Edited by ALEXONE™, 16 November 2007 - 17:32 .
Редактирано заглавие
Развалиха ли газта?
Started by ∙JOKER∙, 16 Nov 2007 - 16:29:30
15 replies to this topic
Posted 16 November 2007 - 16:29
Колеги ,от месец два забелязах ,че колата ми гори повече газ.От 75-85км за 10лв извън града ми падна на 60-70 ,ужас .Звънах едно телефонче на един познат дето работи в един сервиз,та той ми каза ,че газта са я развалили .Онзи ден с пет лева в града изминах 20км а преди поне 35км ,незнам какво става колата си работи перфекно,да не е от студа ,незнам,аз я паля винаги на бензин.Но ми се струва ,че май е така както казва моя човек ,щото цената на гаста не се качва а миналата година стигна 1.2лв и после падна ,незнам избиват пари или нещо подобно.Ех ,хубави години бяха А92-0.40лв .Споделете мнения.
Posted 16 November 2007 - 16:46
Нормално колега, кофти газ, но не забравяй и че е студеничко вече и зимата обикновено се качва разхода.
А и с това сипване за по 5лв. до никъде няма да стигнеш в тези задръствания в града ни
А и с това сипване за по 5лв. до никъде няма да стигнеш в тези задръствания в града ни
Posted 16 November 2007 - 16:48
Мисля да изчакам до лятото ,па ако и тогава дава такъв резултат карам я на сервиз.
Posted 16 November 2007 - 16:49
Мисля да изчакам до лятото ,па ако и тогава дава такъв резултат карам я на сервиз.
А каква ти е колата?
Posted 16 November 2007 - 17:11
Кво ли не развалиха,пак от бащами съм чул ,че газта убима двигателя и дефакто ти изяжда икономииката ,правиш основен ремонт на 80 000 хиляди километра и ти влизаш вътре дори ,аз затова карам или само на дизел и ли на бензин -само следиш разликите в ценит и кое е по ефтино на него.
Posted 16 November 2007 - 17:37
190Е 2.0л моно инжекцияА каква ти е колата?
Posted 16 November 2007 - 17:46
Прав си затова че ти унищожава колата ,пък и автомобилите не са замислени да се движат на газ, но какво да се прави при положение ,че преди де -три години газта беше 0.70лв а бензине 1.50лв,а отгоре на това и газта беше много качествена .Имам чувството ,че с всяка година ни продават все по гадна газ.Чакат ни много тежки години за енергоизточници .Накрая да не вземем да тръгнем с талиги с укачен един трилъчКво ли не развалиха,пак от бащами съм чул ,че газта убима двигателя и дефакто ти изяжда икономииката ,правиш основен ремонт на 80 000 хиляди километра и ти влизаш вътре дори ,аз затова карам или само на дизел и ли на бензин -само следиш разликите в ценит и кое е по ефтино на него.
Posted 16 November 2007 - 18:57
За газта не знам дали е по-лоша, но има още един фактор, който влияе на разхода на гориво - въздушният филтър! Още повече, че по нашите чисти и безпрашни улици и пътища 10 000 хил. км. са си напрово утопия. Нищо не ти пречи да го погледнеш.
Posted 16 November 2007 - 19:19
Както казва колегата ,,JOKER'' от около 2 месеца има някакви проблеми с газта.При мен-разход 20/100 градско , 15/100 изв.гр. , намалена мощност , минимални обороти около 300об. , на около 3500об. забива и се колебае да ускорява ли или да спира.И това при 166 к.с.Ужас.Днес смених въздушния филтър-промяна никаква.В понеделник ще разглабям(пак)изпарителя за да прегледам отново мембраните.Един познат коментира пролема като ,,тежка фракция".Доколкото разбрах самата газ нямала изпаряемост.Ще съм благодарен ако някой коментира това.
W124 260E 122Kw
Posted 16 November 2007 - 19:34
Да бе, както си карам и по едно време решавам да ускоря ама си оставам само с решението,намалям и без да натискам педала (само го държа на едно и също място) мога още да изкарам 5-6км а и повече,незнам к`во става ,е верно,че газовата ми уредба не е минавала преглед от 2001г. насам но до сега съм нямал никакви проблеми
Posted 16 November 2007 - 19:37
За газта не знам дали е по-лоша, но има още един фактор, който влияе на разхода на гориво - въздушният филтър! Още повече, че по нашите чисти и безпрашни улици и пътища 10 000 хил. км. са си напрово утопия. Нищо не ти пречи да го погледнеш.
Въздушния филтър "играе" ли,когато колата е на газ-нали почти се затваря въздуха?
Posted 16 November 2007 - 19:50
Пламене,умен човек си...
Ами ако затъпчеш въздушния филтър с ръка,парцали и т.н. , какво става?Няма въздух-дърпа само газ.
Въздушния филтър "играе" ли,когато колата е на газ-нали почти се затваря въздуха?
Ами ако затъпчеш въздушния филтър с ръка,парцали и т.н. , какво става?Няма въздух-дърпа само газ.
W124 260E 122Kw
Posted 16 November 2007 - 20:01
Виж тука ако намериш нещо интересноКакто казва колегата ,,JOKER'' от около 2 месеца има някакви проблеми с газта.При мен-разход 20/100 градско , 15/100 изв.гр. , намалена мощност , минимални обороти около 300об. , на около 3500об. забива и се колебае да ускорява ли или да спира.И това при 166 к.с.Ужас.Днес смених въздушния филтър-промяна никаква.В понеделник ще разглабям(пак)изпарителя за да прегледам отново мембраните.Един познат коментира пролема като ,,тежка фракция".Доколкото разбрах самата газ нямала изпаряемост.Ще съм благодарен ако някой коментира това.
Posted 16 November 2007 - 20:29
Ей за туй се отказах от това супер гадно нещо пропан-бутана , карам си на метан и съм си супер да не говорим че бенца поне според мен се представя по добре на метан от колкота на пропан ама това си е мое мнение . Успех на всички
The Gods Made Heavy Metal
Posted 16 November 2007 - 20:33
Еи тука у нашето село нема газ а ти на метан ,къде дават така,ние имаме тирове и караме на нафта за по 1лв
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users