Към съдържанието

•  

Снимка

досадно дрънкане от предни врати!124/250 Д

• Please log in to reply
20 мнения по тази тема

#16 reichfurrer

reichfurrer

Чирак

• Потребители на форума
  • 57 Мнения:
  • Град:Troyan

Публикувано 31 октомври 2007 - 16:34

последно установяване! дрънка откъм ключалка! т.е м/у планката на гредата и механизма на вратата!
  • 0

#17 вики

вики

Напреднал

• Потребители на форума
  • 332 Мнения:
  • Град:РУСЕ

Публикувано 31 октомври 2007 - 20:15

Лоша работа колега !
Виж кво става тук
Правилно си се насочил ,че проблема е в заключващия механизъм.Като минеш през неравност и вратата чуква в езика на колонката,защото е леко увиснала.
Сигурен съм че има някакво просто решение но......
  • 0
Е 250 DIESEL 20v 113hp 1994
Публикувано изображение

#18 sharik

sharik

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Мнения:

Публикувано 31 октомври 2007 - 21:59

и ас го имам но примен е скърцане
  • 0

#19 reichfurrer

reichfurrer

Чирак

• Потребители на форума
  • 57 Мнения:

Публикувано 31 октомври 2007 - 22:51

Лоша работа колега !
Виж кво става тук
Правилно си се насочил ,че проблема е в заключващия механизъм.Като минеш през неравност и вратата чуква в езика на колонката,защото е леко увиснала.
Сигурен съм че има някакво просто решение но......

да колега прочетох го! и да ти кажа ли направо, че още от сега се нервирам, а камо ли да почна да правя нещо. За майстор нищо не е споменато! действително и мойте две предни се затварят трудно( почти като на лада), но определено ще го оправя това досадно тракане!! Не ми е ясно само как е пропаднала, нищо не личи ...а на шофьорската врата пантата е подменяна скоро, защото си личи че е нова, но пак дрънка, другата още повече!
  • 0

#20 Gringo

Gringo

Чирак

• Потребители на форума
  • 212 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes W124 300 D Turbo 4 matic
    Mercedes C124 E 200 с V8 M113

Публикувано 31 октомври 2007 - 23:46

Аз също имах едно досадно дрънкане при минаване през неравности и то невинаги и се чуваше основно от лявата страна. Бях сигурен ,че е от вратата но се оказа че идва от колонката от горната част на калона както каза колегата. Взимаш кръстата отвертка и развиваш двата винта в долната част на кората където става широка към пода, след това леко започваш да изтегляш кората отдолу на горе и като стигнеш до горната част на колана ще дръпнеш внимателно за де се откачи от тази част където излиза колана от колонката (реглажа на колана във височина) а най-горе е на метална щипка която няма опасност да я прецакаш. След като си свалил кората взимаш вложка 14 мисля че беше и развиваш гайка в горната част на колана от колонката и с изтегляне нагоре го откачаш от колонката. Взимаш течна грес или WD-40 и пръскаш обилно по колонката и колана и готово, събирането и по обратния ред. 90 на 100 че проблема е там и е много досаден а се оправя доста лесно. А шума се чува в движение на нивото на ухото от ляво поне при мен беше така.

Еееееее ако се окаже че, е това ще черпя по c(_) c(_) c(_) бира и аз имам два шума които ме дразнят максимално този е единия a, другия е едно досадно скърцане в таблото при неравности и при рзко завиване наляво и на дясно чувасе точно зад уредите, колата ми е W124 300 D turbo 4 Matic 1991?
  • 0

#21 reichfurrer

reichfurrer

Чирак

• Потребители на форума
  • 57 Мнения:

Публикувано 02 ноември 2007 - 16:27

Днеска имах малко време и реших да се сборя с дрънкането! Свалих корите на колоните, там всичко си беше на ред,притегнах всичко, въпреки че нямаше нужда,всичко там е ок. Явно проблема е в вратата, започнах да правя някъкв реглаж, но какво установих: На механизма на вратата има едни палци,когато те се ударят в колоната, където е планката за затваряне те се вдигат в крайно положение, тогава врата е затворена, но при мен обаче тези " палчета" като ги бутна с оверка стигат се до горе , но после падат сами, и от там вече се получава дрънкане м/у тях и планката на вратата. как обаче мога да променя това нещо: Ами пробвах с регулиране, самата планка е малко конусовидна, и там където влиза във вратата също е конусно, така че според мен планката трябва така да е нагласе т.т малко изместена, така че да се спази този конус, който е много важен! Ще видя как се държи, и ако е ок ще напиша!

Направил съм и снимки но незнам как да ги кача!!
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни