Към съдържанието

 •  

Снимка
- - - - -

Покана


 • Please log in to reply
35 мнения по тази тема

#1 penchev

penchev

  Чирак

 • Потребители на форума
 • 178 Мнения:

Публикувано 19 април 2006 - 12:06

Здравейте колеги :D

Ето,че дойде момента за офицялна покана от нас - BMW клуб България към всички вас - феновете на другата велика автомобилна фирма относно предстоящият 5-тия годишен национален BMW събор - Пловдив 2006 !


ПРОГРАМА

Петък / 5-ти Май

13:00
Пристигане на отделните пътуващи групи на сборен пункт в град Пловдив.

13:30
Придвижване на колоната към хотелите, настаняване.

Остатъка от деня е свободен за да имате време да се видите с приятели, да поразходите автомобилите из пловдивските улици, както и евентуални разни посещения на разни полигони

Събота / 6-ти Май

9:00
Събиране пред хотелите, придвижване към писта "Дракон в Калояново".

10:00 - 11:00
Провеждане на конкурсите за автомобили.


10:30 - 11:45
Тренировъчни обиколки на пистата за подготовка на състезание тип "италианско преследване".

12:00 - 15:30
Провеждане на състезание тип "италианско преследване".

15:30 - 16:00
Награждаване на участника, направил най-бързата обиколка.

16:00 - 16:30
Шоу за публиката. В продължение на 30 минути ще пускаме тези от вас, които умират от желание да се повъртят и да запалят гумите си.

17:00 - 18:30
Драг гонки на 400 метра.

19:00
Напускане на пистата и придвижване към хотелите.

20:00
В ресторанта на хотел "Империал" ще се проведе церемония по награждаването на победителите от конкурсите за автомобилите.

21:00
Господа.... Пловдив е ваш


Неделя / 7-ти Май

На писта "Дракон" ще се провеждат редовните състезания, така че тези от вас, които искат да се пробват срещу други марки автомобили могат да посетят пистата.
Това не е мероприятие от програмата на събора, а отделна възможност за вас да се позабавлявате ако не бързате да се приберете.


Тук в тази тема ще се уточните колко хора ще идвате живот и здраве на събора и аз ще ви дам номера на моят мобилен телефон за да ви посрещна ,защото вероятно лудницата ще бъде пълна :D

Поздрави : Георги Пенчев
 • 0
Публикувано изображение
www.bmwpower-bg.net

#2 penchev

penchev

  Чирак

 • Потребители на форума
 • 178 Мнения:

Публикувано 19 април 2006 - 12:14

Господа, сега ще ви дам информация относно организацията и отделните мероприятия на писта "Дракон"

1. Вход и организация.
Входа за всеки един посетител на пистата е 2 лв. Ако ще участвате с автомобила си в обиколките за време (италианско преследване), в драг състезанието или шоуто за публиката, ще платите еднократно още 3лв. Тази сума покрива вашето участие и за и за трите спортни прояви без значение в кои точно от тях ще участвате и по колко пъти!

През главния вход за влизане в територията на пистата ще влизат само автомобили от марката БМВ. Останалите автомобили ще паркират в специални зони извън огражденията на комплекса.
Това няма за цел да обиди нашите гости, които не са с баварски автомобили. Просто няма начин да успеем да поберем и другите коли при положение, че имаме няколко различни мероприятия и нужда от свободно пространство за маневри.

Бърнаутовете са абсолютно забранени както на паркинга, така и в сектора за участие, самото трасе или където и да е другаде. За тези изпълнения сме отделили 30 минути и това е единственото време и място, когато можете да си покажете теловете на гумите. Всяка проява подобна изява извън организираната ще има неприятни последици. Тази писта си има строги правила и тяхното нарушаване може да доведе до изгонване на участника. Нека не се стига до такива неща... за всичко си има време и място!

Влизането и излизането на коли от състезателното трасе трябва да е бавно и под контрола на екипа, който ще се грижи за трасето. Мерките за безопасност за драконовски. Не си показвайте нрава когато не трябва!
Ако ви се правят допълнителни глупости, ще ви осигуря друго място, където свободно да си ги вършите но докато сте на тази писта искам от вас да спазвате правилата. Заложили сме името на клуба, не го забравяйте!


Преди да стъпите на самото състезателно трасе има сектор за участниците. Присъствието ви там е позволено само ако ще участвате в предстоящото мероприятие - т.е. ако ще участвате в драг състезанието то нямате право да сте в сектора за участие докато се провежда "италианското преследване". Вкарвате автомобила си в този сектор само ако участвате в обявеното за предстоящо мероприятие! През другото време го държите паркиран в някое от местата за паркиране. Местата за паркиране са около пистата (вътре в комплекса) и са на метри от сектора за участие, така че няма какво да ви притеснява или забавя. Правим такава железна организация за да не се претрупва от автомобили сектора за участие и маневрирането, влизането и излизането на трасето да става лесно и безпроблемно за самите участници. Щом някое от спортните мероприятия приключи, автомобилите, които няма да участват в следващото биват пренасочвани в паркингите до трасето, след което обявяваме достъпа на участниците в настоящото мероприятие.
Паркингите за баварските автомобили са на територията на пистата, а не извън нея. Когато паркирате колата си вие не излизате от комплекса. Тези паркинги ще се охраняват.

От момента в който се наредите за участие, организаторите ще ви дават пълни инструкции за това къде трябва да бъдете и какво трябва или не трябва да правите.


ВАЖНО!!!! При влизане в състезателния сектор, освен заплащането на таксата за участие (3 лева), трябва да предадете попълнена декларация и да получите стикер, който да залепите на предното си стъкло. Декларацията съдържа няколко полета за попълване, свързана е с отговорноста при евентуални инциденти и е изискване на собственика на пистата. Тези декларации ще ги получавате още с влизането през входа на пистата и ще трябва да ги попълните преди да се пуснете в някое от състезанията. Ако участвате само в конкурсите, тази декларация не ви трябва. Това е еднократно - когато я попълните, предадете и получите стикера си, повече няма да ви се налага да се занимавате с нищо друго - стикера важи за всички мероприятия и указва на организаторите, че вие вече сте предали своята декларация и сте заплатили таксата. Това можете да го направите по всяко време на престоя си през деня независимо дали ще участвате в предстоящото мероприятие или в следващото. Можете например да си я попълните и предадете още докато колата ви участва в конкурсите. Без наличието на такъв стикер вие няма да бъдете допуснати до самото трасе.
Декларацията и таксата се дават САМО ако автомобила ще участва в италианското преследване, драг състезанието или шоуто за публиката.

2. Конкурси.
При настаняването в хотелите ще получите конкурсни листа за участие в конкурсите. Трябва да ги попълните изключително внимателно! На пистата екипа за организация ще ви попита за участие в конкурсите, ако нямате конкурсен лист те ще ви дадат, след което ще бъдете пренасочени към сектора за участие и към вашата категория.
Началото на конкурсите е 10:00 като последния ви шанс за участие е 10:15 минути. Конкурсите ще се проведат на два етапа - първо ще журираме моделните категории "Ретро БМВ", "Е30", "Е34", "Е36", "Е39", Е46", "Други модели". Те ще се оценяват по едно и също време от няколко екипа жури. След приключване на тези категории ще започнем оценяването на "Автомобилно озвучаване" и "Оптичен Тунинг". Тези от вас, които са имали участие преди това в моделните категории просто ще трябва да препаркират автомобила си, а тези, които имат участие само в последните две категории още в началото ще паркират в секторите, определени за тях. Така реално имате възможност за участие в две различни категории.
След като сте паркирали на оказания сектор, трябва просто да стоите до автомобила си и да изчакате журито, след което да предадете на тях конкурсния си лист, който те ще попълнят и приберат. За да оценим автомобила ви, той трябва да е отключен, т.е. вие или ваш познат да бъде при него с конкурсния лист.. Ако нямаме достъп до колата, вие автоматично губите правото на участие. Същото ще стане и ако не сте попълнили изцяло и правилно конкурсния лист. Оценяването на един автомобил трае около 5 минути.
След приключване на конкурсите НЕ е необходимо да вадите автомобила си от зоната на конкурсите - можете да го оставите там паркиран през целия ден или да го изкарате когато дойде ред на мероприятие, в което ще участвате.

30 минути след началото на конкурсите, тези от вас, които няма да участват в тях ще имат възможност да започнат тренировъчните опознавателни обиколки на пистата в подготовка за т-нар. италианско преследване, което си позволихме малко да изменим и за което ще ви разкажа в следващата точка.
Ако участвате в конкурсите сме оставили предостатъчно време след тяхното приключване да имате време да направите тренировачните обиколки, така че няма място за притеснение

3. "Италианско Преследване"
Това е тип състезание, при което от две РАЗЛИЧНИ точки на пистата тръгват едновременно в една и съща посока два автомобила. Те не се гонят един друг, а гонят времето, за което ще приключат обиколката си. По принцип от двойката коли по-бързия елиминира по-бавния но в нашия случай не е точно така. Вашата обиколка не е пряко свързана с другия участник от двойката - ние просто ще мерим вашето време и времето на опонента и ще ги записваме - т.е. ако дадете по-слабо време не сте елиминирани и можете отново да се пуснете след като ви дойде пак реда. Мислехме да пускаме по една кола но решихме, че схемата с две коли ще даде повече време за това мероприятие и съответно възможност за повече участници и повторения. Старта и финала за вас представляват едно и също място на пистата, а старта и финала за другия участник в двойката е друга точка от пистата. Реално двете коли не се засичат никъде.
След като изтече времето за това мероприятие ще сортираме резултатите и ще проведем награждаването на тримата участника, дали най-бързо време при обиколките. Дали ще се състезавате за време или просто ще се порадвате на възможноста да покарате автомобила си на писта е изцяло ваше решение
Пистата е достатъчно технична за да приравни донякъде възможностите на автомобилите откъм мощност, но вероятно ще направим и допълнителни шикани, така че победата да не бъде толкова зависима само от конете под капака

4. След награждаването на победителя от обиколките, идва ред и на нещо, което нарекохме шоу за публиката. Аспектите за това събитие не са още доизпипани, но ще ви разкажа с няколко думи за него.
В средата на дългата права, която виждате на снимките има наредени гуми - те ще бъдат отстранени и така ще се получи един голяяяяям правоъгълен плац, на който ще имате възможност да разпорите гумите си в кратка демонстрация на хулиганския ни навик да правим димни завеси Няма да успеем да пуснем много коли, затова ще ограничим всеки участник с по-няколко минути

5. Драг състезанието на 400 метра.
След дълго мислене решихме това състезание да бъде свободно - стартирате с когото си пожелаете и разберете. Няма да има класове или лимит в броя участия. Абсолютно свободна програма, така че да могат повече коли да се пуснат. Инфраструктурата на пистата позволява автомобилите да бъдат пускани в интервал от около половин минута, а трасето за връщане е успоредно, така че стартовете няма да спрират стига да има достатъчно наредени участници. Вероятно ще имаме и измервателна техника.

Да, точно така - ще разполагате с около час и половина за драг гонки.
Тази година решихме да не залагаме на драг състезанието като основна част от спортната програма. Драг можете да си правите по всяко време и на всякъде, а нека този събор премине предимно в състезание, в което сме наистина добри .... писта... горещ асфалт ... баварска машина и мноооооого завои

Всички тези обяснения може малко да ви объркат. В момента в който влезете на територията на пистата, хора от екипа ще ви поемат и ще ви указват къде да паркирате и какво да правите според това къде ще участвате. Също така по радио уредбата постоянно ще се съобщават подробности за престоящите мероприятия, кога точно е време да влезете в сектора за участие и т.н. Организацията е така изпипана, че да няма момент в който да не сте напълно информирани.

На територията на пистата ще има търговски обекти за храни и напитки, но имайте впредвид че не са много и е вероятно да има големи опашки пред тях.

Осигурени са и химически тоалетни


По организацията мога да добавя,че към края на мероприятието ще има възможност за директен дуел между БМВ-тата и останали марки автомобили при желание от страна на водачите !

В общия случай ще разберете от прочетеното какво се късае за вас ,като гости и при евентуални проблеми ще се свържете с мен :D

Надявам се,че ще ни удостоите с присъствието си,както и че ще преживеем заедно безброй много положителни емоции ;)


Георги Пенчев - член на УС BMW клуб България
 • 0
Публикувано изображение
www.bmwpower-bg.net

#3 Jerry

Jerry

  Чирак

 • Потребители на форума
 • 69 Мнения:

Публикувано 19 април 2006 - 13:17

Аз съм благодарен - приемам личното Ви отношение - точно по начина по който е демонстрирано B) БЛАГОАРЯ от свое име, и искрено съжалявам за невъзмоността ми да се "поглезя" заедно с "Мими" и приятна компания в Пловдив... Ще се надявам на добри срещи в бъдеще и на нашите събори (стига да мога да си осигуря присъствието на поне на една сбирка).
На участващите - приятни емоции ;) ....и умната :D
 • 0
ЕВАЛЛА СТАБИЛЯГИ!!!

#4 ENOXELA

ENOXELA

  Майстор

 • Потребители на форума
 • 4188 Мнения:
 • Пол:Мъж

Публикувано 19 април 2006 - 18:10

Хвала на организацията ви ;) Благодарим за поканата :D
Ако има желаещи, ще е чудесно. Аз самия не мога да кажа от сега поради не зависещи от мен причини.
Но при възможност ще се възпозвам от предложението :D
 • 0

#5 sky

sky

  Майстор

 • Потребители на форума
 • 2135 Мнения:
 • Пол:Мъж
 • Град:София;Казанлък
 • Автомобил:
  190E 2.3

Публикувано 19 април 2006 - 18:34

Благодаря за поканата, искрено се надявам да се възползвам от нея ;)
 • 0
Публикувано изображение

#6 Gonzales

Gonzales

  Чирак

 • Потребители на форума
 • 214 Мнения:
 • Пол:Мъж

Публикувано 19 април 2006 - 20:36

Там съм , нали съм си в Калояново , няма да пропусна
 • 0
MB C200

#7 penchev

penchev

  Чирак

 • Потребители на форума
 • 178 Мнения:

Публикувано 20 април 2006 - 13:32

:D :D

Радвам се,че приехте радушно поканата ни и с напредване на времето,ако прочета тук ,че може да направите групово посещение аз ще ви посрещна на входа на пистата а дори и да не мога ще ви дам номера на мобилния си телефон за да може да се видим :D :D :D

Нека остане изненада ,какво сме подготвили,но от мен като човек от организацията знайте едно - това ще бъде шоу не само с автомобилите,ще има неща които на подобни мероприятия не са правени никъде и никога досега в България :blink: само живи и здрави да сме :D

Поздрави :D
 • 0
Публикувано изображение
www.bmwpower-bg.net

#8 Dezki

Dezki

  Майстор

 • Потребители на форума
 • 1517 Мнения:
 • Град:София

Публикувано 20 април 2006 - 18:54

Пенчев, имаш ЛС
 • 0
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR

#9 penchev

penchev

  Чирак

 • Потребители на форума
 • 178 Мнения:

Публикувано 04 май 2006 - 16:31

Дами и господа ,

"песъчинките в пясъчния часовник изтичат" - 5-ия национален БМВ събор е пред своето начало !

Искам да ви напомня още веднъж за поканата,която ви отправих към всички вас - Мерцедес клуб България и ентусиастите в частност :D

Надявам се,да ни удостоите с присъствието и вниманието ви на писта "Дракон" в с.Калояново/Пловдив в събота 6.05.2006 г :D

В момента,в който се посъберете пред пистата може да ме потърсите на телефон 0888 661846,аз ще излезна да ви посрещна подобаващо ;)

Пожелавам на всички много положителни емоции и весело изкарване на събора :D :D


С уважение : Георги Пенчев Пенчев , член на УС - БМВ клуб България
 • 0
Публикувано изображение
www.bmwpower-bg.net

#10 ENOXELA

ENOXELA

  Майстор

 • Потребители на форума
 • 4188 Мнения:
 • Пол:Мъж

Публикувано 04 май 2006 - 17:08

Дами и господа ,

"песъчинките в пясъчния часовник изтичат" - 5-ия национален БМВ събор е пред своето начало !

Искам да ви напомня още веднъж за поканата,която ви отправих към всички вас - Мерцедес клуб България и ентусиастите в частност  :D

Надявам се,да ни удостоите с присъствието и вниманието ви на писта "Дракон" в с.Калояново/Пловдив в събота 6.05.2006 г  :D

В момента,в който се посъберете пред пистата може да ме потърсите на телефон 0888 661846,аз ще излезна да ви посрещна подобаващо  ;)

Пожелавам на всички много положителни емоции и весело изкарване на събора  :D  :D


С уважение : Георги Пенчев Пенчев , член на УС - БМВ клуб България

Благодаря ти колега Пенчев ;) За същеление Аз съм зает и няма да мога да присъствам :( но се надявам други членове на нашия Клуб да ни отсрамят :D
Пожелавам ви весело изкарване и безпроблемно мероприятие :D
И още веднъж шапка ви свалям за организацията.Успех :D

С уважение : ALEXONE™
 • 0

#11 sky

sky

  Майстор

 • Потребители на форума
 • 2135 Мнения:
 • Пол:Мъж
 • Град:София;Казанлък
 • Автомобил:
  190E 2.3

Публикувано 04 май 2006 - 18:14

Със сигурност ще си изкарате добре,а и съм присъствал на два ваши национални събора ;) .Най вероятно няма да мога да дойда ,но ще има кой да разказва :D .Още веднъж благодаря за поканата .
 • 0
Публикувано изображение

#12 Cedric

Cedric

  Прохождащ

 • Потребители на форума
 • 2 Мнения:

Публикувано 06 май 2006 - 18:36

Браво на колегите от БМВ клуба!!! Жалко, че дъждът развали хавата.
А кой от вас беше там? Нямаше много мерцедеси :huh:
 • 0

#13 penchev

penchev

  Чирак

 • Потребители на форума
 • 178 Мнения:

Публикувано 08 май 2006 - 20:14

Много ви благодаря за топлите думи и поздравления !!!
Никога в живота си не се бях сблъсквал с такъв ужас - петък и събота до вечерта до тържественото награждаване бяхме хапнали само вечерно време с малкото колеги, с които организирахме това "нещо" :D :D Сега съм като парцал ...

Ето ви малко снимки от там ,пък като се качат сега едни 1,3 ГБ снимки и клипове от лаптопа в хостинга ни,ще ви кажа да си ги свалите и разгледате :D Там има и клипчета от "волната програма",където брат ми с червеното Е30 комби 325i направо взриви публиката :lol: :D

Да попитам защо колегите от Мерцедес форума,не ми се обадиха,да ги видя дори за момент ?
 • 0
Публикувано изображение
www.bmwpower-bg.net

#14 penchev

penchev

  Чирак

 • Потребители на форума
 • 178 Мнения:

Публикувано 08 май 2006 - 22:35

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение


Публикувано изображение

Брат ми,който съдра 2 задни гуми по време на волната програма и взриви публиката със зрелищните дрифтове и бърн-аутове :D :D

Публикувано изображение
 • 0
Публикувано изображение
www.bmwpower-bg.net

#15 penchev

penchev

  Чирак

 • Потребители на форума
 • 178 Мнения:

Публикувано 08 май 2006 - 22:46

Аз в ролята на водач на колоната към Пловдив :D
Публикувано изображение

Била тежка за дрифт,а :lol: :lol:
[IMG]
http://picvalley.net/show.php?2006/05/08/4...e2b19b63de9.jpg[/IMG]

[img]
http://picvalley.net/show.php?2006/05/08/d...77019057d7c.jpg[/img]
 • 0
Публикувано изображение
www.bmwpower-bg.net
0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни