Като се затопли времето ми се появи странен проблем, който на всичкото от горе е от този тип проблеми, които не се появяват постоянно, а само когато си иска. В дадено време от движението на колата започва да се чува едно цъкане като от реле и при всяко цъкане се включва или съответно изключва перката на климатика. Проблема е, че въпросното цъкане се чува примерно 10 пъти в разстояние на 3 секунди, което ме навежда на мисълта, че нещо не е наред.
Днес ходих в един сервиз на ул. Братя Миладинови и там ми казаха, че 124-ките с този двигател имали много слаба електрическа инсталация. Човека ме посъветва да сменя датчика за температурата на климатика, който е със синьо пластмасово капаче отгоре и съответно аз отидох и си го купих за 30 лева от Симеон. В момента чакам да ми изстине колата и слизам да го сменя и се надявам с това да съм си решил проблемите. Лошото е, че човека ми каза, че въпросната инсталация на коли, които са минали 10-тата година почти задължително сдава багажа, а цената на въпросните кабеляци била около 1000 лева