Този пост е редактиран от ALEXONE™: 22 ноември 2007 - 17:35
ALEXONE-Редактирано заглавие

Гумата опира в калникаW124
Започната от ilkoh, 22 ное 2007 - 14:27:25
52 мнения по тази тема
Публикувано 22 ноември 2007 - 14:27
Колеги имам 124 200Д и имам следния пхроблев:При ляв завой понякога /при оприделен ъгъл на завиване/ ми се удри гумата в калника.Сменил съм пружините и амортисьорите и никакъв ефект.Като меря колата /от земята до калника/ от ляво е с 1см. по ниска.Дайте съвет какво да правя.Ходих по разни майстори и само вдигат ръмене.Сложих подложка и пак няма ефек.
Публикувано 22 ноември 2007 - 17:39
А гумите как са?
Оригиналния размер ли са,колата удряна ли е,отиди да ти замерят геометрията.
И моляте оправи си правописа.
Оригиналния размер ли са,колата удряна ли е,отиди да ти замерят геометрията.
И моляте оправи си правописа.
Публикувано 22 ноември 2007 - 22:35
А гумите как са?
Гумите са 195/65/15.При замерване на геометрията имаше 5мм разлика.Да била е чукната от дясно.
Публикувано 23 ноември 2007 - 00:44
Имах абсолютно същия проблем с този размер гуми.Преди това смених амортисъори и понеже пружините ми са читави,бях решил да сменям само подложките.В крайна сметка сложих за предни -195/55/15 и нямам никакви ядове.А преди да сложа проблемните като размер 195/65/15 бях с 195/60/15 и също НЕ МИ ОПИРАШЕ в левия калник.Гумите са 195/65/15.При замерване на геометрията имаше 5мм разлика.Да била е чукната от дясно.
Публикувано 23 ноември 2007 - 10:28
Имах абсолютно същия проблем с този размер гуми.Преди това смених амортисъори и понеже пружините ми са читави,бях решил да сменям само подложките.В крайна сметка сложих за предни -195/55/15 и нямам никакви ядове.А преди да сложа проблемните като размер 195/65/15 бях с 195/60/15 и също НЕ МИ ОПИРАШЕ в левия калник.
Абе колеги, какво правите вие бе, хората 17-цолови гуми слагат и не им опират.
195/65-15 са стандартните гуми за 124- и НЯМА начин да опрат където и да било, стига всичко да е наред!
С две думи, търсете какво е криво или строшено.
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603
Публикувано 23 ноември 2007 - 12:22
Сигурен ли си че джантите са за тази кола ако стърчат повече може да се получи проблема
Публикувано 23 ноември 2007 - 12:50
Джантите са стандартни за 124.Сигурен ли си че джантите са за тази кола ако стърчат повече може да се получи проблема
Публикувано 23 ноември 2007 - 12:52
И аз мислих да сменя гумите ама и 4 са ми нови.Ако сложа ниски само две няма ли да има проблем.И защо закача само в ляво?Имах абсолютно същия проблем с този размер гуми.Преди това смених амортисъори и понеже пружините ми са читави,бях решил да сменям само подложките.В крайна сметка сложих за предни -195/55/15 и нямам никакви ядове.А преди да сложа проблемните като размер 195/65/15 бях с 195/60/15 и също НЕ МИ ОПИРАШЕ в левия калник.
Публикувано 23 ноември 2007 - 13:10
1. Смятам че удара не е бил много малъкИ аз мислих да сменя гумите ама и 4 са ми нови.Ако сложа ниски само две няма ли да има проблем.И защо закача само в ляво?
2. Сигурен ли си че опира в калника? Огъва ли го, оставя ли следи по него, износва ли лявата гума?
3. Мисля, че като са я правили след удара нещо не е доизпипано:
- премери колко излиза навън лявата гума, колко излиза дясната, и ако имаш възможност провери на същата 124 колко са тези отстояния
- премери разстоянието което е отпред на гумата (до бронята) и отзад (до калника), аналогично и на дясната и пак сравни с друга 124-ка
4. Малко е вероятно но съм виждал с очите си как "майстор" слага ляв шарнир и накрайник отдясно и обратното!!!
5. Провери местата на захващане на основните елементи на окачването за удари, заварки, допълнителни приставки и т.н.
Всички тези неща можеш и сам да направиш, след което пиши за да видим "ша еде ли Асан баница"

Застраховки Каско и ГО - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано 23 ноември 2007 - 14:10
2. Опира и много малко е огъната веждата/така е вече година/ без да прави повече бели на веждата.Трябва да се загледаш за да видиш веждата. На гумата нищо и няма.1. Смятам че удара не е бил много малък
2. Сигурен ли си че опира в калника? Огъва ли го, оставя ли следи по него, износва ли лявата гума?
3. Мисля, че като са я правили след удара нещо не е доизпипано:
- премери колко излиза навън лявата гума, колко излиза дясната, и ако имаш възможност провери на същата 124 колко са тези отстояния
- премери разстоянието което е отпред на гумата (до бронята) и отзад (до калника), аналогично и на дясната и пак сравни с друга 124-ка
4. Малко е вероятно но съм виждал с очите си как "майстор" слага ляв шарнир и накрайник отдясно и обратното!!!
5. Провери местата на захващане на основните елементи на окачването за удари, заварки, допълнителни приставки и т.н.
Всички тези неща можеш и сам да направиш, след което пиши за да видим "ша еде ли Асан баница"
3. Лявата е по навън 4-5мм.Сравнявал съм с други 124ки на при всяка е различно.Коя е със смачкани пружини, коя много вдигната и т.н.Интересно е че като я взех беше със спортни пружини.Така я карах няколко месеца и тогова не ми е закачала, а гумите бяха почти до калниците.Като сложих нормални и се появи проблема.
5. Проверявал съм.Изглежда, че всичко е наред.Един майстор ми каза, че лявото ухо /където влиза пружината горе/ е със сантиметър по високо от това от дясно обаче така и не можа да ме обеди, че е прав.Небеше много сигурен дали правилно замерва.
Публикувано 23 ноември 2007 - 14:29
- премери разстоянието което е отпред на гумата (до бронята) и отзад (до калника), аналогично и на дясната и пак сравни с друга 124-ка2. Опира и много малко е огъната веждата/така е вече година/ без да прави повече бели на веждата.Трябва да се загледаш за да видиш веждата. На гумата нищо и няма.
3. Лявата е по навън 4-5мм.Сравнявал съм с други 124ки на при всяка е различно.Коя е със смачкани пружини, коя много вдигната и т.н.Интересно е че като я взех беше със спортни пружини.Така я карах няколко месеца и тогова не ми е закачала, а гумите бяха почти до калниците.Като сложих нормални и се появи проблема.
5. Проверявал съм.Изглежда, че всичко е наред.Един майстор ми каза, че лявото ухо /където влиза пружината горе/ е със сантиметър по високо от това от дясно обаче така и не можа да ме обеди, че е прав.Небеше много сигурен дали правилно замерва.

Публикувано 23 ноември 2007 - 14:32
Как да проверя?Никак нвма да е излишно да си провериш офсета(ЕТ-то) на джантите!Виждал съм "комплект" джанти втора употреба с 3 различни офсета!!!Инак на външен вид си изглеждат съвсем еднакви!
Публикувано 23 ноември 2007 - 14:43
Като погледнеш джантата между отворите за болтовете си го пише ЕТ-тоКак да проверя?

Публикувано 23 ноември 2007 - 15:41
-На лявата гума до бронята е 5см. а до калника 3,5см. На дясната до бронята 3,5см. до калника 6см.- премери разстоянието което е отпред на гумата (до бронята) и отзад (до калника), аналогично и на дясната и пак сравни с друга 124-ка
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни