Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Няколко въпроса относно W124

• Please log in to reply
12 мнения по тази тема

#1 Vancuver

Vancuver

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 7 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    2008 Hyundai Coupe 2.0

Публикувано 11 ноември 2007 - 22:42

За какви пари може да се намери читава 124-ка? Дори да е преди 90-та година. Интересува ме за първа кола да е нещо по-евтино и ми казаха, че за около 4 хилядарки можело да се намери 124-ка. А аз по принцип от много отдавна съм фен на този автомобил (почти колкото на W140-ката :P). Та - за толкова може ли да се намери и ще става ли за нещо? :) Също от голямо значение е разходът на бензин/дизел (не харесвам газта) - ако е над 12 градско вече ще се замисля, защото колкото и да ми харесва колата - 12 клас съм и наще са ми казали, че трябва да поемам част от разходите по колата като я искам. :)
  • 0

#2 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:от село съм :)
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Публикувано 11 ноември 2007 - 22:46

За какви пари може да се намери читава 124-ка? Дори да е преди 90-та година. Интересува ме за първа кола да е нещо по-евтино и ми казаха, че за около 4 хилядарки можело да се намери 124-ка. А аз по принцип от много отдавна съм фен на този автомобил (почти колкото на W140-ката :P). Та - за толкова може ли да се намери и ще става ли за нещо? :) Също от голямо значение е разходът на бензин/дизел (не харесвам газта) - ако е над 12 градско вече ще се замисля, защото колкото и да ми харесва колата - 12 клас съм и наще са ми казали, че трябва да поемам част от разходите по колата като я искам. :)

Може.
На тоя свят всичко е по силите ни :)

Кажи какъв двигател (мощен или колко да върви) искаш барем ти кажеме колко е разхода (приблизителен). От къде ще я взимаш - от България или ще ходиш да си докараш....
  • 0

#3 Vancuver

Vancuver

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 7 Мнения:
  • Автомобил:
    2008 Hyundai Coupe 2.0

Публикувано 11 ноември 2007 - 22:50

Може.
На тоя свят всичко е по силите ни :)

Кажи какъв двигател (мощен или колко да върви) искаш барем ти кажеме колко е разхода (приблизителен). От къде ще я взимаш - от България или ще ходиш да си докараш....

Ами за двигателя - не знам кой, защото както казах по-горе - не бях сигурен за тези пари какво може да се намери. Иначе искам да е около средното ниво - да не е тромава колата, но пък от друга страна заради разхода не искам и "самолет". :) Така де - нещо средно. А за бензин/дизел - по принцип съм по-склонен на бензин, защото съм чувал разни истории за дизелите - но нямам опит с тях.

За взимането - по-скоро от България. Не е 100% сигурно, но май така.
  • 0

#4 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Публикувано 11 ноември 2007 - 22:56

Бензинка 2000 122 к.с. разхода е колко я настъпваш :) може и до 15 да ти качи, но нормално градско 10-12 (зависи в кой град). Извънградско пак зависи доста - с колко ще караш 100 - 150 и т.н. но 7-8, най-много 9. Това е за преди 1993, след това новите двигатели харчат с по литър-два по-малко и ще са малко по-мощни, но тогава 4 бона нема да те оправят.
  • 0

#5 Vancuver

Vancuver

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 7 Мнения:
  • Автомобил:
    2008 Hyundai Coupe 2.0

Публикувано 11 ноември 2007 - 23:02

Бензинка 2000 122 к.с. разхода е колко я настъпваш :) може и до 15 да ти качи, но нормално градско 10-12 (зависи в кой град). Извънградско пак зависи доста - с колко ще караш 100 - 150 и т.н. но 7-8, най-много 9. Това е за преди 1993, след това новите двигатели харчат с по литър-два по-малко и ще са малко по-мощни, но тогава 4 бона нема да те оправят.

А колко горе-долу върви? Смисъл понеже доколко знам 124-ка е тежка кола - добре ли я дърпат 122 кончета? :) Основно е ускорението - защото колата ми трябва основно за градско каране, а при такова скорост не ми трябва кой знае колко... :)
  • 0

#6 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Публикувано 11 ноември 2007 - 23:08

А колко горе-долу върви? Смисъл понеже доколко знам 124-ка е тежка кола - добре ли я дърпат 122 кончета? :) Основно е ускорението - защото колата ми трябва основно за градско каране, а при такова скорост не ми трябва кой знае колко... :)

За вървежа... Като е в обороти върви доста добре (по-слаба е от 136 кончета, ама...). Сравнително пъргава е, но като е в обороти - демек арчи като ламя :) 13-14 не ти мърдат. Ако си я караш спокойно и само в краен случай я форсираш нема ядове ще върши работа и нема да те фалира. Та така нема да се бегаш по светофари и ако не се налага нема да връщаш 2-3 скорости у движение :).

Поздрави.

ПП. Усещането за скорост е различно примерно от некой голф, все пак е кола с убава возия, висока стойка и си е за комфорт. Може да ти се струва бавна, но всичко е тествано...
  • 0

#7 Vancuver

Vancuver

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 7 Мнения:
  • Автомобил:
    2008 Hyundai Coupe 2.0

Публикувано 11 ноември 2007 - 23:18

Аха ясно. Значи 2-ката ми харесва като двигател. :) А по принцип - как стоят нещата при другите бензинови агрегати?
  • 0

#8 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 11 ноември 2007 - 23:24

Ванкувър,

Ако имаш мерак за читава 124,......сурвакай родителите поне с 6000лв.
И заделяй яко от закуската,....поддръжката не е като на Опел или Форд....

Успех и късмет!
  • 0

#9 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Публикувано 11 ноември 2007 - 23:29

Бензинови, не акцизни са 2,3 дето е 136 коня и 2,6 - 160 коня. Може да си мислиш че не е така, но 15 коня са си разлика, и във вървежа и в разхода, примерно ще качи 1-2 литра, вече 2,6-цата до колкото съм чувал харчи доста и не е предпочитан двигател. Сега погледнах че има някоко модификации на 2.0 мотора преди 89 година, но 122 коня е най-добрия избор (с катализатор май-беше 118).
  • 0

#10 Vancuver

Vancuver

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 7 Мнения:
  • Автомобил:
    2008 Hyundai Coupe 2.0

Публикувано 11 ноември 2007 - 23:38

Ясно, мерси! :) Ако се сетя нещо друго - ще питам. :)
PS
Сетих се :)
Как стоят нещата с купе версията на 200? Ясно ми е, че за купе ще трябват и още пари де. И то ли е 10-12 на 100? Въпреки че като се замисля в тия задръствания на София може и нагоре да отиде. :dontknow:
  • 0

#11 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 12 ноември 2007 - 02:04

имал съм 200 (122к),а сега имам 230 (136к) и 260пура(160к)
200 и 230 бензин имат еднакъв разход! не съм забелязал никва разлика!но има разлика във вървежа. с 230бензин, голф 2 GTI(115к) го правя луд.
градско нормално 10-12л. ръчка 14. извън град може и на 7 да го свалиш, а с 200км/ч най-много 12
260 харчи доста, остави го

няма 124 за 4000лв, която дори да е в нормално състояние, която и година да е, особено ако искаш да има и киматик. като и оправиш проблемите, ще си на 7000-8000лв
поне 6500лв си приготви за 124, и ще ти излезе много по-евтино.
аз ти препоръчвам 230бензин, година между 90та и 92ра. не си взимай от новия мотор М111 с 2та разпределителни вала, от 93та нагоре, защото ше береш ядове с крадци и изгорели комутатори, а рразликата в икономията на бензин ще е не повече от литър

харесай си кола от мобиле.бг, пусни тук линка на обявата, и ще ти кажа дали въобще си струва парите, лъжат ли за годината, километрите, да не е била такси и т.н..

успех ентусиасте !
  • 0

#12 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 12 ноември 2007 - 11:07

Колегите са прави, за тези 4000лв. ще вземеш някой кошник по който ще даваш само пари и ще те разори.
Змам че ти е мерак, сега 12-ти клас, футки-мутки а-у, ама посъбери още малко пари и вземи нещо което ще те радва, а не съсипва ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#13 Cecodc

Cecodc

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Мнения:

Публикувано 15 ноември 2007 - 09:51

аз лично моята (124 Е200 С '95+сервизна книжка на 155 000км кожа,климатроник,тонирани стъкла,телефон) си я взех от Германия за скромната сума 4500 евро и с докарването ми излезе 10 000.Много запазена, както салона така и отвън.
Знам, скъпичко е но съм страшно доволен. Успех в търсенето.
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни