Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Развалиха ли газта?

• Please log in to reply
15 мнения по тази тема

#1 ∙JOKER∙

∙JOKER∙

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 16 ноември 2007 - 16:29

Колеги ,от месец два забелязах ,че колата ми гори повече газ.От 75-85км за 10лв извън града ми падна на 60-70 ,ужас .Звънах едно телефонче на един познат дето работи в един сервиз,та той ми каза ,че газта са я развалили .Онзи ден с пет лева в града изминах 20км :angry а преди поне 35км ,незнам какво става колата си работи перфекно,да не е от студа ,незнам,аз я паля винаги на бензин.Но ми се струва ,че май е така както казва моя човек ,щото цената на гаста не се качва а миналата година стигна 1.2лв и после падна ,незнам избиват пари или нещо подобно.Ех ,хубави години бяха А92-0.40лв :D .Споделете мнения.

Този пост е редактиран от ALEXONE™: 16 ноември 2007 - 17:32
Редактирано заглавие

• 0

#2 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 16 ноември 2007 - 16:46

Нормално колега, кофти газ, но не забравяй и че е студеничко вече и зимата обикновено се качва разхода.
А и с това сипване за по 5лв. до никъде няма да стигнеш в тези задръствания в града ни ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#3 ∙JOKER∙

∙JOKER∙

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:

Публикувано 16 ноември 2007 - 16:48

Мисля да изчакам до лятото ,па ако и тогава дава такъв резултат карам я на сервиз.
  • 0

#4 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 16 ноември 2007 - 16:49

Мисля да изчакам до лятото ,па ако и тогава дава такъв резултат карам я на сервиз.

А каква ти е колата?
  • 0

logo-600-1002.png

#5 кафявият

кафявият

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Мнения:
  • Град:Видин

Публикувано 16 ноември 2007 - 17:11

Кво ли не развалиха,пак от бащами съм чул ,че газта убима двигателя и дефакто ти изяжда икономииката ,правиш основен ремонт на 80 000 хиляди километра и ти влизаш вътре дори ,аз затова карам или само на дизел и ли на бензин -само следиш разликите в ценит и кое е по ефтино на него.
  • 0

#6 ∙JOKER∙

∙JOKER∙

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:

Публикувано 16 ноември 2007 - 17:37

А каква ти е колата?

190Е 2.0л моно инжекция
  • 0

#7 ∙JOKER∙

∙JOKER∙

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:

Публикувано 16 ноември 2007 - 17:46

Кво ли не развалиха,пак от бащами съм чул ,че газта убима двигателя и дефакто ти изяжда икономииката ,правиш основен ремонт на 80 000 хиляди километра и ти влизаш вътре дори ,аз затова карам или само на дизел и ли на бензин -само следиш разликите в ценит и кое е по ефтино на него.

Прав си затова че ти унищожава колата ,пък и автомобилите не са замислени да се движат на газ, но какво да се прави при положение ,че преди де -три години газта беше 0.70лв а бензине 1.50лв,а отгоре на това и газта беше много качествена .Имам чувството ,че с всяка година ни продават все по гадна газ.Чакат ни много тежки години за енергоизточници .Накрая да не вземем да тръгнем с талиги с укачен един трилъч :D
  • 0

#8 yoshko

yoshko

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 16 ноември 2007 - 18:57

За газта не знам дали е по-лоша, но има още един фактор, който влияе на разхода на гориво - въздушният филтър! Още повече, че по нашите чисти и безпрашни улици и пътища 10 000 хил. км. са си напрово утопия. Нищо не ти пречи да го погледнеш.
  • 0

#9 Didomb

Didomb

Чирак

• Потребители на форума
  • 91 Мнения:
  • Град:Ruse

Публикувано 16 ноември 2007 - 19:19

Както казва колегата ,,JOKER'' от около 2 месеца има някакви проблеми с газта.При мен-разход 20/100 градско , 15/100 изв.гр. , намалена мощност , минимални обороти около 300об. , на около 3500об. забива и се колебае да ускорява ли или да спира.И това при 166 к.с.Ужас.Днес смених въздушния филтър-промяна никаква.В понеделник ще разглабям(пак)изпарителя за да прегледам отново мембраните.Един познат коментира пролема като ,,тежка фракция".Доколкото разбрах самата газ нямала изпаряемост.Ще съм благодарен ако някой коментира това.
  • 0
W124 260E 122Kw

#10 ∙JOKER∙

∙JOKER∙

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:

Публикувано 16 ноември 2007 - 19:34

Да бе, както си карам и по едно време решавам да ускоря ама си оставам само с решението,намалям и без да натискам педала (само го държа на едно и също място) мога още да изкарам 5-6км а и повече,незнам к`во става ,е верно,че газовата ми уредба не е минавала преглед от 2001г. насам но до сега съм нямал никакви проблеми
  • 0

#11 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 16 ноември 2007 - 19:37

За газта не знам дали е по-лоша, но има още един фактор, който влияе на разхода на гориво - въздушният филтър! Още повече, че по нашите чисти и безпрашни улици и пътища 10 000 хил. км. са си напрово утопия. Нищо не ти пречи да го погледнеш.

Въздушния филтър "играе" ли,когато колата е на газ-нали почти се затваря въздуха?
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#12 Didomb

Didomb

Чирак

• Потребители на форума
  • 91 Мнения:
  • Град:Ruse

Публикувано 16 ноември 2007 - 19:50

Пламене,умен човек си...

Въздушния филтър "играе" ли,когато колата е на газ-нали почти се затваря въздуха?

Ами ако затъпчеш въздушния филтър с ръка,парцали и т.н. , какво става?Няма въздух-дърпа само газ.
  • 0
W124 260E 122Kw

#13 ∙JOKER∙

∙JOKER∙

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:

Публикувано 16 ноември 2007 - 20:01

Както казва колегата ,,JOKER'' от около 2 месеца има някакви проблеми с газта.При мен-разход 20/100 градско , 15/100 изв.гр. , намалена мощност , минимални обороти около 300об. , на около 3500об. забива и се колебае да ускорява ли или да спира.И това при 166 к.с.Ужас.Днес смених въздушния филтър-промяна никаква.В понеделник ще разглабям(пак)изпарителя за да прегледам отново мембраните.Един познат коментира пролема като ,,тежка фракция".Доколкото разбрах самата газ нямала изпаряемост.Ще съм благодарен ако някой коментира това.

Виж тука ако намериш нещо интересно
  • 0

#14 mercedestoni

mercedestoni

Напреднал

• Потребители на форума
  • 258 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    W124-300D, 1992 г.
    WDB1241301B737008

Публикувано 16 ноември 2007 - 20:29

Ей за туй се отказах от това супер гадно нещо пропан-бутана , карам си на метан и съм си супер :flagMB new: да не говорим че бенца поне според мен се представя по добре на метан от колкота на пропан ама това си е мое мнение . Успех на всички
  • 0

The Gods Made Heavy Metal

#15 кафявият

кафявият

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Мнения:
  • Град:Видин

Публикувано 16 ноември 2007 - 20:33

Еи тука у нашето село нема газ а ти на метан ,къде дават така,ние имаме тирове и караме на нафта за по 1лв
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни