Към съдържанието

•  

Снимка

досадно дрънкане от предни врати!124/250 Д

• Please log in to reply
20 мнения по тази тема

#1 reichfurrer

reichfurrer

Чирак

• Потребители на форума
  • 57 Мнения:
  • Град:Troyan

Публикувано 28 октомври 2007 - 19:42

От както имам колата, има едно много досадно дрънкане от предните две врати. Незнам какво,регулирах няколко пъти ключалките - ефекта е нулев! Ако някой има такъв проблем нека го сподели!!
  • 0

#2 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 28 октомври 2007 - 19:59

Кое дрънчи да кажеш?Да не е дървото?Може и ограничителя на отварянето да е - кирливите му болтове се отвиват и си иска стягане.Кое дрънчи или поне как?
  • 0
.

#3 reichfurrer

reichfurrer

Чирак

• Потребители на форума
  • 57 Мнения:

Публикувано 28 октомври 2007 - 20:32

не определено не е в дървото! чува се откъм регулатора на ключалката/ механизма/ при потегляне, когато мина през дупки, и тудно се затваря, трябва да блъскам яко, абе като лада! мама му стара. За по лесно затваряне трябва да е отворен някой прозорец малко! Не е болка за умиране ама дразни, и то като го знам се там слушам и направо побеснявам!
  • 0

#4 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 28 октомври 2007 - 20:54

http://www.mercedess...a/W124DoorPanel

Отваряй и рови.
  • 0
.

#5 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 28 октомври 2007 - 21:12

Предполагам,че корите на вратите не са защипани както трябва,или някоя щипка е счупена/май бяха две/,а има и Г-образни защипалки по цялата кора!Нещо такова ще е-няма какво друго!И при мен се получи този ефект при студен двигател на празен ход,особенно,та свалих кората/лявата/,внимателно я поставих и това е-звукът изчезна!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#6 reichfurrer

reichfurrer

Чирак

• Потребители на форума
  • 57 Мнения:

Публикувано 28 октомври 2007 - 21:46

А ще ги сваля тези кори , та да види от там чии хуй ще излезе, обаче дрънкането ми се струва , че не е от там, но да видим! Ще напиша после какво съм сторил. как да ти опиша звука, който се чува, имам чувството че е на метал, м/у вратата и планката на гредата! там дали може да е??
  • 0

#7 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 28 октомври 2007 - 21:54

А ще ги сваля тези кори , та да види от там чии хуй ще излезе, обаче дрънкането ми се струва , че не е от там, но да видим! Ще напиша после какво съм сторил. как да ти опиша звука, който се чува, имам чувството че е на метал, м/у вратата и планката на гредата! там дали може да е??

Кажи изчезва ли досадния звук,като си допреш дланта до тапицерията на вратата?Точно можеш да определиш откъде идва,като се"разходиш" по тапицерията-съответно и там търси проблема!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#8 reichfurrer

reichfurrer

Чирак

• Потребители на форума
  • 57 Мнения:

Публикувано 28 октомври 2007 - 22:07

не неизчезва, пробвах дори и натискане , придърпване на вътре, поне 4-5 пъти преавих реглажи , нагоре, надолу, местих тая шибана планка и без никъкъв ефект! Иначе вратата не е удряна, или да кажеш разбита, нищо и няма! на пръв поглед като нова! И другото трудно се затваря, смисъл с блъскане!
  • 0

#9 reichfurrer

reichfurrer

Чирак

• Потребители на форума
  • 57 Мнения:

Публикувано 28 октомври 2007 - 22:08

:kill_myself:
  • 0

#10 stoian

stoian

Напреднал

• Потребители на форума
  • 664 Мнения:
  • Град:Златица
  • Интереси:Риболов
    Мотори

Публикувано 28 октомври 2007 - 22:20

Ако колата не е с ел.стъкла,може да е от
дръжката за отваряне на прозореца.При
мен поне е от това.
  • 0
W201 190 2.5Turbo disel avtomatik-- Продаден

#11 reichfurrer

reichfurrer

Чирак

• Потребители на форума
  • 57 Мнения:

Публикувано 28 октомври 2007 - 22:30

не е с ел.стъкла!
  • 0

#12 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 29 октомври 2007 - 00:12

Предполагам,че корите на вратите не са защипани както трябва,или някоя щипка е счупена/май бяха две/,а има и Г-образни защипалки по цялата кора!Нещо такова ще е-няма какво друго!

ООО да, няма от какво друго да е ...!!! :) то цялата врата е само ламарината и кората, друго няма...;)

в тази врата има 2 шепи болтове, гайки, шайби, скоби.....и един багажник механизми...

свали кората, виж дали пак ще трака, ако да, почвай да пипаш и да държиш, това-онова, докато неизчезне. и отделно притягаш всички болтове
  • 0

#13 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 29 октомври 2007 - 00:20

Да не е колана в колонката?Долу има един метален хуй който може да дрънчи на тенеке.

Не пробвай да махаш тапицерията или пласмасата на колонката - много е цифра и горе е пласмаса,лесно се троши.Първо поразпитай кое и как,намери снимки и после.B PILAR му викат тук.
  • 0
.

#14 vladokos

vladokos

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 46 Мнения:

Публикувано 29 октомври 2007 - 17:59

Аз също имах едно досадно дрънкане при минаване през неравности и то невинаги и се чуваше основно от лявата страна. Бях сигурен ,че е от вратата но се оказа че идва от колонката от горната част на калона както каза колегата. Взимаш кръстата отвертка и развиваш двата винта в долната част на кората където става широка към пода, след това леко започваш да изтегляш кората отдолу на горе и като стигнеш до горната част на колана ще дръпнеш внимателно за де се откачи от тази част където излиза колана от колонката (реглажа на колана във височина) а най-горе е на метална щипка която няма опасност да я прецакаш. След като си свалил кората взимаш вложка 14 мисля че беше и развиваш гайка в горната част на колана от колонката и с изтегляне нагоре го откачаш от колонката. Взимаш течна грес или WD-40 и пръскаш обилно по колонката и колана и готово, събирането и по обратния ред. 90 на 100 че проблема е там и е много досаден а се оправя доста лесно. А шума се чува в движение на нивото на ухото от ляво поне при мен беше така.
  • 0

#15 reichfurrer

reichfurrer

Чирак

• Потребители на форума
  • 57 Мнения:

Публикувано 29 октомври 2007 - 18:58

Можи би е така! Точно на нивото на ухото се чува и дразни, като го отворя ще го видя и ще дам отговор по темата! Благодарско на всички за препоръките!
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни