Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

дюза -дали е запушена ?

• Please log in to reply
20 мнения по тази тема

#1 bormioli

bormioli

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 15 Мнения:

Публикувано 07 ноември 2007 - 13:50

Значи имам следния проблем. Имам c220cdi 2001 автоматик на 330 000 км един приятел ми предложи да зареждам нафта през неговата фирма от база на лукоил без да плащам ДДС (примамливо като се има предвид цената на нафтата). Тои кара тоарек 2006 е все зарежда от там и няма проблем. Моита беше перфектна но зоредих 5-6 резервоара и сега до 2000 оборото двигатела се тресе като на москвич после изчиства. Като е на место колата направо ще се откъсне двигатела. Като и дам по рязко газ гасне и ми светва epc. В сервиза на мерцедес направиха диагностика и казаха че дюза на 3-ти цилиндър не е наред(какво не и е наред не ми казаха) и трябвало нова 1000 лв. Сега я карам с някаква добавка но няма никакъв ефект. Зареждам омв премиум само. Дали е дюза както казват и няма начин да се прочисти тази дюза. Даите предложение дали не мога да ги спестя тези пари :kill_myself: Разхода замина на 15 градско преди беше около 8
  • 0

#2 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 07 ноември 2007 - 14:15

Значи имам следния проблем. Имам c220cdi 2001 автоматик на 330 000 км един приятел ми предложи да зареждам нафта през неговата фирма от база на лукоил без да плащам ДДС (примамливо като се има предвид цената на нафтата). Тои кара тоарек 2006 е все зарежда от там и няма проблем. Моита беше перфектна но зоредих 5-6 резервоара и сега до 2000 оборото двигатела се тресе като на москвич после изчиства. Като е на место колата направо ще се откъсне двигатела. Като и дам по рязко газ гасне и ми светва epc. В сервиза на мерцедес направиха диагностика и казаха че дюза на 3-ти цилиндър не е наред(какво не и е наред не ми казаха) и трябвало нова 1000 лв. Сега я карам с някаква добавка но няма никакъв ефект. Зареждам омв премиум само. Дали е дюза както казват и няма начин да се прочисти тази дюза. Даите предложение дали не мога да ги спестя тези пари :kill_myself: Разхода замина на 15 градско преди беше около 8

:kill_myself: егати , не мисля че е от онази нафта - покарай с добавката още малко (а тя каква е ако не е тайна?)
И колега, моето мнение не е миродавно, но си е мое, и го изказвам защото аз така бих постъпил! :icon_coolgrin:
Изчакай повече хора да дадат мнение и не бързай да си пропиляваш хилядарката :flagMB new:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#3 C200

C200

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:
  • Град:Сливен

Публикувано 07 ноември 2007 - 17:47

в сливен има човек които се занимава само с тва.. и е доста добър.. ще ти ги почисти всичките :) и ще са като чисто нови имам един приятел.. има е 220 цди двете дузи му бяха запушени и тои му ги оправи.. сега е пушка мержама.. апак и ако не нещто от дузата пак ще го оправи .. занимава се само с дизелови двигатели
маи някаде около 300 лева му взе ама несъм много сигорен за цената ако искаш пиши мога да му открия номера и да ти го дам
  • 0
Mercedes-Benz Power
.....................CH 7667 CA

#4 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 ноември 2007 - 12:02

"... 330 000 км..."

според мен си им е дошло времето - за съжаление :huh:
  • 0

#5 C200

C200

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:

Публикувано 08 ноември 2007 - 15:16

"... 330 000 км..."

според мен си им е дошло времето - за съжаление :huh:

знаешли колко време дават че казваш че им е дощло времето.. има няма 1000000 км..
  • 0
Mercedes-Benz Power

#6 smikov

smikov

Чирак

• Потребители на форума
  • 203 Мнения:

Публикувано 08 ноември 2007 - 20:51

знаешли колко време дават че казваш че им е дощло времето.. има няма 1000000 км..

Пиши правилно!
Сега на забележката.Дюзите на CDI двигателите не могат да издържат и 500 000.Пълни глупости са и фантазии да издържат 1 000 000 км. това да не е обикновен дизелов двигател.
Команреил двигателите нямат ресурс за толкова км.Те работят на по-висок режим и по-бързо се износват.
А иначе дюзите са за смяна (така както е описан проблема) и то не е само една.С тази бг нафта бързо сдават багажа.
  • 0

#7 C200

C200

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:

Публикувано 09 ноември 2007 - 00:20

все пак ако искаш да се посаветваш с човека тои ще ти каже дали мои да ги оправи и за колко км.. или тря се сменят..
  • 0
Mercedes-Benz Power

#8 bormioli

bormioli

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 15 Мнения:

Публикувано 09 ноември 2007 - 11:21

Пиши правилно!
Сега на забележката.Дюзите на CDI двигателите не могат да издържат и 500 000.Пълни глупости са и фантазии да издържат 1 000 000 км. това да не е обикновен дизелов двигател.
Команреил двигателите нямат ресурс за толкова км.Те работят на по-висок режим и по-бързо се износват.
А иначе дюзите са за смяна (така както е описан проблема) и то не е само една.С тази бг нафта бързо сдават багажа.

ok ама сутрин като я запаля си е ток работи перфектно като измина 1-2 км и почне да тресе все едно работи на 3 цилиндара и това е само до 2000 оборота над тези обороти колата работи нормално върви та бръчка асфалта. Не трябва ли ако е дюзата да работи постоянно като трактор защото като я изгася и запаля пак 1-2 км си е добре и пак става така. И как така след 2000 оборота пак изчиства дали не ме клатят тези от сервиза да си купа нова дюза а проблема да е някое уплатнение около дюзите(или говора глупости не съм в час много) Четох някаде из форума че на един пич нещо му умаслявало около дюзете и причината да е нещо по елементарно :dontknow:
  • 0

#9 smikov

smikov

Чирак

• Потребители на форума
  • 203 Мнения:

Публикувано 09 ноември 2007 - 15:22

Ком си ходил в сервиз и са казали коя е дюзата за смяна-сменяи.Скъпи са,но ако не сменяш ще трябва ново бутало,гарнитура... и т.н.
  • 0

#10 ikom

ikom

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 31 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz C220BlueTEC (S205)
    170ph 2015г.

Публикувано 11 ноември 2007 - 18:23

И при мен започна една лека промяна на оборотите на празен ход иначе колата си върви за сега без проблем. Та моя майстор ми каза, че по сяка вероятност е тръгнала дюза. Като го питах може ли да се почисти ми каза, че на комънрела не ставало ами се сменя. Решил съм да поразпитам по разни сервизи да видя какво ще ми кажат. В люлин има един където чисти дюзи при него съм чистил на бензинова и мисля да ги питам в Юве Бош да видя и там какво ще кажат.
  • 0

#11 bormioli

bormioli

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 15 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2007 - 11:45

И при мен започна една лека промяна на оборотите на празен ход иначе колата си върви за сега без проблем. Та моя майстор ми каза, че по сяка вероятност е тръгнала дюза. Като го питах може ли да се почисти ми каза, че на комънрела не ставало ами се сменя. Решил съм да поразпитам по разни сервизи да видя какво ще ми кажат. В люлин има един където чисти дюзи при него съм чистил на бензинова и мисля да ги питам в Юве Бош да видя и там какво ще кажат.

Така какво стона с моя проблем. Слажих една добавка pro tec германска струва около 30-40 лева (незнам точно). На нея пише да се сложи в 60 литра.Била специална за комънреал. Но аз я сложих в 15 л. Взех 2 добавки след първата двигатела продължи да се тресе но само когато съм на место. Когато потегля колата си работи нормално. След втората двигателя си заработи нормално. Незнам само като заредя сега без да слагам добавка как ще е. Но я препоръчвам на всеки които има подобен проблем. Не вярвах че с добавка може да се промени нещо но е факт че колата заработи нормално само незнам дали ще е дълготраен ефекта :0_yahoo:

ЕТО Я И НЕЯ
http://www.pro-tec-d..._...2&headline=
  • 0

#12 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 12 ноември 2007 - 11:50

Така какво стона с моя проблем. Слажих една добавка pro tec германска струва около 30-40 лева (незнам точно). На нея пише да се сложи в 60 литра.Била специална за комънреал. Но аз я сложих в 15 л. Взех 2 добавки след първата двигатела продължи да се тресе но само когато съм на место. Когато потегля колата си работи нормално. След втората двигателя си заработи нормално. Незнам само като заредя сега без да слагам добавка как ще е. Но я препоръчвам на всеки които има подобен проблем. Не вярвах че с добавка може да се промени нещо но е факт че колата заработи нормално само незнам дали ще е дълготраен ефекта :0_yahoo:

ЕТО Я И НЕЯ
http://www.pro-tec-d..._...2&headline=

Откъде я купи тази добавка...или ти си вносителя...? ;)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#13 bormioli

bormioli

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 15 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2007 - 12:05

Откъде я купи тази добавка...или ти си вносителя...? ;)

Никакъв вносител не съм аз съм от Благоевград тук в мерцедес сервиз ми дадаха някаква добавка която нищо не направи (направо нова дюза искаха да ми слагат :nono: ). Един приятел ме посъветва да отидо до Разлог там имало някакъв сервиз просто така да я включат на диагностика и да вида дали ще потвърди че дюзата е проблема защото нали ги знаеш харата в мерцедес сервиз знаят само ново да слагат. та въпросния човек потвърди че дюзата има проблем даде ми въпросната добавка и каза ако не се оправи да я закарам да ги прочистат на ултра звук. И НЕ АГИТИРАМ НИКОИ ДА СИ Я КУПУВА ПРОСТО КАЗВАМ КАК СИ РЕШИХ ПРОБЛЕМА. Поне за сега де!!!
  • 0

#14 ikom

ikom

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 31 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz C220BlueTEC (S205)
    170ph 2015г.

Публикувано 12 ноември 2007 - 19:26

Записах си час за четвъртък за диагностика в Юве Бош да видя какво ще кажат. Питах ги иначе чистят ли се тези дюзи казаха, че от около месец са се появили на пазара стендове с които се чистят /не знам какво е по различно от ваничките с ултразвук/, но все още по сервизите ако са купили някъде се съмняват дали ги чистят като хората тъй като доста от скоро ги имали. Някой знае ли в София къде ги има тези добавки
  • 0

#15 bormioli

bormioli

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 15 Мнения:

Публикувано 14 ноември 2007 - 12:08

Хора как така веднъж работи двигателя перфектно веднъж се тресе като стара лада бах ти дюзата как е възможно хем да е запушена хем след Х км да работи идеално дали няма вариант да е нещо по електрониката например. Даите идия каде да я закарам да и проверат електрониката. Аз съм от Благоевград но тук в мерцедес сервиз въобще не ми вдъхват доверие.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни