проблем с акумулатор!!!!!!!!!!!!
Започната от robert1975, 03 дек 2007 - 09:05:10
5 мнения по тази тема
Публикувано 03 декември 2007 - 09:05
здравеите колеги-падна ми акумолатора на А-класата-исках да го извадя-не излиза-въртя болтовете на стоиката пластмасовата-маи превъртат-някои да знае какво да направя и дали и вие не сте патили така?
Публикувано 03 декември 2007 - 11:05
Преди време се борих около 4 часа с проблема. Накрая много внимателно и с голяма мъка успях без други щети да счупя пласмасовата планка и сега съм с дървено трупче. Какво излезе: върху болта имаше СИНЯ капка боя/обратна резба/.Трябвало е просто да развия на обратно,но....като съм развивал/по посока на час. стрелка/ и дърпал съм унищожил резбата.Та така!
Публикувано 03 декември 2007 - 11:44
Интересно, защо този болт са го направили с обратна резба, аз поне никакъв смисъл не виждам
Публикувано 04 декември 2007 - 10:51
хм-явно съм прецакал резбите-ще я троша и аз и това е !-благодаря ви колеги-че приятелката ми не е в час от 1 седмица откогато не мога да я оправя!
Публикувано 01 септември 2013 - 20:12
И аз имам проблем с това колеги. Как да го счупя по най-деликатния начин. Видях една тема където казват да не се пренатягат. От доло като въртиш болта виждам как се върти с нит гайката заедно. Но не мога да я стисна с клещите отдолу и да го отвия.
Публикувано 09 септември 2013 - 07:08
Имах този проблем.
Отдолу гайкаите на ботовете са пресовани в пластмаса и при опит да се развият превъртат.
Решението -сваля се кората отдолу под колата и се изрязват с флекс.(Трябва канал.)
След това се вземат дълги болтове и се прекарват от долу нагоре като се затягат в дъното на кутията за акумулатора добре.
Може да се сложат по 2 големи шайбии.Слага се акумулатора и се затяга с 2 гайки,но леко.
Болтовете е добре да са с покритие и по дълги
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни