Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Моля ви помогнете!GSM система Nokia.W124 200CE

• Please log in to reply
16 мнения по тази тема

#1 Cecodc

Cecodc

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 08 ноември 2007 - 03:37

От вчера се сдобих с W124 Е200 С 1995г. и имам следния проблем.
1. Колата е с авто телефон Nokia която изписва "Please insert SIM Card" - знам какво означава, но огледах навсякаде и не видях каде да сложа тази Сим карта, тя въобще ще работи ли с Мтел мрежата в БГ. Самата слушалка е с винтове и си личи ,че не е отваряна ,така че немсля ,че е вътре в нея.
2. Над скоростния лост под пепелника има 4 копчета под които са изписани тези символи червен "+"; Символ за сервиз; "j"; и последно нещо м/у ":" и "=".Предполагам че са нещо свързани с телефона/които немога да го накарам да се включи меню или каквито и да било опции без сим/ но пак си нямам и наидея за какво са.
2. До ключа за запалването/между него и волана/ имам копче което го няма в книжката към колата и си нямам и на идея за какво е то и какво прави.
Копчето е от типа на тези за климатроника ,само че ема само една позиция,т.е. натискаш и то се връща. Не усештам и невиждам да прави нещо, но не вярвам че е там без причина.
Колата е закупена в ИТАЛИЯ, но след 1996г. е карана и в ГЕРМАНИЯ.
Ако някои има поне малко идея да каже.
Скоро ще кача снимки на изброените неща.
Предварително благодаря.
  • 0

#2 Inkas

Inkas

Напреднал

• Потребители на форума
  • 732 Мнения:
  • Град:Русе

Публикувано 08 ноември 2007 - 04:35

Прати снимки да го видим по-детайлно, ако обичаш.
  • 0
Мерцедес C180 97г. -> Р4572РХ

#3 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 2.5D комби автоматик

Публикувано 08 ноември 2007 - 09:29

Ако е като този който имах аз няма да можеш да го ползваш тук.Аз имам една антика Motorolla но е мобифон,работи с 2 карти-едната е в апарата а другата в корпуса на слушалката (с кабел като домашен тел.) Оказа се че такива карти вече са извън употреба и повече не се и опитах да го пусна.А и това беше преди доста години.Дано на стария собственик стария тел. да не му е бил сантиментален спомен и затуй да не го е махнал. :)
  • 0

#4 W123 230E

W123 230E

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 13 Мнения:

Публикувано 08 ноември 2007 - 14:10

Погледни от горната страна на слушалката трява да има процеп.СИМ картата се поставя цялата/преди да се отчупи от голямата пластина/
  • 0

#5 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 08 ноември 2007 - 19:07

това е допълнително слаган телефон. тези копчета са към оборудване за викане на линейка, пътнапомощ и т.н. това към системата AD/AC в германия. нещо като българското СБА. с едно натискане на бутона за сервиз, веднага се набира тела на пътна помощ и т.н.
  • 0

#6 Cecodc

Cecodc

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Мнения:

Публикувано 09 ноември 2007 - 01:14

ето и обещаните снимки много благодаря за обърнатото внимание
1 Телефон
Публикувано изображение
2 Копчета (вероятно за телефона)
Публикувано изображение
3 Копче (неясно за какво)
Публикувано изображение
  • 0

#7 Cecodc

Cecodc

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Мнения:

Публикувано 09 ноември 2007 - 01:16

А някакви идеи тогава каде да му сложа сим??
пс: не никаде по корпуса на телефона
  • 0

#8 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2100 Мнения:
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 ноември 2007 - 02:09

А някакви идеи тогава каде да му сложа сим??
пс: не никаде по корпуса на телефона

Трябва да намериш централния модул на телефона предполагам че картата се слага в него и ти трябва цяла карта без да я чупиш от пластмасата и. Проследи по кабелите на слушалката и ще го намериш.
Публикувано изображение
  • 0

#9 Cecodc

Cecodc

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Мнения:

Публикувано 09 ноември 2007 - 10:31

Благодаря за инфото ще го намеря. Някакви предложения за копчето на снимка 3.
  • 0

#10 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 09 ноември 2007 - 13:01

Благодаря за инфото ще го намеря. Някакви предложения за копчето на снимка 3.

Отвори кората и по жицата ..... иначе няма кои да ти каже.Тва копче не е оригинал-самоделка е -така че само тоя дет го е слагал знае за какво е .
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#11 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 09 ноември 2007 - 14:02

я, моя телефон в новото ми комби 124 е същия. самоче нямам тази система за аварийни повиквания. търси модула за сим картата под седалките, или в багажника.
  • 0

#12 MB 230 TE

MB 230 TE

Чирак

• Потребители на форума
  • 120 Мнения:
  • Град:Ботевград
  • Автомобил:
    W124 230TE 1988
    W124 300D 1992
    W202 C200K 1997

Публикувано 09 ноември 2007 - 16:35

Здравей колега
Да споделя моето мнение, макар да не съм прав, но провери. Обикновенно тази джаджа се слага под касетофона (зад пепелника). Като свалиш касетофона би трябвало да е там. При мен е така. Идеята тук е, че се взима захранване от касетофона или запалката и се включва заглушаващото устройство (car kit). Когато ти звънне телефона да се заглуши звука на радиото (CD, DVD и др.). Аз имам по стария модел на такова устройство, но собственика не ми е оставил телефона и не знам дали по този начин действа, но съм 90% сигурен че е така. Сега го използвам само за поставка на моя телефон. Много е удобно. А относно картите - мисля че на нашите GSM оператори няма да стане.
Относно копчето до ключа за запалване - да не би да е нещо N20 стил бързи и яростни :bigemo_harabe_net-110: / майтап

Безаварийно шофиране :icon_coolgrin:
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение

#13 Cecodc

Cecodc

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Мнения:

Публикувано 09 ноември 2007 - 17:48

Относно копчето до ключа за запалване - да не би да е нещо N20 стил бързи и яростни :bigemo_harabe_net-110: / майтап

И аз на това се надявам ма не баца. хаха
10х за Отговорите на всички.Ще потърся тоя модул и като го намеря ще кажа каде е бил "НАВРЯН"!!!
Скоро ще публикувам снимки на този красавец /на който не му работи телефончето/ за да му се порадвате както и аз.
Още един път благодаря. :allhail:
  • 0

#14 Mladen99

Mladen99

Чирак

• Потребители на форума
  • 135 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    SUBARU BAJA

Публикувано 10 ноември 2007 - 18:55

Аз на моята CE200 имам Моторола, и почти 6 месеца не можах да го подкарам. Имаше процеп в поставката на слушалката, но когато поставиш сим картата там даваше че има проблем, накрая открих модума на GSM-а беше монтиран над кората в краката на навигатора. :icon_welldone: Когато мушнах сим картата (обаче трябва да е цяла да нее счупена от голямата плсатмаса) и си тръгна. Успех!
  • 0

#15 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Мнения:
  • Автомобил:
    W 124 300D Turbo 1993 год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 ноември 2007 - 16:50

От вчера се сдобих с W124 Е200 С 1995г. и имам следния проблем.
1. Колата е с авто телефон Nokia която изписва "Please insert SIM Card" - знам какво означава, но огледах навсякаде и не видях каде да сложа тази Сим карта, тя въобще ще работи ли с Мтел мрежата в БГ. Самата слушалка е с винтове и си личи ,че не е отваряна ,така че немсля ,че е вътре в нея.
2. Над скоростния лост под пепелника има 4 копчета под които са изписани тези символи червен "+"; Символ за сервиз; "j"; и последно нещо м/у ":" и "=".Предполагам че са нещо свързани с телефона/които немога да го накарам да се включи меню или каквито и да било опции без сим/ но пак си нямам и наидея за какво са.
2. До ключа за запалването/между него и волана/ имам копче което го няма в книжката към колата и си нямам и на идея за какво е то и какво прави.
Копчето е от типа на тези за климатроника ,само че ема само една позиция,т.е. натискаш и то се връща. Не усештам и невиждам да прави нещо, но не вярвам че е там без причина.
Колата е закупена в ИТАЛИЯ, но след 1996г. е карана и в ГЕРМАНИЯ.
Ако някои има поне малко идея да каже.
Скоро ще кача снимки на изброените неща.
Предварително благодаря.

И аз имах такава джаджа, отзад в багажника имаше един бутор с букси като на компютър. Мобифон е ,според мен. Ходих в "мобиком" в "Младост" и там ми казаха, че е стара система и не могат да сменят софтуера. Имаш си ЖСМ, за какво ти е тоя бутор, само заема място, че и говорител и микрофон допълнителни в купето.. Аз моя го демонтирах и го метнах на тавана.
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни