ТемпоматКакво ми трябва за да си сложа темпомат.
Започната от dido77, 14 ное 2007 - 02:32:14
60 мнения по тази тема
Публикувано 14 ноември 2007 - 02:32
Здравейте, имам един въпрос към знаещите или тези който са се сблъсквали с това.
От 1месец карам Ц250тд от 03.97год 150к.с,ръчни скорости.Много искам да сложа темпомат страхотна екстра но уви я няма при мен.
При един друг модел коли трябваше да се купи само лостчето за мигачите(на него е монтиран темпомата)и да се активира функцията от компа на колата.
На моя модел май също има комп. ама несъм запознат с Мерцедес(тоя ми е първия).
Въпроса ми е какво трябва да се купи само лостчето или още няква джаджа?
Предварително благодаря за всички отговори.
ПОЗДРАВИ.
От 1месец карам Ц250тд от 03.97год 150к.с,ръчни скорости.Много искам да сложа темпомат страхотна екстра но уви я няма при мен.
При един друг модел коли трябваше да се купи само лостчето за мигачите(на него е монтиран темпомата)и да се активира функцията от компа на колата.
ПОЗДРАВИ.
Публикувано 14 ноември 2007 - 08:42
ако ти го няма лостчето, и не ти излиза по ВИН, че имаш темпомат, то със сигурност нямаш
аз си сложих по примера на една авторитетна личност тук - неговата епопея е описана подробно, просто трябва да пуснеш търсачката.
Моя е такъв
Това, че си с ръчка, не е проблем, в комплекта има всичко необходимо за монтаж на автомат и на ръчка
успех!
аз си сложих по примера на една авторитетна личност тук - неговата епопея е описана подробно, просто трябва да пуснеш търсачката.
Моя е такъв
Това, че си с ръчка, не е проблем, в комплекта има всичко необходимо за монтаж на автомат и на ръчка
успех!
Публикувано 14 ноември 2007 - 18:09
Колеги аз имам 123-ка с ръчни скорости! но преди това е била автоматик с темпомат! сега темпомата си седи на мястото и не работи както се сещаме! Та въпроса ми е може ли темпомата да се закъчи или задавам глупав въпрос един арабин от симеон ме излъга че ставало! ама да си питам и специалисти
Публикувано 14 ноември 2007 - 18:12
Колеги аз имам 123-ка с ръчни скорости! но преди това е била автоматик с темпомат! сега темпомата си седи на мястото и не работи както се сещаме! Та въпроса ми е може ли темпомата да се закъчи или задавам глупав въпрос един арабин от симеон ме излъга че ставало! ама да си питам и специалисти
Ако съдя на една наша предишна кола, не би трябва да имаш проблем като е с ръчни скорости.
Значи 1992г. имахме една мазда 929 US изпълнение, с ръчни скорости имаше и темпомат.
Та си спомням токава, че можеше да го ползваш но след 80-90км.
Публикувано 15 ноември 2007 - 08:43
минималната скорост е 40 или 50 км/час
това, че темпомата е там , как трябва да се разбира - там е модула за управление, лостчето ца управление, датчика за скорост и актюатора с жилото, така ли?
ако да, то тогава трябва да преправиш малко системата и да поставиш допълнителен прекъсвач на педала на съединителя, който да изключва системата в активно състояние и натиснат педал на съединителя - може да пуснеш един паралел от сигнала от стоп-машнката
ако модула за управление не работи , може би е добре да му повториш спойките, но ако и тогава не тръгне , не си струва да се задълбаваш по-навътре - купи си нов и си го инсталирай сам - така ще знаеш какво си направил
Успех!
това, че темпомата е там , как трябва да се разбира - там е модула за управление, лостчето ца управление, датчика за скорост и актюатора с жилото, така ли?
ако да, то тогава трябва да преправиш малко системата и да поставиш допълнителен прекъсвач на педала на съединителя, който да изключва системата в активно състояние и натиснат педал на съединителя - може да пуснеш един паралел от сигнала от стоп-машнката
ако модула за управление не работи , може би е добре да му повториш спойките, но ако и тогава не тръгне , не си струва да се задълбаваш по-навътре - купи си нов и си го инсталирай сам - така ще знаеш какво си направил
Успех!
Публикувано 15 ноември 2007 - 12:26
Здравейте, имам един въпрос към знаещите или тези който са се сблъсквали с това.
ПОЗДРАВИ.
Няма да минеш само с лостче, ама не се пуаши, темпомата е лесна работа. Чети тук:
Монтаж на темпомат
Само една забележка. Мернах из нета, че MS-50 не се разбира веднага със сигнала за скоростта на С250Д, защото честотата е висока. Това обаче е бял кахър, сигнала се прекарва през една интегрална схемичка, която да дели честотата на колкото си искаш и нямаш грижи. Всъщност и аз минах по този път по погрешка. Интегралката струва няколко кинта, схемата е елементарна, щом даже аз се справих, дето хич не съм по тия работи. Имам готова запоена и още една в резерва, като и двете не ми трябват, ама ще ми е трудно да ги предам на някого.
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603
Публикувано 15 ноември 2007 - 13:10
MS 50 има едно мостче, което може да се прекъсне в случай на високочестотен сигнал - не помня колко пъти пада чувствителността, така че може и това да се ползва като вариант
но и делителче да се направи - елементарно е ...
но и делителче да се направи - елементарно е ...
Публикувано 15 ноември 2007 - 17:29
Както винаги супер бързи отговори,за което БЛАГОДАРЯ.
САМО ДИЗЕЛ(готин ник и аз съм на това мнение)-Прочетох ти темата преди да пусна тази,супер е много полезна че и със снимки .Само че с тея кабели,токове и инсталаций съм малко скаран затова явно ще търся сервиз да го монтират . Принципно искам да монтирам оригинален(ако е на достъпна цена разбира се).
Вени-разбрах че си с по евтиния модел на ВАЕКО та искам да те попитам как се държи,дава ли някакви грешки и бъгове?
Доста рових и за моя модел намирам само лостчета като оригинална част,нищо друго та за тва си помислих че може да е като при фолксваген,утре ще званна и на официалния представител да видя каква цифра ще кажат(от оргиналното по хубаво няма поне за мен).
Какво бихте препоръчали да сложа и откаде да го купя?
Ако някой е монтирал точно на такъв модел МЕРЦЕДЕС моля да сподели,а и дали имат разлика с Е-класата
ПОЗДРАВИ.
САМО ДИЗЕЛ(готин ник и аз съм на това мнение)-Прочетох ти темата преди да пусна тази,супер е много полезна че и със снимки .Само че с тея кабели,токове и инсталаций съм малко скаран затова явно ще търся сервиз да го монтират . Принципно искам да монтирам оригинален(ако е на достъпна цена разбира се).
Вени-разбрах че си с по евтиния модел на ВАЕКО та искам да те попитам как се държи,дава ли някакви грешки и бъгове?
Доста рових и за моя модел намирам само лостчета като оригинална част,нищо друго та за тва си помислих че може да е като при фолксваген,утре ще званна и на официалния представител да видя каква цифра ще кажат(от оргиналното по хубаво няма поне за мен).
Какво бихте препоръчали да сложа и откаде да го купя?
Ако някой е монтирал точно на такъв модел МЕРЦЕДЕС моля да сподели,а и дали имат разлика с Е-класата
ПОЗДРАВИ.
Публикувано 15 ноември 2007 - 17:56
MS 50 се държи перфектно и не изпускам случай да си го използвам.
Много съм доволен
от целия комплект ми остана клавиатурата (имам оригинално лостче) една торба крепежи, датчик на Хол и разни джундурии, но всичко това в комплект може да осигури монтажа на всякакъв автомобил.
Комплекта струваше 270-280 лева - не помня точно.
Успех!
Много съм доволен
от целия комплект ми остана клавиатурата (имам оригинално лостче) една торба крепежи, датчик на Хол и разни джундурии, но всичко това в комплект може да осигури монтажа на всякакъв автомобил.
Успех!
Публикувано 07 март 2008 - 14:50
Успех!
[/quote]
По-точно 274,31 лв. с ДДС.
Успех!
[/quote]
По-точно 274,31 лв. с ДДС.
Публикувано 07 март 2008 - 22:43
Ей и мен ме запалихте,271...лв,но каде......
Публикувано 07 март 2008 - 22:49
Май и аз се навивам
Мерцедес C180 97г. -> Р4572РХ
Публикувано 07 март 2008 - 23:05
Да бе,то ако наистина става лесно и за тая сума е супер.И кво,остава да вьртиш само геврека и да се наслаждаваш на гледката....
Публикувано 12 март 2008 - 11:55
Ровете бре! На ул. Борис Илиев-пряка на Ботевградско шосе, преди караулката, ама в ляво, та трябва да се обръща. Карти има, телефона тук го има, само мерак (и пари) трябва!Ей и мен ме запалихте,271...лв,но каде......
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни