Моля за мнение за боядисване
Започната от Само Дизел, 28 окт 2007 - 16:50:25
13 мнения по тази тема
Публикувано 28 октомври 2007 - 16:50
Понеже ми се очертава едно безплатно боядисване, взех да се замислям дали да не сменя малко цветовата гама.
Става дума за 124-ка, Т-модел, сиво-черен металик. Широките лайстни обаче са сиви, а бронята черна. Тази комбинация вече взе да ми изглежда малко демоде, пък от друга страна, автомобилът не е достатъчно стар, че да минава за класика. Та се замислих, дали няма да е по-гот, да боядисам всичко в един цвят - лайстни, брони, престилки, всичко да е сиво-черен металик, като тенекиите. Струва ми се, че ще се освежи доста и ще придобие по-модерен вид, като в същото време ще си остане в почти оригинален вид.
Какво ще кажете?
Става дума за 124-ка, Т-модел, сиво-черен металик. Широките лайстни обаче са сиви, а бронята черна. Тази комбинация вече взе да ми изглежда малко демоде, пък от друга страна, автомобилът не е достатъчно стар, че да минава за класика. Та се замислих, дали няма да е по-гот, да боядисам всичко в един цвят - лайстни, брони, престилки, всичко да е сиво-черен металик, като тенекиите. Струва ми се, че ще се освежи доста и ще придобие по-модерен вид, като в същото време ще си остане в почти оригинален вид.
Какво ще кажете?
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603
Публикувано 28 октомври 2007 - 17:02
Всичко в един цвят е много стилно и ще е добре!
..Абе,на "Мерцедес" всичко върви,само да не е шарения..
P.S. Къде така боядисват безплатно-и аз плача за боядисване?
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."
Публикувано 28 октомври 2007 - 17:15
На предишната -124 корите бяха сиви,а купето бяло (бе бившо такси).Боядисах корите и броните черни и стана супер-много по-красиво.Всичко в един цвят е много стилно и ще е добре!
Виждал съм и да облепват част от тавана и капаците в други цветове,а не да ги боядисват.По-практично ми изглежда.Но всеки си решава сам.
Публикувано 28 октомври 2007 - 18:06
Ако е с боя като или оригинална - обикновено няма проблем, но съм гледал доста пребоядисани коли, които са изцяло боядисани и някак си губят идентичността си. Като че ли детайлите започват да им се губят.
Всеки си решава сам.
За пример - навремето имах един кадет комби - червен. Ама на опел червеното е едно такова убито, керемидено.
Като почна да плаче за боя (ръжди по прагове, вежди, чукнато тук-там) да знаете какъв сигнално-червен цвят му избрах, но релингите пак ги направих сиви, джантите и тях...
След като продадох опела, следващият му собственик пък го направи бордо-металик... вървеше й на колата на поддръжка и мераклии.
Всеки си решава сам.
За пример - навремето имах един кадет комби - червен. Ама на опел червеното е едно такова убито, керемидено.
Като почна да плаче за боя (ръжди по прагове, вежди, чукнато тук-там) да знаете какъв сигнално-червен цвят му избрах, но релингите пак ги направих сиви, джантите и тях...
След като продадох опела, следващият му собственик пък го направи бордо-металик... вървеше й на колата на поддръжка и мераклии.
Публикувано 28 октомври 2007 - 18:30
На 124-ка няма да се върже лаъсни,брони и купе да са в един цвят!!!Виждал съм една-две такива и никак не ми харесаха!Задължително лайсните и броните трябва да са една идея по-тъмни,или по-светли,както си е в оригинала!Лично мое мнение е,че точно и само на този модел това му е чара!!!
Публикувано 28 октомври 2007 - 19:12
Давай смело,мен един цвят ме кефи много,МРАКА минава под четката ма само да ми остане време.В момента е сиви брони и черна кола,после ЧЕРЕН и тва си е.
.
Публикувано 28 октомври 2007 - 20:30
МРАКА е черен с черни джамове и черен преден номер.Чакам му вратата и минава под четката с черни брони и лаисни.Предната решетка е АВАНГАРД черна,но с хром лаисни.За глоба сам от всякъде - стъклата много тъмни,преден номер няма ма ми е кеф да го гледам и така ше да е.
Това сивото сега не е лошо ма ЧЕРНО си е друго.
Това е идеята ма мойта е с черен джам.
Това сивото сега не е лошо ма ЧЕРНО си е друго.
Това е идеята ма мойта е с черен джам.
.
Публикувано 28 октомври 2007 - 23:18
И лайсните, Док, и лайсните.
Ами виждал съм с боядисани лайсни и ми харесва повече. Ако сменяш цвета виж има едно "черна перла" или нз какво- по-черно е и по-лачено.
Ами виждал съм с боядисани лайсни и ми харесва повече. Ако сменяш цвета виж има едно "черна перла" или нз какво- по-черно е и по-лачено.
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR
Публикувано 29 октомври 2007 - 00:29
040 или 8040 са кодовете ако не се лъжа.ЦАРНО е играта,ма всичко,а не половинки.Аз съм се замислил и тия панели между вратите да минат в черно..........ма ше видим.
.
Публикувано 29 октомври 2007 - 08:40
.
Публикувано 29 октомври 2007 - 09:37
Само Е500 е с фабрични ласни в един цвят с купето, така си мисля! Иначе и според мен, в разликата между цвета на ласните и купето е чара на 124- ката! особено на сивия металик!
Публикувано 29 октомври 2007 - 11:46
Е сега видяхте ли какъв ми е проблема? В един момент си мисля, че ще е по-добре в един цвят, в следващия пък си казвам, абе то това си му е готиното на модела...
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
Публикувано 29 октомври 2007 - 17:21
BENZBOSS, тоя Е500 където го плесна тука!!! Нямам думи! Това е класика, дали е най-добрия модел на мерцедес, не мога да преценя! Просто не мога да взема това решение! Много е агресивен, в същото време вътре е супер лукс, които и сега само най-новите и луксозни водели достигат! Вчера разглеждах модели 126 купе - 560 sec класика! Потвърди се мнението ми, че скоро нещата ще се върнат в изходна точка! Ще стане както с песните, най-новите хитове са стари парчета, та и тук така! Предницата на новата С класа много прилича на муцуната на 126, 560 sec!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни