Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

ТемпоматКакво ми трябва за да си сложа темпомат.

• Please log in to reply
60 мнения по тази тема

#1 dido77

dido77

Чирак

• Потребители на форума
  • 87 Мнения:
  • Град:София/Брюксел

Публикувано 14 ноември 2007 - 02:32

Здравейте, имам един въпрос към знаещите или тези който са се сблъсквали с това.

От 1месец карам Ц250тд от 03.97год 150к.с,ръчни скорости.Много искам да сложа темпомат страхотна екстра но уви я няма при мен.
При един друг модел коли трябваше да се купи само лостчето за мигачите(на него е монтиран темпомата)и да се активира функцията от компа на колата.
На моя модел май също има комп. ама несъм запознат с Мерцедес(тоя ми е първия).
Въпроса ми е какво трябва да се купи само лостчето или още няква джаджа?
Предварително благодаря за всички отговори.
ПОЗДРАВИ.
  • 0

#2 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 14 ноември 2007 - 08:42

ако ти го няма лостчето, и не ти излиза по ВИН, че имаш темпомат, то със сигурност нямаш

аз си сложих по примера на една авторитетна личност тук - неговата епопея е описана подробно, просто трябва да пуснеш търсачката.

Моя е такъв
Това, че си с ръчка, не е проблем, в комплекта има всичко необходимо за монтаж на автомат и на ръчка

успех!
  • 0

#3 cupe 123

cupe 123

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 40 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 14 ноември 2007 - 18:09

Колеги аз имам 123-ка с ръчни скорости! но преди това е била автоматик с темпомат! сега темпомата си седи на мястото и не работи както се сещаме! Та въпроса ми е може ли темпомата да се закъчи или задавам глупав въпрос :) един арабин от симеон ме излъга че ставало! ама да си питам и специалисти
  • 0

#4 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 14 ноември 2007 - 18:12

Колеги аз имам 123-ка с ръчни скорости! но преди това е била автоматик с темпомат! сега темпомата си седи на мястото и не работи както се сещаме! Та въпроса ми е може ли темпомата да се закъчи или задавам глупав въпрос :) един арабин от симеон ме излъга че ставало! ама да си питам и специалисти

Ако съдя на една наша предишна кола, не би трябва да имаш проблем като е с ръчни скорости.
Значи 1992г. имахме една мазда 929 US изпълнение, с ръчни скорости имаше и темпомат.
Та си спомням токава, че можеше да го ползваш но след 80-90км. ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#5 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 15 ноември 2007 - 08:43

минималната скорост е 40 или 50 км/час

това, че темпомата е там , как трябва да се разбира - там е модула за управление, лостчето ца управление, датчика за скорост и актюатора с жилото, така ли?
ако да, то тогава трябва да преправиш малко системата и да поставиш допълнителен прекъсвач на педала на съединителя, който да изключва системата в активно състояние и натиснат педал на съединителя - може да пуснеш един паралел от сигнала от стоп-машнката
ако модула за управление не работи , може би е добре да му повториш спойките, но ако и тогава не тръгне , не си струва да се задълбаваш по-навътре - купи си нов и си го инсталирай сам - така ще знаеш какво си направил

Успех!
  • 0

#6 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Мнения:
  • Град:Германия

Публикувано 15 ноември 2007 - 12:26

Здравейте, имам един въпрос към знаещите или тези който са се сблъсквали с това.

От 1месец карам Ц250тд от 03.97год 150к.с,ръчни скорости.Много искам да сложа темпомат страхотна екстра но уви я няма при мен.
При един друг модел коли трябваше да се купи само лостчето за мигачите(на него е монтиран темпомата)и да се активира функцията от компа на колата.
На моя модел май също има комп. ама несъм запознат с Мерцедес(тоя ми е първия).
Въпроса ми е какво трябва да се купи само лостчето или още няква джаджа?
Предварително благодаря за всички отговори.
ПОЗДРАВИ.

Няма да минеш само с лостче, ама не се пуаши, темпомата е лесна работа. Чети тук:

Монтаж на темпомат

Само една забележка. Мернах из нета, че MS-50 не се разбира веднага със сигнала за скоростта на С250Д, защото честотата е висока. Това обаче е бял кахър, сигнала се прекарва през една интегрална схемичка, която да дели честотата на колкото си искаш и нямаш грижи. Всъщност и аз минах по този път по погрешка. Интегралката струва няколко кинта, схемата е елементарна, щом даже аз се справих, дето хич не съм по тия работи. Имам готова запоена и още една в резерва, като и двете не ми трябват, ама ще ми е трудно да ги предам на някого.
  • 0
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603

#7 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 15 ноември 2007 - 13:10

MS 50 има едно мостче, което може да се прекъсне в случай на високочестотен сигнал - не помня колко пъти пада чувствителността, така че може и това да се ползва като вариант
но и делителче да се направи - елементарно е ...
  • 0

#8 dido77

dido77

Чирак

• Потребители на форума
  • 87 Мнения:
  • Град:София/Брюксел

Публикувано 15 ноември 2007 - 17:29

Както винаги супер бързи отговори,за което БЛАГОДАРЯ.

САМО ДИЗЕЛ(готин ник и аз съм на това мнение)-Прочетох ти темата преди да пусна тази,супер е много полезна че и със снимки .Само че с тея кабели,токове и инсталаций съм малко скаран затова явно ще търся сервиз да го монтират . Принципно искам да монтирам оригинален(ако е на достъпна цена разбира се).

Вени-разбрах че си с по евтиния модел на ВАЕКО та искам да те попитам как се държи,дава ли някакви грешки и бъгове?

Доста рових и за моя модел намирам само лостчета като оригинална част,нищо друго та за тва си помислих че може да е като при фолксваген,утре ще званна и на официалния представител да видя каква цифра ще кажат(от оргиналното по хубаво няма поне за мен).

Какво бихте препоръчали да сложа и откаде да го купя?

Ако някой е монтирал точно на такъв модел МЕРЦЕДЕС моля да сподели,а и дали имат разлика с Е-класата

ПОЗДРАВИ.
  • 0

#9 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 15 ноември 2007 - 17:56

MS 50 се държи перфектно и не изпускам случай да си го използвам.

Много съм доволен

от целия комплект ми остана клавиатурата (имам оригинално лостче) една торба крепежи, датчик на Хол и разни джундурии, но всичко това в комплект може да осигури монтажа на всякакъв автомобил.

Комплекта струваше 270-280 лева - не помня точно.

Успех!
  • 0

#10 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Мнения:
  • Автомобил:
    W 124 300D Turbo 1993 год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 март 2008 - 14:50

Комплекта струваше 270-280 лева - не помня точно.
Успех!
[/quote]
По-точно 274,31 лв. с ДДС.
  • 0

#11 Mien

Mien

Напреднал

• Потребители на форума
  • 647 Мнения:
  • Град:Свиленград
  • Автомобил:
    1.W202-250d-605 910-automat-1994г.
    2.HONDA Eve 50cc-3hp-1988г.

Публикувано 07 март 2008 - 22:43

Ей и мен ме запалихте,271...лв,но каде...... :icon14:
  • 0

#12 Inkas

Inkas

Напреднал

• Потребители на форума
  • 732 Мнения:
  • Град:Русе

Публикувано 07 март 2008 - 22:49

Май и аз се навивам :)
  • 0
Мерцедес C180 97г. -> Р4572РХ

#13 Mien

Mien

Напреднал

• Потребители на форума
  • 647 Мнения:
  • Град:Свиленград
  • Автомобил:
    1.W202-250d-605 910-automat-1994г.
    2.HONDA Eve 50cc-3hp-1988г.

Публикувано 07 март 2008 - 23:05

Да бе,то ако наистина става лесно и за тая сума е супер.И кво,остава да вьртиш само геврека и да се наслаждаваш на гледката....
  • 0

#14 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Мнения:
  • Автомобил:
    W 124 300D Turbo 1993 год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 март 2008 - 11:55

Ей и мен ме запалихте,271...лв,но каде...... :icon14:

Ровете бре! На ул. Борис Илиев-пряка на Ботевградско шосе, преди караулката, ама в ляво, та трябва да се обръща. Карти има, телефона тук го има, само мерак (и пари) трябва! :cool:
  • 0

#15 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 12 март 2008 - 12:37

ето тук
бях писал и аз
търсачка "темпомат"

за всякакви въпроси - Veni ;)
  • 0