проблем с чистачката на 190
Започната от radi B, 21 ное 2007 - 13:25:33
11 мнения по тази тема
Публикувано 21 ноември 2007 - 13:25
имам проблем чистачката ми отказа да работи незкам какъв е проблема но асмо чистачката неработи пръскалката си функционира перфектно искам да ви питам само от каде мога да си купя целия механизъм защото ми казаха че тази чистачка е на някакъв гребен който най-жероштно се е изял
кажете само от каде мога да си купя и горе доло колко струва
чистачката е от по-новите(87год)
мерцедесът е гениален в своята си простота
Публикувано 21 ноември 2007 - 13:43
Втора ръка от моргите - нова е много скъпаимам проблем чистачката ми отказа да работи незкам какъв е проблема но асмо чистачката неработи пръскалката си функционира перфектно искам да ви питам само от каде мога да си купя целия механизъм защото ми казаха че тази чистачка е на някакъв гребен който най-жероштно се е изял
Но все си мисля , че преди да купуваш е необходимо малко други манипулации да изпълниш
Ти си знаеш, твоя воля
Застраховки Каско и ГО - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано 22 ноември 2007 - 13:49
На мен също ми отказа една вечер, и на другия ден пораспитах , поразрових насам натам и разбрах че може да идва от контактния ключ. Даваш на контакт палиш и пускаш чистачката и парното (защото има вероятност да спре то) след това докато е запалена колата започваш леко да вартиш ключа (за палене) на ляво и дясно, ако чистачката тръгне проблема ти е в ключа за палене. Такъв беше проблема при мене(идваше от контактния ключ)
Публикувано 22 ноември 2007 - 14:25
Колеги, на мойта пура назоеих чистачките, в следствие на което се оказа че едното рамо на механизма се е извадило от шарнирната връзка. Тази връзка е от метална и пластмасова част, като при мен се беше счупила пластмасовата... И аз се раяззвънях напред наза и се оказа че трябва да търся втора ръка. Само дето и втора ръка не знам колко ще изкара...
Затова - при един стругар. Направихме нов детайл от полиамид и сега ми предстои да монтирам само чистачиките.
Моя съвет е да разглобиш механизма и да видиш - ако е пластмасовия чарк е по-добре да ти го направи някой, защото ако вземеш 2-ра ръка не е ясно колко ще кара...
:-)
Затова - при един стругар. Направихме нов детайл от полиамид и сега ми предстои да монтирам само чистачиките.
Моя съвет е да разглобиш механизма и да видиш - ако е пластмасовия чарк е по-добре да ти го направи някой, защото ако вземеш 2-ра ръка не е ясно колко ще кара...
:-)
Публикувано 22 ноември 2007 - 15:56
разбра се кое е било моторчето утре или други ден ще го оправя благодаря на всички които се отзоваха
мерцедесът е гениален в своята си простота
Публикувано 22 ноември 2007 - 17:02
Radi4,
Ти си го закъсал приятел
Кото отидеш при арабелите на Симеон за бронята и решетката ,търси и чистачка или поне остатъци от някоя чупена та да да си направиш твойта
Там има "офиси" пълни с такива ел. части
Ти си го закъсал приятел
Кото отидеш при арабелите на Симеон за бронята и решетката ,търси и чистачка или поне остатъци от някоя чупена та да да си направиш твойта
Там има "офиси" пълни с такива ел. части
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 22 ноември 2007 - 17:48
Ако се решиш на ново моторче което до колкото знам върви с механизма ти трябват около 400 кинта. Лоша работа и аз имах проблем ама майстора ми (не е в сервиза на мерцедес), ми го ремонтира, и сега с магарясва само от време на време. Работата при мене е там че кат го пусна понякога на пауза и не може да се спре и чистачката си маха постоянно без паузи направо си пере там. Завъртам ключа на нула ама чистачката си маха ли маха. Проблема бил в някакви механични чукурми които спират моторчето та те са се износили и моторчето си върти постоянно. Ама за сега рядко го прави тъй че минах с 10 кинта.
Публикувано 23 ноември 2007 - 16:42
По-скоро проблема ти е в релето,то командва интервалите и всичко останало аз имам проблем ,че като я пуса да напражи един обород и да спре в повечето случаи спира където си поиска,рядко прави цял оборот.Обаче доколкото разбрах релето е само едно и било доста скъпчко ,така че май ще си я ползвам такаАко се решиш на ново моторче което до колкото знам върви с механизма ти трябват около 400 кинта. Лоша работа и аз имах проблем ама майстора ми (не е в сервиза на мерцедес), ми го ремонтира, и сега с магарясва само от време на време. Работата при мене е там че кат го пусна понякога на пауза и не може да се спре и чистачката си маха постоянно без паузи направо си пере там. Завъртам ключа на нула ама чистачката си маха ли маха. Проблема бил в някакви механични чукурми които спират моторчето та те са се износили и моторчето си върти постоянно. Ама за сега рядко го прави тъй че минах с 10 кинта.
190д 2,0 перфектния автомобил
Публикувано 23 ноември 2007 - 23:51
237лв без ДДС в Балкан СтарОбаче доколкото разбрах релето е само едно и било доста скъпчко ,така че май ще си я ползвам така
Публикувано 25 ноември 2007 - 17:09
дам ще пропусна засега не ми пречи чак толкова237лв без ДДС в Балкан Стар
190д 2,0 перфектния автомобил
Публикувано 07 декември 2007 - 16:33
ПФФ аз сащо имам проблем с моторчето на чистачките.Модела е Ц200 202 2000г ЦДИ.Обаче нямам време да обикалям да тарся стругар за да заменя тази тапа пласамасова част, която ме остави да карам цял час в дажда по тамно.Но както и да е порачах нова оригинална уж на МБ но цената ме закопа СТРУВАЛА 610лв и това ако не е обир нз.Нова глала струва 2800лв а това гадно малко нещо тцтц.Добре 4е не я купих аз тая цедка бая пари глатна вече.
Публикувано 07 декември 2007 - 21:28
колега, когато и помогнеш с ръка тръгва ли. Ако тръгва значи трябва да отвориш механизма който е между моторчето и рамото на чистачкато. Там има иглен лагер който с годините се износва и от там влиза вода в този механизъм и блокирва. Отвори го, смажи го и си готов. И внимавай, когато го разглобяваш си сложи белези навсякъде, за да можеш да я зглобиш правилно. Успех. И не е много лесно.
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни