Така Алонсо отговори индиректно на своя шеф Рон Денис, който по време на изслушването пред Световния автомобилен съвет призна, че отношенията между двамата са много студени и те не си говорят. Алонсо бе притиснат отново от медиите в Япония във връзка с ролята му в шпионския скандал, който коства на неговия отбор 100 милиона долара и отнемане на точките за конструкторския шампионат.
"Нямам какво да кажа във връзка с шпионския скандал. Ще отговоря на всички спекулации с представянето си на пистата. В момента съм напълно концентриран за предстоящите три състезания до края.”
По повод спекулациите около преминаването на испанеца в друг отбор през 2008 година, той заяви, че има договор с Макларън-Мерцедес и не вижда причина да го прекратява преждевременно.
„Имам договор с Макларън за следващата година и не виждам причина да го прекратявам”, заяви Алонсо. „Отношенията и работата ми с инженерите, механиците и с всички от отбора от началото на годината до сега са много добри. Всички са големи професионалисти, много фокусирани в работата си и дават всичко, на каквото са способни, за да се представям на ниво. Спечелих четири състезания, завърших няколко пъти на подиума и се боря за титлата, така че сега всичко е наред и съм доволен от работата ми в отбора”, завърши той.
Хамилтън и Алонсо щели да обсъдят поведението си на пистата този уикенд
- "Аз също мога да бъда агресивен", заяви Люис.
Той искал да обсъди със съотборника си Фернандо Алонсо поведението на двамата на пистата, за да не се получават повече инциденти между тях. Британецът още е разочарован от агресивното поведение на Алонсо в първия завой след старта на Гран при на Белгия. Досега той не е имал възможност да разговаря с Фернандо по случая и се надява битката за титлата между двамата да не предизвиква повече инциденти.
"И за двама ни е важно да бъдем предпазливи и да не забравяме, че сме съотборници. Ще разговарям с него преди надпреварата на „Фуджи”, защото не сме общували от последното състезание в Белгия”, заяви Хамилтън. „Винаги съм се опитвам да остана на пистата с честно поведение към останалите пилоти, но ако това е начинът, по който той се бори за място, аз също мога да бъда толкова агресивен. Въпреки това няма да предприемам глупави рискове. Нямам какво да губя, а той защитава световната си титла, напрежението върху него е огромно”, завърши англичанинът.
Люисчо - голям си наивник , момченце