Сфери за Комбито?
		 Започната от sashooRS, 19 ное 2007 - 21:50:46 

11 мнения по тази тема

Публикувано 19 ноември 2007 - 21:50
					Привет Колеги,
Днеска пътувах с един приятел и не остана доволен от возията на колицата ми???
,та как да се разбере дали сферите на комбито ми са смяна??
И Стават ли от 124ка за 210ка??
аиде Комбаджий дайте акъл....,амортисъорите са ОК!

Днеска пътувах с един приятел и не остана доволен от возията на колицата ми???
,та как да се разбере дали сферите на комбито ми са смяна??
И Стават ли от 124ка за 210ка??
аиде Комбаджий дайте акъл....,амортисъорите са ОК!

Публикувано 19 ноември 2007 - 22:19
					И при мене го има думкането при неравности....,иначе пък не клати много...,не е вирнала задницата....май наистина на сфери отиват нещата.
Днеска купих маслото в Ивайджет - 36лв литъра за сферките искат по 219 парчето!!и смяната кой знае колко.... баси харча изневиделица
  за сферките искат по 219 парчето!!и смяната кой знае колко.... баси харча изневиделица  

Днеска купих маслото в Ивайджет - 36лв литъра
 за сферките искат по 219 парчето!!и смяната кой знае колко.... баси харча изневиделица

Публикувано 20 ноември 2007 - 01:32
не е вирнала задницата....
не е нужно да я е вирнала, за да се заключи че е спукала сферите

Публикувано 28 ноември 2007 - 18:54
					Нещо интересно по темата с комбитата.аз имам 124 комби и от 4 месеца друса та се оказаха сферите накрая.тук във форума четох много и останах с впечатление че тези сфери май са сериен дефект.бях решил вече да прежаля 330 лв. и да купя 2 нови но един мой познат който има същата кола ми каза че и него е споходил същия проблем и са му напълнили сферите с азот срещу 30лв двете и сега колата е ОК!!!слагали им нещо като вентили и ако пак изпуснат несе демонтират а се пълнят намясто.Аз в събота ще демонтирам моите и при майстора да видим какво ще става.

S 124 200 TE 16

Публикувано 28 ноември 2007 - 22:11
Азот в маслени сфериНещо интересно по темата с комбитата.аз имам 124 комби и от 4 месеца друса та се оказаха сферите накрая.тук във форума четох много и останах с впечатление че тези сфери май са сериен дефект.бях решил вече да прежаля 330 лв. и да купя 2 нови но един мой познат който има същата кола ми каза че и него е споходил същия проблем и са му напълнили сферите с азот срещу 30лв двете и сега колата е ОК!!!слагали им нещо като вентили и ако пак изпуснат несе демонтират а се пълнят намясто.Аз в събота ще демонтирам моите и при майстора да видим какво ще става.
 Добре звучи Аз на старото комби ги смених с сфери лендфиордер и съм супер доволен. Как да разбереш дали работят ами мноро лесно отвори багажника и помоли твои приятели да седнат отзат колата ще клекне запалия и седни и ти отзат за максимум минута колата трябва да се вдигне както е била ако не си за смяна в моето комби съм качвак 500кг + аз и още един човек и то застава все едно е празно. Нали за това се нарича нивомат защото подържа нивото. Това за мен е една супер ЕКСТРА.
  Добре звучи Аз на старото комби ги смених с сфери лендфиордер и съм супер доволен. Как да разбереш дали работят ами мноро лесно отвори багажника и помоли твои приятели да седнат отзат колата ще клекне запалия и седни и ти отзат за максимум минута колата трябва да се вдигне както е била ако не си за смяна в моето комби съм качвак 500кг + аз и още един човек и то застава все едно е празно. Нали за това се нарича нивомат защото подържа нивото. Това за мен е една супер ЕКСТРА.

Публикувано 29 ноември 2007 - 00:29
ма грам не си наясно как работи нивомата и какво има в сферата...Азот в маслени сфери
естествено че има азот, та нали това е демпфиращия газ.
ако спукаш сферите, нивомата пак ще ти работи, задницата пак ще си държи нивото, но няма да има демпфиране и по неравностите амортисьорът неможе да се свие и затова задницата подскача.
сега ще питаш защо задницата кляка малко когато спукаш сферите, ами защото спуканата камера се напълва с масло и ако не долееш в нивомат казанчето, маслото ще е недостатъчно за да вдигне задницата
нивомата е много здраво окачване, но сверите се пукат веднъж на 10-15 години....

Публикувано 29 ноември 2007 - 00:57
Колега не е сериен дефектНещо интересно по темата с комбитата.аз имам 124 комби и от 4 месеца друса та се оказаха сферите накрая.тук във форума четох много и останах с впечатление че тези сфери май са сериен дефект.бях решил вече да прежаля 330 лв. и да купя 2 нови но един мой познат който има същата кола ми каза че и него е споходил същия проблем и са му напълнили сферите с азот срещу 30лв двете и сега колата е ОК!!!слагали им нещо като вентили и ако пак изпуснат несе демонтират а се пълнят намясто.Аз в събота ще демонтирам моите и при майстора да видим какво ще става.
 просто километрите са им в повече
  просто километрите са им в повече  

В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!

Публикувано 03 февруари 2008 - 15:05
					От колега който има  124-ка 300тd знам че смени сфери двете ги взе с отстъпка общо за 280лв. смени ги но видя доста зор при реглажа на нивото.Трябваще да се покатерят няколко души в комбито и да регулира.Признака за спукани/мембраната отива на кино/ сфери е че колата вози като каруца,т.е. друса яко   по неравностите.  

Публикувано 03 февруари 2008 - 18:55
					А аз чртох една тема как на тия свери им слагат нормално окачване и сверите фьрчат през прозореца.Комбита,140 модели,купета...........писна им на хората

.

Публикувано 03 февруари 2008 - 21:30
					и не виждам нищо лошо в тва. едно време бабами на ЛАДА комби само нивомати е имала. пълниш с картофи, цимент и сиганчета докато опре в земята задницата и след това продължаваш по-тавана, след това в ремаркето

Публикувано 03 февруари 2008 - 21:34
					Няма лошо,темата е ХИТ у тукашния форум   

.

Публикувано 04 декември 2009 - 13:56
					На мен ми предскои евентуално покупка на комби w210 и се чудя и мая дали ще си струва потдръжката на този новомат.
Колко често се налага смяна на свефи? Цената им вече ми е известна.
Колко струва маслото и колко литра събира системата? Четох че се сменявало на 60х.км ???
Веднъж отремонтирани налага ли се следващо и колко често?

Колко често се налага смяна на свефи? Цената им вече ми е известна.
Колко струва маслото и колко литра събира системата? Четох че се сменявало на 60х.км ???
Веднъж отремонтирани налага ли се следващо и колко често?
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни