Към съдържанието

•  

Снимка

Лакиране, пастиране, пранекъде е най-добре (София)?

• Please log in to reply
23 мнения по тази тема

#1 SashoS

SashoS

Напреднал

• Потребители на форума
  • 321 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:компютри... а сега и Мерцедес! :-)
  • Автомобил:
    190E 2.0 1992

Публикувано 24 септември 2007 - 11:06

Спецовете тука препоръчват някакво силиконово лакиране да се прави от време на време и пастиране по-често. Къде в София работят съвестно/качествено? Ако на същото място перат и тапицерия още по-добре. А, и цифри пишете.
Мерси!
  • 0
190E 2.0 1992г. Бензин. Сив-металик. Седан.

#2 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:
  • Град:114445

Публикувано 24 септември 2007 - 11:25

Най-добре е в провинцията (Кюстендил). Мой приятел го прави срещу 100 лева.
Не знаех, че пастите са 6 броя, в т.ч. и силиконовата.
  • 0

#3 SashoS

SashoS

Напреднал

• Потребители на форума
  • 321 Мнения:
  • Автомобил:
    190E 2.0 1992

Публикувано 24 септември 2007 - 14:02

При едно търсене в google попаднах пак на един пост на BENZBOSS (Асен):

Автомивка Джемси
Шел - Симеоново
http://www.avtomivka...Antiscratch.htm

Някакви впечатления? Найстина ли работят толкова добре както изглеждат?
  • 0

#4 velibg

velibg

Чирак

• Потребители на форума
  • 114 Мнения:

Публикувано 24 септември 2007 - 21:26

Аз карам там служебните коли понеже шева живее в Симеоново и не съм доволен от качеството на работа.За мен единственото място за пране пастиране и т.н. е в мивката на СофАвто зад гърба на Зимния Дворец.Там се карат почти всички коли който са нов внос!!!Правят ги все едно сега излиза от конвейра
  • 0
Публикувано изображение

#5 SashoS

SashoS

Напреднал

• Потребители на форума
  • 321 Мнения:
  • Автомобил:
    190E 2.0 1992

Публикувано 25 септември 2007 - 02:36

Разбирам, мерси. А някакъв телефон (по-добре Интернет страница, ако имат)? Предполагам трябва час да се запише.

EDIT: Предполагам са тия тук
  • 0

#6 SashoS

SashoS

Напреднал

• Потребители на форума
  • 321 Мнения:
  • Автомобил:
    190E 2.0 1992

Публикувано 25 септември 2007 - 02:51

Направих едно бързо търсене и странни неща пишат за тази автомивка в друг форум. На някой му пипаха по колата изглежда и му скапаха/подмениха турбото... Това, че фирмата не е специализирана а се занимава също с "Продажба, замяна, доставка по поръчка, лизинг на леки и товарни автомобил" не ми харесва особено. Някой да вземе да си хареса някой чарк и да ти го подмени с друг. Абе...
  • 0

#7 SashoS

SashoS

Напреднал

• Потребители на форума
  • 321 Мнения:
  • Автомобил:
    190E 2.0 1992

Публикувано 03 октомври 2007 - 16:58

Обадих се на автомивка.ком, дето колегата не е много доволен. Имаха оферта в сайта за всичко за 90 лева (миене, пране, пастиране) но сега сайта е down и по телефона ми казаха вдигнаха цената на 110 лева. Успях също да разбера, че пране на интериора "не е за препоръчване", защото машината им била от вид дето пускала повече вода и после около 10 дена все ще стои влажно докато исъхне напълно (събирал пари човека за машина с по-малко вода).

Сиреч, влажно и рисковано... Купих колата наскоро и искам да изпера интериора (плат) преди да сложа отново (изпраните) калъфки, и да я пастирам. Тогава ще е достойна че да я докарам за цефте на срещите на клуба :)

Обадих се и на софауто, питаха ме първо каква е колата и там "всичко, абсолютно всичко" (може би и свирчица?) за 180 лв. Не са у ред според мен с тия цени.

Та други препоръки?
  • 0

#8 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 03 октомври 2007 - 17:27

Примоции на гарата за 5 леФа ма не перат да ги таковаш. :icon_coolgrin: С какво я полират?Прането лесно,но какво ползват за полиране?
  • 0
.

#9 SashoS

SashoS

Напреднал

• Потребители на форума
  • 321 Мнения:
  • Автомобил:
    190E 2.0 1992

Публикувано 03 октомври 2007 - 18:32

Примоции на гарата за 5 леФа ма не перат да ги таковаш. :icon_coolgrin: С какво я полират?Прането лесно,но какво ползват за полиране?

Промоция хубо, ама не си оставям колата ей така на мургави симпатяги.

Автомивка.ком (вътрешна страница) работят с 3M . Софауто не знам, не пише. Утре ще се обадя и в СофИЯауто. Изглеждат впечатляващи - водят се най-голямата сервизна база в югоизточна европа (за опел/чевролет обаче). Но като ми казаха по телефона оферта от 350-400 лева само за да ми боядисват капака (без дори оценка за изчукването) не знам каква балтия ще удрят.
  • 0

#10 MC BOBBY

MC BOBBY

Чирак

• Потребители на форума
  • 130 Мнения:
  • Град:Велико Търново

Публикувано 04 октомври 2007 - 08:08

За В. Търново и региона най-добри си остават автоцентър "Кавалер". Лично познавам човека които пастира там, не е от най-евтините, но е от най-добрите в България. Използва само материали Максолен (тези друго освен авто-козметика не правят) и обикновено при него ходят коли за над 100 000 лв. http://kavaler.free.bg Ама не е надут пуяк и обръща внимание на всички. Другото което е че ще ти обясни за какво става дума, има коли с мек и твърд лак. Аматьорчетата и мургавите приятелчета може да не знаят, ама като я навъртиш тази кола с машината и като се наелектризира, не мухи ами някои щраус може да ти залепне на капака. Тоя слага тефлон, прави консервиране с няк'ва графитна щуротия - всичко пада много лесно като се мие.
  • 0

#11 SashoS

SashoS

Напреднал

• Потребители на форума
  • 321 Мнения:
  • Автомобил:
    190E 2.0 1992

Публикувано 11 октомври 2007 - 09:51

За основно миене днес-утре смятам да ходя тук: http://www.gp-auto.org/
Някой ползвал ли е техните услуги?
  • 0

#12 Bobi

Bobi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 359 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W204 220CDI
    Nissan Patrol Y60

Публикувано 11 октомври 2007 - 10:21

Купи си една паста 3м най-финната от там където продават автобои. 100гр. беше 20лв. мисля. И ела ще ти дам мойта машина за полиране да си я полираш колата.. и недей да се занимаваш с глупости. Ем ще знаеш,че ще си я направиш като хората. Мойта аз си я полирам всеки месец,но с паста,която само предпазва лака и полира.. тези на 3М всичките са абразивни. Принципно са хубави,защото махат и драскотините,но с тях не е добре толкова често да се минава. Вземи една хубава полир паста и ще ти услужа с машинката :)
  • 0
Публикувано изображение

#13 SashoS

SashoS

Напреднал

• Потребители на форума
  • 321 Мнения:
  • Автомобил:
    190E 2.0 1992

Публикувано 11 октомври 2007 - 10:37

Купи си една паста 3м най-финната от там където продават автобои. 100гр. беше 20лв. мисля. И ела ще ти дам мойта машина за полиране да си я полираш колата.. и недей да се занимаваш с глупости. Ем ще знаеш,че ще си я направиш като хората. Мойта аз си я полирам всеки месец,но с паста,която само предпазва лака и полира.. тези на 3М всичките са абразивни. Принципно са хубави,защото махат и драскотините,но с тях не е добре толкова често да се минава. Вземи една хубава полир паста и ще ти услужа с машинката :)

Боби, мерси, оценявам жеста ти :allhail:

Тия обаче ще ходя за цялостно миене (особено за вътре в купето), не за пастиране. Нямам условия за да си мия колата сам.
  • 0

#14 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 11 октомври 2007 - 18:33

Братиня-бая автомивки съм обиколил-впечатления-най доволен съм от една срещу петрол под моста на гара подуене-мисля че е център за гуми,масля,мерят амортисьорите-има технически прегледи -и автомивка-не знам как пастират но мият уникално-следващата седмица отивам да пастирам там-100 лева е-ако не бързаш чак толкова изчакай да ти кажа как е според мен-дружа автомивка която едно време работеше добре е веселие-точно след кръстовището на хладилника посока драгалевци-на бул черни връх демек-следващата на която съм бил и са работили свястно е на ул сребърна-тва е покрай южния парк-пак все едно от онова кръстовище на хладилника тръгваш за емил марков-има бензиностанция на един завой-там е-зад бензиностанцията.....само че аз не съум си в Бг и инфото ми е малко старо:)последната на която съм бил и ми хареса -е първата за която говорих:)успех:)
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#15 SashoS

SashoS

Напреднал

• Потребители на форума
  • 321 Мнения:
  • Автомобил:
    190E 2.0 1992

Публикувано 11 октомври 2007 - 19:51

Братиня-бая автомивки съм обиколил-впечатления-най доволен съм от една срещу петрол под моста на гара подуене-мисля че е център за гуми,масля,мерят амортисьорите-има технически прегледи -и автомивка-не знам как пастират но мият уникално-следващата седмица отивам да пастирам там-100 лева е-ако не бързаш чак толкова изчакай да ти кажа как е според мен-дружа автомивка която едно време работеше добре е веселие-точно след кръстовището на хладилника посока драгалевци-на бул черни връх демек-следващата на която съм бил и са работили свястно е на ул сребърна-тва е покрай южния парк-пак все едно от онова кръстовище на хладилника тръгваш за емил марков-има бензиностанция на един завой-там е-зад бензиностанцията.....само че аз не съум си в Бг и инфото ми е малко старо :) последната на която съм бил и ми хареса -е първата за която говорих :) успех :)

Jack, пичага си и ти! :icon_welldone:
Ами днеска вечерта търсих тия "GP Auto" и като последно говедо се загубих и се прибрах в нас с присвита опашка. Или вече не работят (вечер) или някак си съм ги пропуснал. Нямат освен това телефон в сайта. От чист инат утре сабалем ще се пробвам пак, или ще се набера до някоя от тези автомивки дето препоръчваш.
Просто доста време ми погълна да стегна количката и сега ми остана само основно измиване; да знам че приключих и да мирясам! :jester:
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни