Едно въпросче?За стабилността на 124 ТЕ
Започната от strelec, 16 окт 2007 - 23:34:31
28 мнения по тази тема
Публикувано 16 октомври 2007 - 23:34
Привет на компанията! Имам 1 въпросче. Някой, ако има наблюдения моля да ги сподели. От 2 години карам автомобила си МБ-124 200ТЕ '94г. Преди това имах Руския еквивалент-ВАЗ 2107. Имам усещането, че Мерцедеса е по-нестабилен в завоите от Ладата.
Накланя се повече и 1 и същи завой го вземам с по-малка скорост от колкото с Ладата. От начало си мислех, че може още да не съм усетил автомобила (с Ладата бях като едно цяло, във всеки 1 момент знаех какво мога да очаквам от нея като поведение на пътя), но вече минаха 2г. и усещането за нестабилност в завоите е все същото. Накланя се доста и когато е леко влажно се опитва да поднася задницата. Някой ако има лични впечатления от разликите в поведението м-ду МБ и други автомобили, моля да сподели. Може и съвети. Късмет на всички и безаварийно пътуване!
Публикувано 17 октомври 2007 - 01:25
Колко влизаш в завоя с Ладата и колко с Мерца?
Карал сам Темпра комби и се клатеше като на дърт коч мадете ма Мерца е друго,едно време Волво имаша комби на ДТМ............и толко с комбитата.Има хора с такива коли,дебни и ще скочат на темата.
Карал сам Темпра комби и се клатеше като на дърт коч мадете ма Мерца е друго,едно време Волво имаша комби на ДТМ............и толко с комбитата.Има хора с такива коли,дебни и ще скочат на темата.
.
Публикувано 17 октомври 2007 - 01:36
Това са си стари коли не са за бързи скорости нямат ESP и други системи може на твоята нещо в задницата да има проблем примерно с сферите или гумите да не са подходящи провери ги тия неща. Аз примерно съм сравнявал W140 S500 със ситроен C5 комби и ситроена е много по стабилен по завоите и като цяло при бърза скорост е по адекватен и по магистралата съм изпреварвал доста W220 и W210 които си карат бързо но на завоите са по нестабилни също съм карал волво S80 - тая кола е много стабилна направо залепена на пътя.
Публикувано 17 октомври 2007 - 08:03
Колега, и Аз съм карал Лада, но седан и има нещо вярно. Но на мойта ладичка и бях сменил амортесиорите с двойно действащи, смених джантите с 6 цолови и разбира се гумите бяха с по-нисък профил и по-широки. Ходовата част винаги е подържана. В завой позволяваше да се влиза с малко по-ниска скорост, ако изключим недовавиването и поднасянето на предницата в сравнетие с Бенца(Бенца ми е с нови предни газови амортесиори Закс и нови усилени предни и задни пружини). Ладата е с по къс ход на амортесиорите, а и хода на горният носач се ограничава от тампон. Отзад също хода на окачването е ограничено. На двете коли окачванията са различни при Мерцедеса хода на окачването е по-дълъг за глатка возия, всичко е създадено в името на пътника т.е. да му е конфортно, а Ладата си е курник, но не може да се отрече, че е добра кола за годините си. Мерцедеса е двапъти по-мощен от Ладата, което съчетано със задно предаване също може да доведе до поднасяне в завой. В крайна сметка Мерцедеса е по-стабилната кола въпреки, че ляга повече в завойте. При него не се чуства пътя, така като с Лада и за това може да ти се струва, че е по-нестабилен, а истината, че ако ходовата ти част е здрава Мерцедеса стой като залепен на пътя.
P.S. Колега караш комби и може да имаш проблем я с нивомат, я със сфери или някой амортесиор и за това да ти се струва, че е нестабилен. Може и да си за реглаж на заден мост, който е от съществено значение при стабилността на задницата в завой.
P.S. Колега караш комби и може да имаш проблем я с нивомат, я със сфери или някой амортесиор и за това да ти се струва, че е нестабилен. Може и да си за реглаж на заден мост, който е от съществено значение при стабилността на задницата в завой.
Публикувано 17 октомври 2007 - 09:44
Колеги, добре започнахте с гуми и окачване, ама никой не се сети за центробежната сила!
Ладата е кашон 500 кила, Меро е два тона и повече. Със същите гуми и окачване двата автомобила винаги ще се държат по различен начин да различни отсечки.
(Нямам нищо против ВАЗ и н гарантирам точността на цифрите
)
Ладата е кашон 500 кила, Меро е два тона и повече. Със същите гуми и окачване двата автомобила винаги ще се държат по различен начин да различни отсечки.
(Нямам нищо против ВАЗ и н гарантирам точността на цифрите
Old Mercs don't die, they just get faster!
"Опит се трупа собственоръчно, собственокрачно и най-вече собственогъзно..."
190E 2.0i WDB2010241F806491
Публикувано 17 октомври 2007 - 09:58
Аз мойто комби ТД го карам от пролетта и то с високи скорости когато съм сам. Да, в завоите наистина се усеща действието на центробежните сили, но едва към 140-150 км/ч. Иначе си е устойчива колата...Ще видим сега през зимата как ще да е? Нямам Щпер диференциал, а сам чувал че комбитата на лед пили до там и при наклон. Но с перфектни гуми би трябвало да се справям.
Публикувано 17 октомври 2007 - 10:23
aaa
Публикувано 17 октомври 2007 - 21:31
мойто комби има блокаж и чисто нови зимни гуми FULDA и с нетърпение чакам да валне сняг и да го пробвам на петрохан
Публикувано 17 октомври 2007 - 22:39
Привет на компанията! Имам 1 въпросче. Някой, ако има наблюдения моля да ги сподели. От 2 години карам автомобила си МБ-124 200ТЕ '94г. Преди това имах Руския еквивалент-ВАЗ 2107. Имам усещането, че Мерцедеса е по-нестабилен в завоите от Ладата.
Накланя се повече и 1 и същи завой го вземам с по-малка скорост от колкото с Ладата. От начало си мислех, че може още да не съм усетил автомобила (с Ладата бях като едно цяло, във всеки 1 момент знаех какво мога да очаквам от нея като поведение на пътя), но вече минаха 2г. и усещането за нестабилност в завоите е все същото. Накланя се доста и когато е леко влажно се опитва да поднася задницата. Някой ако има лични впечатления от разликите в поведението м-ду МБ и други автомобили, моля да сподели. Може и съвети. Късмет на всички и безаварийно пътуване!
Здравей и добре дошъл.
твойто комби има ли ниво-регулиране?
ходил ли си да си провериш амортисьорите на стенд?
Има доста неща, който трябва да провериш.
Виж дали имаш и Задна стабилизираща щанга, че съм видял доста коли, на които са свалени преди продажба.
Гледай и пиши.
Аз какрах 124 - 300д близо 5 години и мога да кажа, че е доста стабилна машина. Опитвал съм се да я поднасям, но ако не е мокро - нъц.
При теб сигурно има проблем, затова гледай и пиши.
Публикувано 17 октомври 2007 - 23:03
Има няколко клипа във форума(всеки може да ги намери ако се поразрови)на тестове на 124-ка...Просто ми се вижда абсурдно смешно твърдението за нестабилност?!?!?...Сигурно при колегата има 2-3 пружини счупени и още толкова изтървали амортисьори...иначе няма логика.
...
..всичко друго е провокация от некой форум-фен на Лада...Тая марка не трябва ли вече да я оставим да ПОЧИВА В МИР.
...
..всичко друго е провокация от некой форум-фен на Лада...Тая марка не трябва ли вече да я оставим да ПОЧИВА В МИР.
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."
Публикувано 17 октомври 2007 - 23:16
Ама дали е така(имаш усещане или е нестабилен)Привет на компанията! Имам 1 въпросче. Някой, ако има наблюдения моля да ги сподели. От 2 години карам автомобила си МБ-124 200ТЕ '94г. Преди това имах Руския еквивалент-ВАЗ 2107. Имам усещането, че Мерцедеса е по-нестабилен в завоите от Ладата.
Сравни задното окачване на БЕНЦА и на ладата
Забелязъл съм ,че БЕНЦА прощава грешки при шофиране а ладата ги насърчава

Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 18 октомври 2007 - 04:04
Колко влизаш в завоя с Ладата и колко с Мерца?
А де,кажи де,дай отговор на въпроса и ще стане ясно.Другия номер е БАХ ТАЯ ЛАДА АЗ.
.
Публикувано 18 октомври 2007 - 06:13
ако гумите са "всесезонни" е нестабилна и носи особено на влажно
с две торби пясък по 40 кг. в багажника не мърда и на сняг и на лед
като джип става
с две торби пясък по 40 кг. в багажника не мърда и на сняг и на лед
като джип става
Публикувано 18 октомври 2007 - 06:33
Земи си една разбита W124 комби де тегли с четрите,сложи и един бордюр на задника,едни зимни тесни и високи гуми и кола за 5000 лева хвърчи пред коя да е S класа.Живял сам в Драгалевци,Бояна,Симеоново,2 сезона / единия 6 месеца / на Боровец имам...........виждал сам зима
Така,точно така,кви Лади,кви завои.
.
Публикувано 18 октомври 2007 - 07:10
Щто се ебевате с Ладичките. Има Лади на по 30 години и все още са в движение, което само по себе си доказва, че стават. Е, курници ама стават да си вършиш работа. Но за дълъг път неструват все едно, че си пътувал в центрофуга на Перла 05.
Мерцедеса ако е с добри гуми позволява влизане в завой със скорост, която една Лада неможе да вдигне!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА