Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

проблем с акумулатор!!!!!!!!!!!!

• Please log in to reply
5 мнения по тази тема

#1 robert1975

robert1975

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 12 Мнения:

Публикувано 03 декември 2007 - 09:05

здравеите колеги-падна ми акумолатора на А-класата-исках да го извадя-не излиза-въртя болтовете на стоиката пластмасовата-маи превъртат-някои да знае какво да направя и дали и вие не сте патили така?
  • 0

#2 RoliS

RoliS

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 26 Мнения:
  • Град:Шумен

Публикувано 03 декември 2007 - 11:05

Преди време се борих около 4 часа с проблема. Накрая много внимателно и с голяма мъка успях без други щети да счупя пласмасовата планка и сега съм с дървено трупче. Какво излезе: върху болта имаше СИНЯ капка боя/обратна резба/.Трябвало е просто да развия на обратно,но....като съм развивал/по посока на час. стрелка/ и дърпал съм унищожил резбата.Та така!
  • 0

#3 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 03 декември 2007 - 11:44

:offtopic1: Интересно, защо този болт са го направили с обратна резба, аз поне никакъв смисъл не виждам :blink:
  • 0

logo-600-1002.png

#4 robert1975

robert1975

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 12 Мнения:

Публикувано 04 декември 2007 - 10:51

хм-явно съм прецакал резбите-ще я троша и аз и това е !-благодаря ви колеги-че приятелката ми не е в час от 1 седмица откогато не мога да я оправя! :allhail:
  • 0

#5 zombajo_

zombajo_

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 20 Мнения:
  • Град:Plovdiv

Публикувано 01 септември 2013 - 20:12

И аз имам проблем с това колеги. Как да го счупя по най-деликатния начин. Видях една тема където казват да не се пренатягат. От доло като въртиш болта виждам как се върти с нит гайката заедно. Но не мога да я стисна с клещите отдолу и да го отвия.

• 0

#6 plamenhar

plamenhar

Прохождащ

• Нови потребители
  • 9 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Мерцедес А 160

Публикувано 09 септември 2013 - 07:08

Имах този проблем.

Отдолу гайкаите на ботовете са пресовани в пластмаса и при опит да се развият превъртат.

Решението -сваля се кората отдолу под колата и се изрязват с флекс.(Трябва канал.)

След това се вземат дълги болтове и се прекарват от долу нагоре като се затягат в дъното на кутията за акумулатора добре.

Може да се сложат по 2 големи шайбии.Слага се акумулатора и се затяга с 2 гайки,но леко.

Болтовете е добре да са с покритие и по дълги

• 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни