Моля членовете от клуба за съвет, какво да сторя, да отида в БС, или да потърся някой жичкаджия който има опит с поставяне на подходяща аларма на w203! За предпочитане е алармата да се интегрира и с инфраред ключа!

0888 406176 - Иво Стефанов, обади му се, той има отговорите на въпросите свързани с алармите .
:ora:
  • 0
.... Опита е фенер който свети на гърба ни - Конфуций ....

#3 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 03 декември 2007 - 19:33

Това дето Мерцедес го е вградил в колата като аларма е поне 10 пати по сложно от страна на разбиване и е по ефикасно .То ако някои може да преодолее оригиналната аларма на мерцедес другите китаиски,италянски и така нататка играчки да дреболия и се отварят с поглед.
Единствения 6анс е алармаджията да направи не6то което да е изненада/несто от сорта на ''секретно коп4е''
Ина4е поставянето на аларма са пари хварлени за да се самоуспокои 4овек 4е има аларма.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#4 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2100 Мнения:
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 декември 2007 - 21:04

Ако ти е застрахована колата централното което имаш е достатъчно, никой няма да се занимава, а ако са решили да ти я откраднат никаква аларма няма да спре крадците.
  • 0

#5 StefanB

StefanB

Напреднал

• Потребители на форума
  • 350 Мнения:
  • Автомобил:
    W203 C220CDI
    10.2001/143 ph
    A/T 722.6

Публикувано 03 декември 2007 - 23:31

И аз съм с 203, съвет от мен, не даваъ на никоъ да ти пипа електрониката на колата, един от основните бъгове на 203 ката е тя, така че ако не с;учиш с майстор, ще ти побелеят косите... Не ти трябва аларма, има ифраред кл\чм има вграден имобилаайзер (май), мига червена лампичка на таблото, ако ще ри я крадат, няма да ги спре аларма, вервай ми...
Ако ти я искат застрахователите - тегли им една и иди при други.
Аз питах и в Булстрад и в Джнерали, и на двете места никой дума не отвори за тъп италиански боклук. Застраховах я в Дженерали в крайна сметка...
  • 0

#6 Juro

Juro

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 10 Мнения:

Публикувано 13 декември 2007 - 12:05

здравейте и от мен. Аз имам W210 2001 година. Сега я взех и ми искат алармата да свири за каското. Как да слова сирена? Някои има ли диаграма? Колата има аларма, но не свири и само мигат мигачите.

Благодаря
  • 0

#7 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 13 декември 2007 - 12:44

здравейте и от мен. Аз имам W210 2001 година. Сега я взех и ми искат алармата да свири за каското. Как да слова сирена? Някои има ли диаграма? Колата има аларма, но не свири и само мигат мигачите.

Благодаря

На пет минути от местонахождението ти се намира сервиза на Иван Иванов Иванов - ще ти свърши работа :icon_coolgrin:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#8 Juro

Juro

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 10 Мнения:

Публикувано 13 декември 2007 - 13:00

Кой е този сервиз на Иван Иванов. Това ми звъчи като - направи си сам! :D
  • 0

#9 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 13 декември 2007 - 13:41

Кой е този сервиз на Иван Иванов. Това ми звъчи като - направи си сам! :D

Нормално е да ти звучи така :0_yahoo: :icon_coolgrin:
Та ние дори не знаем от къде си , камо ли да те опътим към сервиз :dontknow:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#10 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 декември 2007 - 16:12

Не се занивамайте с глупости като аларми.

Застрахователите признават вградения имобилайзер (тва дето само светкат мигачите при отключ-заключ) за по-новите Бенц-ове и всичко е 6
:cool:
  • 0

#11 fika210

fika210

Напреднал

• Потребители на форума
  • 738 Мнения:
  • Град:Най-голямото село
  • Автомобил:
    W201 1991
    W210 2000

Публикувано 13 декември 2007 - 16:19

Благодаря

Свири свири и още как, но не знаеш да я изпробваш .Остави капака леко затворен.Заключи я.Вдигни капака и ...... Не ти трябват аларми.Смени застрахователя,ако толкова те притиска.
  • 0
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....

На тази сладурана е кръстена нашата марка
Публикувано изображение
Мерседес Йелинек

#12 patso

patso

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 4 Мнения:

Публикувано 14 декември 2007 - 00:10

Ще си позволя да напиша и аз един пост, понеже се занимавам с тази работа - монтаж на аларми.
Има такива аларми които се задеистват от оригиналния ключ - при по-старите модели МВ за включване/изключване се използва мигането на мигачите при заключване/отключване с оригиналния ключ, а при по-новите - сигналите от CAN-Bus-а на автомобила. Цената (при нас) и при двата варианта е 240 лв. с монтажа, и не се бърка никъде в електрониката на автомобила. По принцип на тези автомобили има поставен фабричен имобилайзер в ключа и няма смисъл да се правят някакви прекъсвания на запалването. Алармата ще се задейства от шок-сензор и при отваряне на врата/капак. Има и вариант за аварийно изключване при отказ на оригиналното дистанционно управление.
  • 0

#13 StefanB

StefanB

Напреднал

• Потребители на форума
  • 350 Мнения:
  • Автомобил:
    W203 C220CDI
    10.2001/143 ph
    A/T 722.6

Публикувано 14 декември 2007 - 09:38

Днес по друг повод се видях с приятел, който сключва застраховки, говорихме си за изискванията на застрахователите и както и по-горе казах, вече не е задължително при всички да има "пищялка"-достатъчен е вградения имобилайзер на автомобила, например на Тойота, на Мерцедес - за новите. Булстрад работят така, Уника - също, както и други. Ето и човека в горния пост казва, че не е нужно да се правят допълнителни прекъсвания - какво правих тогава - плащаш 240 или колкото там искат пари за сирена... Е, какво ти помага това... Не се занимавай с глупости, а си направи застраховка каско при сериозна компания и си дръж колата под око, макар че, ако рекат отвсякъде ще я гепят, това е ясно... Но затова има застраховки...
Ето приятел с Пасат на 3 години - изчезн преди няколко месеца и ни вест ни кост, ни откуп, нищо, потъна в земята... А беше на лизинг. Сега му платиха, естествено, заради лизинга е вътре с лихвата по кредита, но добавя още няколко хилки и си търси нова кола, дори мене ме кандардисваше да вземе Цетката, но не ми се дава...
  • 0

#14 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 14 декември 2007 - 11:36

Ще си позволя да напиша и аз един пост, понеже се занимавам с тази работа - монтаж на аларми.
Има такива аларми които се задеистват от оригиналния ключ - при по-старите модели МВ за включване/изключване се използва мигането на мигачите при заключване/отключване с оригиналния ключ, а при по-новите - сигналите от CAN-Bus-а на автомобила. Цената (при нас) и при двата варианта е 240 лв. с монтажа, и не се бърка никъде в електрониката на автомобила. По принцип на тези автомобили има поставен фабричен имобилайзер в ключа и няма смисъл да се правят някакви прекъсвания на запалването. Алармата ще се задейства от шок-сензор и при отваряне на врата/капак. Има и вариант за аварийно изключване при отказ на оригиналното дистанционно управление.

Иска6 да каже6 че ако си купя от вас аларма и мога да отворя всяки мерцедес................стото васта аларма 4ете оригиналния клуч..........

Вси4и Мерцове дето са с имобилаизер и дистанционо от завода - всеки пат кат вкара6 ключа колата задавана ключа нов код да го наречем (стот е много по слжно )-сте рече че и ваща аларма трябва да има тая инфо за да опознае тоя код.
Всичко на тоя свят е вазможно обаче които може да хакне протокола на тая работа -трябва да е много голям серсем да го пордава на такава цена-стот привас е краина цена 240 а които е купил 100 броя е под 100лева да кажем.
Казвам го това понеже познавам хора ДЕТО ГО ПРАВЯТ ама 1 такава отключвачка е с цена кам 2000 евро.
Я даи инфо модела на алармата и даже някоя снимка -и даже отвори 1 и и снимаи 2 те страни на платката да видим за какво иде ре4. Може и ве4е да епаднала ценат а...знам ли..
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#15 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 14 декември 2007 - 11:49

Послепис
Току сто говорих с компетентно лице ....
Алармите дето четат оригиналния клуч са като доплнение и наистина могат да се ползват .... не ми се обяснява повече за какво става дума

.. Но 1 пояснение Не четат клуча по радио а реагират на КАН команди за отваряне и затваряне в колата - там е лесноо да с е подслуша какво си говорят модулите в колата и вече гореупоменатата цена е ок.
И сте си позволя съвет към тия дето сте си сложат такова нещо - внимаваите кои го прави че ако си остави ръцете някои наистина сте има побеляване на коса....

Колега patso надявам се да не го приемаш лично -просто обяснявам на колегите с малко повече детаили.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни