Проблем с парното и климатикаW124 200CE
Започната от vlady_07, 02 дек 2007 - 09:16:51
35 мнения по тази тема
Публикувано 02 декември 2007 - 09:16
Значи до преди една седмица си работиха колата е Mercedes 200CE ама изведнаж спряха и двете едновременно като пусна парното се усе6та да льха топло ама не духа а климатика изобщо го няма някои може ли да ми помогне
Публикувано 02 декември 2007 - 09:36
Повече инфо дай
.
Публикувано 02 декември 2007 - 10:21
Аз карам също 200се и парното е най непредвидимото нещо в моя автомобил. Принципно имам проблем с моторчето, като пусна да духа и почва да свири, да стърже УЖАС и това се случва като захладнее, принуждавам се да засилвам музиката, най-вече когато возя други хора защото почват едни коментари за Мерцедес, луда работа. Преди една седмица ми се наложи да возя един холандец и точно тогава това чудо беше решило да ме побърка, особено при ляв завой или като въртя на кръгово, чудото направо беше побесняло, лудницата продължи цял ден. В момента в който оставих холандеца на летището, качих се в колата и на първия ляв завой моторчето пристърга, изтрещя и край... тишина и СТУД. На другия ден бях твърдо решен да си купя ново моторче, сутринта се изсипах в първия магазин на мерцедес и продавачката направо ме изуми - 650лв с поръчка. Качвам се в колата и вече мисля колко човека ще оставя без подаръци на Коледа, пускам парното и Чудо, работи си тихо, на всички степени, без да свири, без да стърже дори вече не и нужно и музиката да пускам, истинско Удоволствие. Ако някой от вас колеги може да ми обясни тази магия с нещо по- различно от "на Коледа стават чудеса" или, че Мерцедеса се е отремонтирал сам, както ми обясни един майстор, ще съм много благодарен
Публикувано 02 декември 2007 - 10:48
http://www.mercedess...W124BlowerMotor
Кажи му като влезе пак,че и той като теб няма вентилатор,това ЛЬХА го льха в движение ма не го каза,парно се усеща ма слабо,а климатика без вентилатор няма да включи.Питай го дали за му отпушени дренажите,дали е мил колата преди да откаже,нещо да е цвилило................Той си знае ма не си каза пича,да се цуди човек кво му е.
Кажи му като влезе пак,че и той като теб няма вентилатор,това ЛЬХА го льха в движение ма не го каза,парно се усеща ма слабо,а климатика без вентилатор няма да включи.Питай го дали за му отпушени дренажите,дали е мил колата преди да откаже,нещо да е цвилило................Той си знае ма не си каза пича,да се цуди човек кво му е.
.
Публикувано 02 декември 2007 - 14:39
Значи по едно бреме издажаше някакви шумове мн отдавна ама спряха а сега не е имало нищо само като пала и пусна парното и го сшра се чува че се затварят някакви клапи
Публикувано 02 декември 2007 - 19:48
Вентилатора ти е здал багажа,виж горния линк.
.
Публикувано 03 декември 2007 - 01:33
Аз карам също 200се и парното е най непредвидимото нещо в моя автомобил. Принципно имам проблем с моторчето, като пусна да духа и почва да свири, да стърже УЖАС и това се случва като захладнее, принуждавам се да засилвам музиката, най-вече когато возя други хора защото почват едни коментари за Мерцедес, луда работа. Преди една седмица ми се наложи да возя един холандец и точно тогава това чудо беше решило да ме побърка, особено при ляв завой или като въртя на кръгово, чудото направо беше побесняло, лудницата продължи цял ден. В момента в който оставих холандеца на летището, качих се в колата и на първия ляв завой моторчето пристърга, изтрещя и край... тишина и СТУД. На другия ден бях твърдо решен да си купя ново моторче, сутринта се изсипах в първия магазин на мерцедес и продавачката направо ме изуми - 650лв с поръчка. Качвам се в колата и вече мисля колко човека ще оставя без подаръци на Коледа, пускам парното и Чудо, работи си тихо, на всички степени, без да свири, без да стърже дори вече не и нужно и музиката да пускам, истинско Удоволствие. Ако някой от вас колеги може да ми обясни тази магия с нещо по- различно от "на Коледа стават чудеса" или, че Мерцедеса се е отремонтирал сам, както ми обясни един майстор, ще съм много благодарен
сваляш и носиш за ремонт на втулки---за 50лв ше е като ново
Публикувано 03 декември 2007 - 20:24
Проблема може да не е във втулките, на предния ми мерцедес Е200 при подобни симптоми един майстор сложи някакъв чип-или нещо подобно и оправи проблема с доживотна гаранция сега на новия пак има същия проблем и пак ще ходя при него като ми се отвори време, тогава ще пиша по-подробно за тази платка.
Публикувано 03 декември 2007 - 23:33
Моторчето на парното е с двойна перка и си има две втулки. Може да причегъртва ако е събрало листа, но си мисля че въздуха минава първо през филтър, преди да влезе през перките, радиаторчето и изпарителя. Имах такъв проблем с моето и направих грешка че го разглобих - има си хитринки които не ги знаех. Ако климата е оригинален /не италиански/ моторчето се сваля лесно /не съм свалял на СЕ но на 124-да/ и като го завъртиш на ръка ще си проличи къде е болката. Ако е то пиши и да те пращам при този, който направи моето.
Публикувано 03 декември 2007 - 23:51
Втулки са, иначе няма логика да се засилва свиренето при завой, най-вече ляв Иначе миналата година ходих при майстор, мой приятел (голяма грешка), та гледах как ми свали моторчето, нямаше тези трудности като колегите с италянските климатици, гледа го, мига на парцали, после го омаза с някакав маргарин иказа че сам готов... Резултата беше по пискливо свирене и ужасна миризма в купето, а резултата от тези две неща мранкаща приятелка ... абе нямам думи Това с отремонтирането на моторчето е супер и цената е направо подарък, но как да го сваля сам моторчето, ако знаете каде могат на место да го свалят и отремонтират
Публикувано 04 декември 2007 - 04:14
.
Публикувано 07 декември 2007 - 18:00
свалих го едната втулка е мн разбита и е на ремонт като ми я варнат ще я сложа и ще кажа дали е било само това или има и др проблем иначе гадно се сваля
Публикувано 13 декември 2007 - 20:40
оправих втулаката на моторчето ама пак не ватрти премерих кабелите и до тях не идва ток каде да тарса проблема някои може ли да ме насочи
Публикувано 13 декември 2007 - 21:14
крайното стъпало за управление на вентилатора в купето!
Иди в най близкия сервиз за Мерцедес Бенц,да ти я прегледат/повредения вентилатор ти е изгорил стъпалото/,....,защото с лаици ще си патиш и плащаш като поп,..а ефекта ще е нулев!
Успех!
Иди в най близкия сервиз за Мерцедес Бенц,да ти я прегледат/повредения вентилатор ти е изгорил стъпалото/,....,защото с лаици ще си патиш и плащаш като поп,..а ефекта ще е нулев!
Успех!
Публикувано 13 декември 2007 - 21:29
Може ли малко утонение, климатик или "климатроник", ако е климатик, съмнявам се да изгори нещо освен предпазител (по нашенски бушон), а ако е климатроник има един таралеж под фентилатора на който е залепено блокчето дето управлява оборотите и ако е изгорел не е добре....
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни