Странни лампи по таблотоСъвет
Започната от didore, 25 апр 2006 - 09:36:42
9 мнения по тази тема
Публикувано 25 април 2006 - 09:36
Здравейте,
Имам 124 300D 1986г. Имам проблем на който доста време не мога да намеря решение. Когато светна фаровете и светва лампата на АБС. Така и не намерих решение и реших да извадя лампата за да не ме дразни. Когато отворих таблото и извадих въпросната лампа забелязах празно място до нея. Сложих лампа и резултата е:
Когато дам на контакт и почнат да подгряват свещите светва една оранжева лампа точно до АБС. Когато запаля тя изгасва и светва до нея зелена. Някой може ли да ми обесни за какво са тези лампи:
Имам 124 300D 1986г. Имам проблем на който доста време не мога да намеря решение. Когато светна фаровете и светва лампата на АБС. Така и не намерих решение и реших да извадя лампата за да не ме дразни. Когато отворих таблото и извадих въпросната лампа забелязах празно място до нея. Сложих лампа и резултата е:
Когато дам на контакт и почнат да подгряват свещите светва една оранжева лампа точно до АБС. Когато запаля тя изгасва и светва до нея зелена. Някой може ли да ми обесни за какво са тези лампи:
Публикувано 25 април 2006 - 10:44
Мерси за снимките.
Оказа се, че при мен това са лампите на SRS - оранжева и ASR - зелена. Но тъй като нямам такива екстри не ги и пише на таблото . Май и тях ще ги махна . Ивсе пак ако някой даде съвет защо само при включени фарове ми свети АБС ще съм благодарен.
Оказа се, че при мен това са лампите на SRS - оранжева и ASR - зелена. Но тъй като нямам такива екстри не ги и пише на таблото . Май и тях ще ги махна . Ивсе пак ако някой даде съвет защо само при включени фарове ми свети АБС ще съм благодарен.
Публикувано 25 април 2006 - 16:28
А опцията просто да са ти разменили местата на лампите? Защото на мен ми го бяха направили при смяна на осветление на таблото и какво ли не направих , за да ми изгасне лампата за АБС-а, ама не искаше, докато не сипах вода в казанчето на чистачките.
защото лампите са на букса, закачена на жичка и... слага се в която дупка пожелаеш
защото лампите са на букса, закачена на жичка и... слага се в която дупка пожелаеш
Публикувано 25 април 2006 - 21:01
Много благодаря за отговорите. Ще проверя лампите и кабелите за подобни издевателства. Колата я имам от година и не мога да повярвам че за тези години единствените ми проблеми са свързани с 3 лампи и един кабел за който ще спомена
Ходих на реглаж на преден и заден мост. Когато качиха колата на високо отзад има пласмасова кора която при бензиновите покрива май бензиновата помпа. При мен си седи просто така, но в нея намерих кабел който не мога да разбера от къде е. Дължината му стига до дифа но не разбрах къде се включва. Ако някой има предположения
Ходих на реглаж на преден и заден мост. Когато качиха колата на високо отзад има пласмасова кора която при бензиновите покрива май бензиновата помпа. При мен си седи просто така, но в нея намерих кабел който не мога да разбера от къде е. Дължината му стига до дифа но не разбрах къде се включва. Ако някой има предположения
Публикувано 25 април 2006 - 21:37
Майстори <_< <_<А опцията просто да са ти разменили местата на лампите? Защото на мен ми го бяха направили при смяна на осветление на таблото и какво ли не направих , за да ми изгасне лампата за АБС-а, ама не искаше, докато не сипах вода в казанчето на чистачките.
Публикувано 26 април 2006 - 10:21
Лампата на ABS-а светва, коагато напрежението във системата падне много - някъде до под 11 V. Най-лесното е първо да си премериш тоците, особено при натоварване с консуматори (фарове и тнт).
А за кабела към диференциала - виж дали кабела на ABS-датчика си е на мястото - откъм предната страна на диференциала, където влиза кардана.
Ако това е кабела за ABS-a, лампата може да свети и затова.
А за кабела към диференциала - виж дали кабела на ABS-датчика си е на мястото - откъм предната страна на диференциала, където влиза кардана.
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603
Публикувано 26 април 2006 - 10:35
...и както се казва да сии реши двата проблема с един кабелЛампата на ABS-а светва, коагато напрежението във системата падне много - някъде до под 11 V. Най-лесното е първо да си премериш тоците, особено при натоварване с консуматори (фарове и тнт).
Публикувано 26 април 2006 - 13:02
Не, точно ABS има предвид.ABS - в смисъл на ASD, или?
При модела на колегата датчика на ABS-a за задните колела е един и се намира на диференциала.
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
Публикувано 27 април 2006 - 19:18
блока на АСД взима сигнал от блока на АБС и ако АБС-а не е наред то тогава и АСД няма да работи.
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR
Публикувано 07 юни 2006 - 19:19
www.gdtm.net!!Къде е тази зелена ламба,бе колега? Единствените зелени светлини по таблото са тези за мигачите - виж да не палиш на ляв мигач, че май само оттам може да е това :P
http://gdtm.net/w124rusGuide/010.htm
http://gdtm.net/w124rusGuide/011.htm
я посочи да видим коя е тази лампа?
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни