Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

спирачни дискове

• Please log in to reply
18 мнения по тази тема

#1 калоян

калоян

Чирак

• Потребители на форума
  • 203 Мнения:
  • Град:Севлиево
  • Автомобил:
    W211 2,7CDI-2001-черен металик.W201-хобито- 2.0 бензин 1992-черен металик

Публикувано 17 ноември 2007 - 19:46

Здравейте колеги.Някой купувал ли е от Ивайжет спирачни дискове за Мерцедеса си и дали сте доволни?Да не бият,да не мятат , Оригинални ли са?Питам без значение за кой модел МБ.Благодаря Ви за отговора. :flagMB new:
  • 0

#2 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2098 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes SL350 2010 316hp
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 ноември 2007 - 19:55

Здравейте колеги.Някой купувал ли е от Ивайжет спирачни дискове за Мерцедеса си и дали сте доволни?Да не бият,да не мятат , Оригинални ли са?Питам без значение за кой модел МБ.Благодаря Ви за отговора. :flagMB new:

Там са оригинални проблеми няма, но дори да си вземеш и от друг производител не би трябвало да "бият и мятат"
  • 0

#3 калоян

калоян

Чирак

• Потребители на форума
  • 203 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 18 ноември 2007 - 09:31

Там са оригинални проблеми няма, но дори да си вземеш и от друг производител не би трябвало да "бият и мятат"

Имам един приятел, който си купи от Ауто плюс на паджит мисля бяха (уж дъщерна фирма на техтар била) и влезе в един филм :kill_myself:пристъргва ги и след време пак се изкривиха. Не съм убеден,че от където и да купиш спирачни дескове ще улучиш на безпроблемни.Няма го вече старото желязо,сега може би ги правят от халва.За това исках да се консултирам с Вас някой ако е купувал от Ивайжет да сподели опита си.Надявам се там да са точни.
  • 0

#4 vaakata

vaakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    C250TD , 1996 година(продаден),
    Е350 (W211) - facelift 2006.

Публикувано 18 ноември 2007 - 10:52

Ммм да кофти е с тдисковете. вики тука в русе, си взе дискове АТЕ от ДАСКАЛОВ, и също ги престъргва. И на мене ми предсоти след няколко хиляди километра да ги сменям. В БАЛКАНСТАР за моята са 180 лева ама незнам какви са. :dontknow: Някой знае ли хубави ли са, боклуци ли са. По добре ако са читави да дам някой лев отгоре и да ми е мирна главата от колкото да са ядосвам и ходя по стругари.
  • 0

#5 калоян

калоян

Чирак

• Потребители на форума
  • 203 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 18 ноември 2007 - 11:54

Именно за това иде реч.Питай патило.
  • 0

#6 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 18 ноември 2007 - 12:05

Дилърите продават само оригинални дискове!
Производителя реално е Brembo,..но това не е отбелязано никъде по корпуса!

Единствено е набит номенклатурния номер по МЕРЦЕДЕС,..и са боядисани в сиво/цинково покритие/

Слагаш нови дискове с нови накладки,...и ЗАБРАВЯШ!
  • 0

#7 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2098 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 ноември 2007 - 15:37

Аз на всичките ми коли съм взимал все от ауто+ дискове и досега не съм имал проблеми а съм сменил на няколко коли даже преди 6-7 хиляди км. и на S класата си ги смених 4те диска и накладки и нямат никакъв проблем. Винаги сменям дискове не поради кривост а заради износване. Просто трябва да се спазва правилото първите 200-300км да се спира по леко и не рязко и после няма проблеми.
  • 0

#8 vaakata

vaakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 18 ноември 2007 - 17:38

Аз на всичките ми коли съм взимал все от ауто+ дискове и досега не съм имал проблеми а съм сменил на няколко коли даже преди 6-7 хиляди км. и на S класата си ги смених 4те диска и накладки и нямат никакъв проблем. Винаги сменям дискове не поради кривост а заради износване. Просто трябва да се спазва правилото първите 200-300км да се спира по леко и не рязко и после няма проблеми.

Каква марка са?
  • 0

#9 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2098 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 ноември 2007 - 17:46

Каква марка са?

За дисковете не помня бяха в червени кутии а накладките бяха Pagid, имам им доверие за такива неща на ауто+ и затова не съм запомнил марката.
  • 0

#10 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 18 ноември 2007 - 23:23

Дилърите продават само оригинални дискове!
Производителя реално е Brembo,..но това не е отбелязано никъде по корпуса!

Единствено е набит номенклатурния номер по МЕРЦЕДЕС,..и са боядисани в сиво/цинково покритие/

Слагаш нови дискове с нови накладки,...и ЗАБРАВЯШ!

аз пък знам че на пурата, цялата спирачна система е ATE и частите ОЕМ са пак АТЕ. но за дисковете--необърнах внимание дали има логото на АТЕ някъде....

иначе дисковете на АТЕ, ФЕРОДО, БРЕМБО нямат грижи
  • 0

#11 vaakata

vaakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 24 ноември 2007 - 01:21

Бе много ги хвалите тез АТЕ ама аз се разубедих. Един си сложи на 190-ката предни дискове + накладки АТЕ. Че спира, спира си, дискове не яде, обаче скрибуца, и то не е слабо. Не е болка за умиране ама аз неща да ми спира кат локомотив колата. ВИКИ от русе той е член и на клуба също си взе АТЕ накладки и тои каза че и неговите скърцат. Аз не искам скърцане направо ще се застрелям ако след като дам 150 лв за дискове и 90 лв за накладки и да дрънчат. Трябва да беся хора. И май ще си взема накрая дискове от БАЛКАН СТАР в русе разбрах че е ЕВРОСТАР май все там направо от там. 180 кинта и толкос а за накладки май ПАГИД ще са.
  • 0

#12 w201fen

w201fen

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 22 Мнения:
  • Интереси:моторни спортове

Публикувано 24 ноември 2007 - 12:29

Бе много ги хвалите тез АТЕ ама аз се разубедих. Един си сложи на 190-ката предни дискове + накладки АТЕ. Че спира, спира си, дискове не яде, обаче скрибуца, и то не е слабо. Не е болка за умиране ама аз неща да ми спира кат локомотив колата. ВИКИ от русе той е член и на клуба също си взе АТЕ накладки и тои каза че и неговите скърцат. Аз не искам скърцане направо ще се застрелям ако след като дам 150 лв за дискове и 90 лв за накладки и да дрънчат. Трябва да беся хора. И май ще си взема накрая дискове от БАЛКАН СТАР в русе разбрах че е ЕВРОСТАР май все там направо от там. 180 кинта и толкос а за накладки май ПАГИД ще са.

и след тва като ги сложиш тез спирачки ша ми скочиш ли :drift1:
много обичам да меря коли на течни въглища с турбо :lol:
  • 0

#13 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 24 ноември 2007 - 15:09

АТЕ отдавна не са това,което бяха!Доколкото знам са ги купили жабарите и са омакаронили нещата!!!Паджид също изобщо не са върха на елхата-средна хубост...!За накладки"Textar",но от по-хубавия и скъп,щото има два вида-в синя,или в жълта кутия,като разликата в качеството и цената е голяма!А,относно спирачните дискове,който може да си позволи от балканстар,или ивайжет няма да сбърка!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#14 vaakata

vaakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 24 ноември 2007 - 16:01

и след тва като ги сложиш тез спирачки ша ми скочиш ли :drift1:
много обичам да меря коли на течни въглища с турбо :lol:

Оле ти сериозно ли мислиш че 190 - ката вари повече. Може ако е бутана да върви ама ако е сериина просто си го избии от главата. Няакой път може да пробваме! :drift1:
  • 0

#15 Kotitu

Kotitu

Напреднал

• Потребители на форума
  • 440 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 ноември 2007 - 18:01

Пичуви, споко! Темата е "Спирачни дискове" не "Коя върви повече".
Последно си смених дисковете с накладките за сто и малко лева от Козлодуй (улицата де) - спира, не тресе, не скърца... то друго не ме интересува.
Някакви немски бяха, не помня какви.
  • 0

Old Mercs don't die, they just get faster!

"Опит се трупа собственоръчно, собственокрачно и най-вече собственогъзно..."

190E 2.0i WDB2010241F806491

4 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 4 гости, 0 анонимни